Εγκαίνια δύο εκθέσεων

Το Σάββατο, 5 Ιουνίου, στις 19:00 στο χώρο του Παλιού Συσσιτίου, στην οδό Σωκράτους – Μεσαιωνική Πόλη - Εγκαίνια δύο εκθέσεων.

Α. "Κάστρα και Θρύλοι" έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου των Ν. Κουμαρτζή και Μ. Τσαπόγα. Εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό από μεσαιωνικά κάστρα της Ελλάδας.

Στην έκθεση θα μπορείτε να βρείτε και τα βιβλία του Νικόλαου Κουμαρτζή, των εκδόσεων ΑΡΧΕΤΥΠΟ, "Κάστρα και Θρύλοι στην Ελλάδα" με κεφάλαια που αναφέρονται στα κάστρα της Ρόδου, της Λίνδου και της Μονολίθου και τους θρύλους γύρω από αυτά και "Παράξενος Ταξιδιώτης"…ένας εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός με πολλές προτάσεις για ιδιαίτερους, ξεχωριστούς, παράξενους προορισμούς του κόσμου και το Νέο Λεύκωμα Royale για τα Κάστρα της Ελλάδας!

Β. "Εραλδική Τέχνη – Τα εμβλήματα των 19 Μεγάλων Μαγίστρων της Ρόδου" μεσαιωνική ζωγραφική και οικοσημολογία του ζωγράφου Ιωάννη Βλαζάκη, του μοναδικού στην Ελλάδα, σε αυτό το είδος ζωγραφικής.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου και θα είναι ανοικτά καθημερινά από τις 09:00 - 14:00 (εκτός Κυριακής)

Ευχαριστούμε πολύ το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης για την παραχώρηση του χώρου και την CAIR για τα κρασιά.


(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)

Την Κυριακή, στις 6 Ιουνίου, στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί 30λεπτη Παρουσίαση Οδοιπορικού στα Κάστρα, στο σινεμά ΠΑΛΛΑΣ (όχι στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά), από την 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Ιαλυσού και την 6η Κοινότητα Ανιχνευτών Ρόδου.

Οι δύο κοινότητες πραγματοποίησαν έρευνα στα κάστρα της Ρόδου ανακαλύπτοντας την ιστορία τους και τους διάφορους θρύλους που υπάρχουν γύρω από αυτά! Ταυτόχρονα πραγματοποίησαν και ερωτηματολόγιο για να ανακαλύψουν κατά πόσο γνωρίζουν οι κάτοικοι της Ρόδου τα κάστρα και την ιστορία τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας, θα τα μοιραστούν μαζί μας!

Ευχαριστούμε πολύ το σινεμά «Παλλάς» για τη διάθεση του χώρου, το Super Market ΠΑΠΠΟΥ και το Pane di Capo για τον μίνι μπουφέ.

Η παρουσίαση του Οδοιπορικού στα Κάστρα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Μεσαιωνικού Συμποσίου (2ο μέρος) με θέμα: "Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας" που Στηρίζεται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.
Eμμανουήλ Χρύσης - Sent from my BlackBerry® smartphone

Σχόλια