Μήνυμα του κ. Γιάννη Παρασκευά Προς Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίου Συγκ/τος Δωδ/σου

Προς Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίου Συγκ/τος Δωδ/σου

Η μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση - τομή που έγινε στη χώρα από συστάσεώς της ως κράτους, βρίσκεται μπροστά μας και προκαλεί Λαό, κόμματα και φορείς να αναμετρηθούν με το μέλλον και με το αίτημα - απαίτηση για τη διαμόρφωση νέων νοοτροπιών και συνθηκών άσκησης Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.
Το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο ως προς το μέγεθος  των παρεμβάσεων στις υφιστάμενες διοικητικές δομές, με αντικειμενικό στόχο, τη δημιουργία ισχυρών Δήμων με δυνατότητες σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών σε όλα τα επίπεδα.
Οι συνθήκες, οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές δεν είναι οι πλέον ευνοϊκές για την υλοποίηση των αλλαγών που προβλέπονται, η ανατροπή όμως είναι προτιμότερη από τη στασιμότητα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε το μεγάλο άλμα με τη ψήφιση του Νόμου εκφράζοντας την απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και έχει χρέος να περιφρουρήσει την ολοκλήρωση της προσπάθειας, συστρατεύοντας όλες τις υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και αποκλείοντας τις δυνατότητες άσκησης προσωπικών πολιτικών και λογικές διανομής μερισμάτων εξουσίας σε αρεστούς.
Το ΝΑΙ στους Αρίστους και ΟΧΙ στους Αρεστούς, να γίνει πράξη και όχι σύνθημα χωρίς περιεχόμενο.
Οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων από τα κόμματα αιτιολογείται και υπακούει στη λογική της υπηρέτησης από αυτούς που θα επιλεγούν, των ιδεολογικών και πολιτικών αρχών που πρεσβεύει ο πολιτικός φορέας.
Η άσκηση αυτοδιοικητικών καθηκόντων εάν δεν εδράζεται σε στέρεο ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο, γίνεται έρμαιο συμφερόντων αδιαφάνειας και ιδιοτέλειας.
Τα κόμματα σ' αυτή την ώρα, της γενικευμένης κρίσης ηθικών αξιών και αρχών, έχουν χρέος να δώσουν νέα στίγματα λειτουργίας σεβασμού των μελών και φίλων τους, σεβασμού των καταστατικών τους αρχών, σεβασμού του ρόλου των οργάνων τους και αυστηρές δεσμεύσεις υπηρέτησης του Λαού και των συμφερόντων του τόπου.
Οι νέες δομές, οι νέες αντιλήψεις, οι νέες νοοτροπίες κατοχυρώνονται πρώτα – πρώτα στα κόμματα που τις πρεσβεύουν και μετά γίνονται κτήμα της κοινωνίας.
«Τους ιερείς ου δει σιγάν» τα κόμματα δε σιωπούν, γεννούν ιδέες προτείνουν πολιτικές, διαμορφώνουν κοινωνικές συνειδήσεις, καθοδηγούν την κοινωνία.
Οι εκλογές είναι μία μάχη στη πορεία προς το «τελευταίο εκβάν», που είναι η νίκη στο πόλεμο για την επιτυχία του θεσμού και την ευόδωση της προσπάθειας για τη Διοικητική μεταρρύθμιση.
Το στοίχημα είναι μεγάλο, ο πήχυς βρίσκεται πολύ ψηλά, έχουμε χρέος να κερδίσουμε το στοίχημα, να υπερπηδήσουμε τον πήχυ, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κριθούμε ικανοί.
Ο νέος Δήμος μπορεί και πρέπει να γίνει ο φορέας της αλλαγής της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και να δώσει ελπίδα και προοπτική στον πολίτη. Το νησί μας έχει εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που η αξιοποίηση τους μπορεί να το καταστήσει Μεσογειακό κέντρο Πολιτισμού - Τουρισμού - Εμπορίου - Παιδείας.                                                                                     Ρόδος, 10/06/2010                                                                                    Με Εκτίμηση                                                                                    Παρασκευάς Γιάννης  
Eμμανουήλ Χρύσης - Sent from my BlackBerry® smartphone

Σχόλια