ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ



_____________________________________________________________

ÄçìÞôñçò ×áôæçãéáêïõìÞò
Ðåñéöåñåéáêüò ¸öïñïò

Óþìá ÅëëÞíùí Ðñïóêüðùí
ÐåñéöåñåéáêÞ Åöïñåßá ÄùäåêáíÞóïõ

Ôçë : 6944 369279, Fax  : 22410 23434
Ôá÷.Ä/íóç: ÊôÞñéï ôùí Ðñïóêüðùí, ðë. É.Æßãäç, Ñüäïò, 85100


______________________________________________________________

Subject: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
 Αγαπητοί φίλοι,

  Σας στέλνουμε μια πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) για την Ημερίδα με θέμα τον Εθελοντισμό και τη Νεολαία και σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε με τα μέλη σας. (Σάββατο 26 Ιουνίου, ώρα 16:30, τόπος ξενοδοχείο Grand Hotel)   Στόχοι μας είναι:
  - η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενημέρωσή τους από τους επικεφαλής μεγάλων Οργανώσεων με Πανελλήνια και Παγκόσμια δραστηριότητα και από τις τοπικές οργανώσεις, - η απόκτηση ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας και δράσης που θα ενώνει σε μια μεγάλη αλυσίδα όλους τους εθελοντές του τόπου μας, με σεβασμό στην αυτοτέλεια του καθενός ή της κάθε οργάνωσης ξεχωριστά.   Ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν: Γιατί να μην είναι ακόμα περισσότεροι πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα, Ειρήνης - Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού - Δημοκρατίας - Παιδείας;
Τι αποτρέπει ακόμα και τους ευαισθητοποιημένους να δράσουν?  Με ποιο τρόπο οι πολίτες του αύριο, θα έχουν διαμορφωμένη προσωπικότητα τέτοια, ώστε στο σύνολο τους να διαμορφώνουν μια καλύτερη κοινωνία? Είναι ο σημερινός εθελοντής, μια προβολή στο παρόν, ενός πολίτη μιας καλύτερης μελλοντικής κοινωνίας;
Πώς αντιμετωπίζεται ο εθελοντής σήμερα; και πολλά άλλα...  
Θα τοποθετηθούν και θα δεχθούν ερωτήματα και παρατηρήσεις:  
Ο Πρόεδρος της UNICEF Hellasκ. Λ. Κανελλόπουλος, μιας Οργάνωσης που δρα σε παγκόσμιο επίπεδο για, τα μη προνομιούχα παιδιά, για την επιβίωση, την προστασία και την ανάπτυξη τους. Για την  Αειφόρο ανθρώπινη ανάπτυξη και στηρίζεται σε εθελοντές.  
Ο Πρόεδρος των "Γιατρών του Κόσμου" Ελλάδας, κ. Ν. Κανάκης. Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μία διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία παρέχει επείγουσα ιατρική βοήθεια στα θύματα φυσικών καταστροφών, πολέμων και συγκρούσεων. 
Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία.

Eμμανουήλ Χρύσης - Sent from my BlackBerry® smartphone


From: Συντονιστικό Γραφείο:Συλλόγου Εθελοντών Αι μοδοτών Ρόδου <aimodotes@rhodes-hospital.gr>
Date: Sat, 19 Jun 2010 10:28:15 +0300
To: 'ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ'<tristomos@yahoo.gr>; <anthk@hotmail.com>; <xatzhsave@gmail.com>; <gram.esead@aimodotis.org>; <theo.georgoulis@gmail.com>
Subject: FW: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

 

 

From: Chatzigiakoumis Dimitris [mailto:dimitrisrho@gmail.com]
Sent: Friday, June 18, 2010 10:39 PM
To: undisclosed recipients scouts
Subject: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Σας στέλνουμε μια πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) για την Ημερίδα με θέμα τον Εθελοντισμό και τη Νεολαία και σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε με τα μέλη σας.

