ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανή


Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου
Τηλ.: 2241028806, 2241035102 Fax: 2241028806
url: http://www.pasok12.gr/ e-mail: nendwd@pasok.gr




Ρόδος, 04/11/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στο Αντίο του κ. Κόκκινου

Θα περιμέναμε από τον τέως Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τους πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων να είναι επιτέλους ειλικρινής, συνεσταλμένος, απολογητικός, σεμνός και ταπεινός.

Δυστυχώς ούτε αυτό, αυτή τη στιγμή, ήταν ικανός να κάνει.

► Καταλογίζει στη Νέα Κυβέρνηση της Ελλάδας και του Γιώργου Παπανδρέου έλλειψη πολιτικής, επειδή τάχα μου, δεν του οργάνωσαν κάποια εκδήλωση- παράτα (από αυτές που συνήθιζε) για να τον τιμήσει και ο επερχόμενος Περιφερειάρχης για το δήθεν «θεάρεστο έργο» του στη περιοχή μας. Δεν μας λέει όμως, αν είναι πολιτική ηθική επί ένα μήνα να λειτουργεί σαν να είναι ο εκλεκτός της παρούσας κυβέρνησης, να παίρνει πρωτοβουλίες, να ασκεί κριτική, να συνεχίζει να λειτουργεί σαν κομματικός εγκάθετος της Αντιπολίτευσης πλέον, στη Περιφέρεια. Να συνεχίζει αυτός και οι Σύμβουλοι του, να συμπεριφέρονται σαν να είναι στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ.

► Μας λέει, δήθεν ότι βρήκε το 2004, 12% απορρόφηση στο Γ΄ Κ.Π.Σ. και το έκλεισε με 115%. Ξεχνά όμως, ότι η πραγματικότητα είναι άλλη .

Η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα τρία χρόνια και τρεις μήνες που είχε την ευθύνη του Γ΄ Κ.Π.Σ., άφησε στον ίδιο και τη Κυβέρνηση του, ποσοστό Νομικών Δεσμεύσεων του Προγράμματος 62% και απορρόφηση 14,2%.

Άρα στα πέντε χρόνια που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα, η μόνη του υποχρέωση και ευθύνη, ήταν να ανεβάσει της Νομικές Δεσμεύσεις και την Απορροφητικότητα στο 100% .

Δεν μας λέει ότι, για να δείξει «πλαστή» απορρόφηση κονδυλίων, ενέταξε στο πρόγραμμα, τα 45 εκατομμύρια ευρώ, για τα αεροδρόμια που πληρώθηκαν από το σπατόσημο, ενώ χάθηκαν 17 εκατομμύρια για τα μικρά νησιά.

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, στα τρία χρόνια παρά τρεις μήνες, που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα, παραδίδει μηδέν απορροφητικότητα και ελάχιστες Νομικές Δεσμεύσεις.

Εδώ γίνονται οι συγκρίσεις για την αποτελεσματικότητα σας, κ. Κόκκινε!

► Επικαλείται άψογη συνεργασία που είχε με τους Τοπικούς Φορείς και την Αυτοδιοίκηση.

Μήπως θυμάται το κατάπτυστο non paper, που δημοσιεύτηκε σε Τοπική Εφημερίδα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2008, που διακινήθηκε από το γραφείο του και καθύβριζε τον Νομάρχη, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚΔ, τη Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους ότι τάχα μου έπαιζαν προσωπικά παιχνίδια προβολής και αστήριχτης κριτικής. Μήπως θυμάται τις νουθεσίες στον Δήμαρχο Ρόδου, ότι τάχα μου δεν θα τον βοηθούσε στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, όπως τον βοήθησε στις προηγούμενες. Μήπως θυμάται τις απειλές στους αιρετούς μετά τις Ευρωεκλογές, ότι τέρμα τα κανακέματα.

Όσο για τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό του Νομού, τον καταστρατήγησε πλήρως και τον αντικατέστησε με τον αυταρχικό δικό του προγραμματισμό.

