Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2010 -2011

--------------------
Θέμα: Προσλήψεις 2010-2011


Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν φέτος (και τη σχολική χρονιά 2011/12) σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. και σε ποσοστό 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.
Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται με αυτό τον τρόπο να διοριστούν μόνιμα τη νέα σχολική χρονιά περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης

Παράλληλα οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά (2010/11) και την επόμενη (2011/12) θα γίνουν από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Οι πίνακες αυτοί θα πάψουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και θα ισχύουν μέχρι την κατάρτιση νέων πινάκων που θα γίνουν το α΄ εξάμηνο του 2012 με βάση τα αποτελέσματα του νέου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ).

Το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών καθώς και αναπληρωτών με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και σε κάποιες περιπτώσεις ωρομισθίων έχει δηλώσει ότι για τη νέα σχολική χρονιά 2010/11, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, θα υπάρξει μείωση της τάξης του 70%.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος, από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας γίνεται προσπάθεια ο αριθμός των προσλήψεων αυτής της κατηγορίας εκπαιδευτικών να μην ξεπεράσει τις 4.000.
Εάν οι σχεδιασμοί αυτοί υλοποιηθούν, τότε στη νέα σχολική χρονιά θα προσληφθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πάνω κάτω αυτοί οι οποίοι θα διοριστούν μόνιμα την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ θα μείνουν έξω από κάθε είδους πρόσληψη πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι μέχρι φέτος εργάζονταν.
Eμμανουήλ Χρύσης - Sent from my BlackBerry® smartphone

Σχόλια