(Σάββατο 26 Ιουνίου, ώρα 16:30, τόπος ξενοδοχείο Grand Hotel)

 

Στόχοι μας είναι: 

- η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενημέρωσή τους από τους επικεφαλής μεγάλων Οργανώσεων με Πανελλήνια και Παγκόσμια δραστηριότητα και από τις τοπικές οργανώσεις,

- η απόκτηση ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας και δράσης που θα ενώνει σε μια μεγάλη αλυσίδα όλους τους εθελοντές του τόπου μας, με σεβασμό στην αυτοτέλεια του καθενός ή της κάθε οργάνωσης ξεχωριστά.

 

Ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν:

Γιατί να μην είναι ακόμα περισσότεροι πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα, Ειρήνης - Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού - Δημοκρατίας - Παιδείας?

Τι αποτρέπει ακόμα και τους ευαισθητοποιημένους να δράσουν? 

Με ποιο τρόπο οι πολίτες του αύριο, θα έχουν διαμορφωμένη προσωπικότητα τέτοια, ώστε στο σύνολο τους να διαμορφώνουν μια καλύτερη κοινωνία?

Είναι ο σημερινός εθελοντής, μια προβολή στο παρόν, ενός πολίτη μιας καλύτερης μελλοντικής κοινωνίας?

Πως αντιμετωπίζεται ο εθελοντής σήμερα?

και πολλά άλλα...

 

Θα τοποθετηθούν και θα δεχθούν ερωτήματα και παρατηρήσεις:

 

Ο Πρόεδρος της UNICEF Hellas κ. Λ. Κανελλόπουλος, μιας Οργάνωσης που δρα σε παγκόσμιο επίπεδο για, τα μη προνομιούχα παιδιά, για την επιβίωση, την προστασία και την ανάπτυξη τους. Για την  Αειφόρο ανθρώπινη ανάπτυξη και στηρίζεται σε εθελοντές.

 

Ο Πρόεδρος των "Γιατρών του Κόσμου" Ελλάδας, κ. Ν. Κανάκης. Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μία διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία παρέχει επείγουσα ιατρική βοήθεια στα θύματα φυσικών καταστροφών, πολέμων και συγκρούσεων.  Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση.

 

Ο Διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Δ. Σιμόπουλος. Το Ίδρυμα Ευγενίδου, είναι η παρακαταθήκη του αείμνηστου Ευγένιου Ευγενίδη (ατομική πρωτοβουλία), ο οποίος στη διαθήκη του, σε μια μόλις παράγραφο, λιτή στην διατύπωση αλλά μεστή σε περιεχόμενο περιγράφει τη θέληση του, η περιουσία του να διατεθεί για την παιδεία και την ανάπτυξη της Ελληνικής Νεολαίας ώστε να αναπτυχθεί κατ' επέκταση και η Ελληνική Κοινωνία.

 

Η διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Μ. Γκασούκα, θα τεκμηριώσει τη θεωρία του συσχετισμού της παιδείας από τη νεαρή ηλικία για τη διαμόρφωση πολιτών με ελεύθερη κριτική σκέψη και εποικοδομητικό λόγο και έργο.

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα εξηγήσει πως η μη τυπική εκπαίδευση σε συνάρτηση με το σχολείο, μπορεί να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων ώστε αυτοί να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στη διαμόρφωση του καλύτερου κόσμου που όλοι οραματιζόμαστε.

 

Οι εθελοντικές Οργανώσεις που θα συμμετάσχουν μπορούν να διαθέσουν το προωθητικό τους υλικό στους συμμετέχοντες.

 

Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση και θα τεθούν ερωτήματα και παρατηρήσεις από όσους το επιθυμούν.

 

Σας περιμένουμε όλους στην ημερίδα, ώστε σιγά σιγά να αποκτήσουμε όλοι οι εθελοντές ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας και δράσης.

Ας συμβάλει αυτή η εκδήλωση στη συνεργασία μας, με στόχο την αποτελεσματικότητα της αποστολής του καθενός ξεχωριστά και συνολικά για την καλύτερη κοινωνία που όλοι οραματιζόμαστε.

 

Σας ευχαριστούμε

 

υ.γ. παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε για να βοηθήσουμε στη διάθεση του υλικού σας 

 

 

______________________________________________________________



__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 4885 (20100221)__________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com

Σχόλια