Περιττό να του θυμίσουμε, την απαράδεκτη συμπεριφορά του, στη πρόσφατη υπόθεση του Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου της Ρόδου, όταν απέναντι στο κοινό αίτημα όλων των Φορέων και των Κομμάτων της Περιοχής μας, ο ίδιος ήταν εμφαντικά απέναντι, προκαλώντας το σύνολο του Ροδιακού Λαού, όταν την ώρα της κοινής προσπάθειας, έδινε Συνέντευξη Τύπου, κραδαίνοντας τάχα μου τον υπογεγραμμένο Κανονισμό Λειτουργίας.

Μπορεί να μας θυμίσει εάν έχει τελικά υπογραφεί;

► Όσον αφορά τη Τουριστική Προβολή των Νησιών μας, από τα προγράμματα της Περιφέρειας, αμφιβάλλουμε κατά πόσον ήταν αποτελεσματική και δεν εξαντλείτο σε ταξιδάκια - κρουαζιέρες φίλων και ημετέρων?

Ευχόμαστε να πληρώθηκαν, τουλάχιστον, αυτές οι υποχρεώσεις της Τουριστικής Προβολής των Νησιών μας και να μην βρίσκονται στην ίδια μοίρα, με τα 140 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, επί των ημερών των κυβερνήσεων που υπηρέτησε, για την Τουριστική προβολή της χώρας από το 2006 και μετά.

► Για τις επιχορηγήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου που επικαλείται, καλύτερο είναι να σιωπά, διότι είναι γνωστά τα κριτήρια με τα οποία αυτές γινόντουσαν.

► Όσον αφορά για την πρόσθετη χρηματοδότηση των 250 εκατομμυρίων ευρώ για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, από Εθνικούς Πόρους, η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα την υλοποιήσει, παρ΄ όλο που ούτε στον προϋπολογισμό, ούτε πουθενά αλλού, υπάρχει δέσμευση από την προηγούμενη κυβέρνηση, έστω για ένα ευρώ.

► Πανηγυρίζει ο κ. Κόκκινος, ότι δήθεν η κυβέρνηση Καραμανλή, υλοποίησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της απέναντι στο Λαό της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Μπορεί να μας πει τότε γιατί και στους δύο Νομούς, η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής, υπέστησαν εκλογική συντριβή (24 μονάδες διαφορά στα Δωδεκάνησα και 9 μονάδες στις Κυκλάδες) ;

Που βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο των Νησιωτών;

Στις Μεταφορές; Στην Υγεία; Στην Παιδεία; Στην εξυπηρέτηση του Πολίτη; Στην Προστασία του Περιβάλλοντος; Στην Ανάπτυξη;

Φαίνεται ότι ο κ. Κόκκινος βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

► Όσον αφορά το σημαντικό και πολυδιάστατο, δήθεν, έργο του, στην περιοχή, και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Περιφέρειας, ας περιμένουμε λίγες μέρες, να δούμε τι θα παραλάβει ο Νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

► Τέλος όσον αφορά την απειλή του, ότι θα είναι παρών στα νησιά μας και την ευχή του (εις το επανιδείν), ο Λαός μας σαν φιλόξενος και μεγαλόψυχος που είναι, θα τον υποδέχεται σαν τουρίστα στη Περιοχή μας, ποτέ όμως ξανά σαν Πολιτικό του ταγό!

κ. Κόκκινε δυστυχώς δεν καταλάβατε στα πεντέμισι χρόνια της παρουσίας σας, ότι η πολιτική σας κουλτούρα (εμπάθεια, κομματισμός, αναξιοκρατία, καισαρισμό) δεν συχνωτίζεται με την Πολιτική κουλτούρα των Νησιωτών.

Καλό θα ήταν να ψελλίζατε και ένα συγγνώμη, για την οπισθοδρόμηση του Τόπου, επί των ημερών Σας. Ας είναι όμως!!! Σας απάντησαν οι πολίτες!!!!

Αντίο λοιπόν.



Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια