Δελτίο Τύπου Τομέα Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου





Toμέας Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων
Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου – Τ.Κ.: 851 00 - Ρόδος
Τηλ. & Fax: 2241028806, 2241066304
Κιν.: 6937026154, 6946283008
http://www.pasok12.grhttp://ne.pasok.gr/dodekanisou






ΡΟΔΟΣ, 13/1/2010




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σύσταση Τομέα Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων



Υποστηρίζουμε & ενισχύουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής...
Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Συνδυάζει «
τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου».

Ο Τομέας Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων της  Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου επιδιώκει να συμβάλει ως ουσιαστικός αρωγός στις μέχρι τώρα προσπάθειες των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και των μεμονωμένων εθελοντών που κατά καιρούς δραστηριοποιήθηκαν ή δραστηριοποιούνται. Σκοπός του τομέα είναι η συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στη νότια Δωδεκάνησο. 


Θέλουμε οι εθελοντικές οργανώσεις να διατηρήσουν την αυτονομία τους, ενώ από την άλλη οι μεμονωμένοι εθελοντές να βρουν ένα πλαίσιο δράσεων όπου θα μπορούν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους. Η δράση των εθελοντών να είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα, αρχή, μέση και τέλος και να αφήνει ελεύθερο κάθε συμμετέχοντα να σταματήσει όποτε θέλει. 


Υλοποιούμε το στόχο μας...
υιοθετώντας τον εθελοντισμό ως επιλογή ζωής, αυτή της αλληλέγγυας προσφοράς που αντιστέκεται στο ρεύμα της απαξίωσης των ιδεών. Αναπτύσσοντας μια σχέση της Νομαρχιακής Επιτροπής με τον εθελοντισμό που θα στηρίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη, χωρίς διάθεση να υποκαθιστά ή να ανταγωνίζεται ο εθελοντισμός τις δράσεις που έχει υποχρέωση να φέρει εις πέρας το κράτος, αλλά ούτε και το αντίθετο.

Με την πλήρη οργάνωση των δράσεων που σκοπεύουμε να προτείνουμε, θα επιτύχουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συνοχή που όλοι οραματιζόμαστε και αξίζουμε.


Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009 συνήλθε σε συνεδρίαση ο Τομέας Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου στην οποία κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης συμμετείχαν οι:


Ως εκ τούτου καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εθελοντές, εθελοντικοί σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις που επιθυμούν συνεργασία με τον τομέα για από κοινού δράσεις να μας εκδηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους προκειμένου να μπορέσουμε να τους συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα:
2241028806, 2241066304
Κιν.: 6937026154, 6946283008 



Ο υπεύθυνος τομέα:



Σχόλια