Θέματα Πολιτικής Επιμόρφωσης

Εγκύκλιος Γραμματέα Εθνικού Συμβούλιου για Θέματα Πολιτικής Επιμόρφωσης

Ημ. Δημοσίευσης : 26/04/2010 15:57

Θέματα Πολιτικής Επιμόρφωσης

Αγαπητοί σύντροφοι, Αγαπητές συντρόφισσες,

Στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, είναι σημαντικό να ενημερώνονται και να επιμορφώνονται σε τακτική βάση τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για σημαντικά φλέγοντα θέματα, όπως τα οικονομικά μέτρα, το νέο φορολογικό σύστημα, το σχέδιο «Καλλικράτης», το Αγροτικό ζήτημα, το Νέο Σχολείο, την Πράσινη Ανάπτυξη κ.ά. Για το σκοπό αυτό αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ τηρούνται οι εξής διαδικασίες:

  1. Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με τους Τομείς του ΠΑΣΟΚ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καταρτίζει καταλόγους επιμορφωτών για όλους τους Νομούς, καθώς και φακέλους με το αναγκαίο επιμορφωτικό υλικό.
  2. Το Συμβούλιο Επιμόρφωσης σε κάθε Νομό αναλαμβάνει να συντονίσει τις επιμορφωτικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Επίσης, μετά την επιτυχία που σημείωσε το Πρόγραμμα Πολιτικής Επιμόρφωσης που απευθύνθηκε στις Π.Ε. και Ν.Ε., θα επεκταθεί προκειμένου να το παρακολουθήσουν τα στελέχη των Τ.Ο., καθώς και τα στελέχη Π.Ε. και Ν.Ε. που δεν το παρακολούθησαν μέχρι σήμερα. Το Πρόγραμμα διαρκεί δύο Σάββατα και επίσης περιλαμβάνει τη μελέτη επιμορφωτικού υλικού. Θέματα του Προγράμματος είναι η Διαμόρφωση Σχεδίων Πολιτικής Δράσης, οι Μορφές Πολιτικής Παρέμβασης, ο Συντονισμός Πολιτικής Ομάδας, η Διαχείριση Κρίσεων. Την ευθύνη της διοργάνωσης των Προγραμμάτων αυτών έχει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης σε συνεργασία με τον Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Ο Γραμματέας Ε.Σ.

Σωκράτης Ξυνίδης

Σχόλια