Βασικός Σχολιασμός 01/08/10

Eμμανουήλ Χρύσης - Sent from my BlackBerry® smartphone


From: "ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ" <pasok@pasok.gr>
Sender: "ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ" <pasok=pasok.gr@mcsv155.net>
Date: Sun, 1 Aug 2010 15:22:22 -0400
To: <emmanuel@pasok.gr>
ReplyTo: "ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ" <pasok@pasok.gr>
Subject: Βασικός Σχολιασμός 01/08/10

An den mporeis na diavaseis ayto to email pata edo  
Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |01/08/10


Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αλλαγής – να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για να χτίσουμε μια δίκαιη Ελλάδα που βάζει πρώτα τον πολίτη
 
1. Το ακατόρθωτο και το πατριωτικό μας καθήκον.

- Τους πρώτους 10 μήνες κάναμε το ακατόρθωτο. Σώσαμε την Ελλάδα και τους Έλληνες από τη χρεοκοπία.

- Όλοι γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα ήταν σε κρίση, κανείς όμως δεν ήξερε – εκτός από εκείνους που εγκατέλειψαν άρον άρον την εξουσία – ότι βρισκόμασταν στα όρια της χρεοκοπίας.

- Πατριωτικό μας καθήκον ως Έλληνες και Σοσιαλιστές ήταν να σώσουμε την Ελλάδα και όχι να αποδεχθούμε αμαχητί την χρεοκοπία της.

- Για τη σωτηρία της πατρίδας, πήραμε και αποφάσεις που αδίκησαν πολλούς, γιατί το σύστημα είναι άδικο. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να το αλλάξουμε. Αλλά χρόνος δεν υπήρχε.

- Σώσαμε τους Έλληνες από τη χειρότερη βαρβαρότητα. Άλλαξε η κυβέρνηση και δεν βούλιαξε οριστικά η χώρα.

- Το Μνημόνιο είναι ο λογαριασμός του χθες. Το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα για τα εγκλήματα της Ν.Δ. Είναι η πικρή αλλά εθνική αναγκαία συμφωνία σωτηρίας. Περισσότερα...
 
2. Από εδώ και πέρα: το βασικό διακύβευμα και το πραγματικό δίλημμα

- Μπορεί να σώσαμε την Ελλάδα, αλλά ο κίνδυνος δεν θα περάσει αν δεν αλλάξουμε ριζικά την Ελλάδα. Το βασικό διακύβευμα λοιπόν είναι να την αλλάξουμε τόσο ριζικά ώστε να μην ξαναχρειαστούμε ποτέ Μνημόνια, να μην ξαναβρεθούμε στα όρια της χρεοκοπίας, να μην ξαναδούμε την Ελλάδα στην κατάσταση που την παραλάβαμε τον προηγούμενο Οκτώβριο. Ποτέ ξανά.

- Το βασικό δίλημμα είναι «Πραγματική Αλλαγή ή όχι;». Για μας, τώρα είναι η ώρα της Μεγάλης Αλλαγής. Τώρα να κάνουμε τις αυτονόητες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια.

- Είμαστε η δύναμη της αλλαγής. Και είναι η ώρα της Μεγάλης Αλλαγής για μια Ελλάδα που σέβεται τον πολίτη και βασίζεται στις δυνάμεις της, πραγματικά ανεξάρτητη.

- Για να κάνουμε την Ελλάδα δικαιότερη, πρέπει να αλλάξουμε ριζικά το υπάρχον σύστημα και νοοτροπίες. Αυτά που λέγαμε πάντα και πιστεύουμε ακόμη περισσότερο σήμερα. Περισσότερα...
 
3. Οι θυσίες που πιάνουν τόπο και η «επανάσταση του αυτονόητου».

- Οι πολιτικές μας έχουν αποτέλεσμα. Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε.

- Αλλάζουμε ήδη την Ελλάδα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την " επανάσταση του αυτονόητου" που έλειπε από τη χώρα μας.  

- Είμαστε ακόμη σε κρίση, σε βαθειά κρίση, αλλά έχουμε πάρει το δρόμο της εξόδου από αυτή. Αρχίζει να μπαίνει μία τάξη στο κράτος, κάτι που είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε προοπτική. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια «κάτι αλλάζει» επιτέλους στην Ελλάδα προς το καλύτερο. Περισσότερα...
 
4. Τα επόμενα βήματα και η συμμετοχή του πολίτη.

- Συνεχίζουμε το νοικοκύρεμα στο κράτος και την οικονομία. Επόμενα βήματα: αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας και αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

- Στόχος μας στο τέλος της τετραετίας είναι, μέσα από την ριζική αλλαγή του κράτους, ο κάθε πολίτης να βλέπει αισθητή βελτίωση στην καθημερινότητά του.

- Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Μεγάλη Αλλαγή χωρίς συμμετοχή του πολίτη, δεν γίνεται. Περισσότερα...
 
5. Σύμμαχός μας: κάθε Έλληνας που διψάει για αλλαγή και για μια πιο δίκαιη Ελλάδα. Αντίπαλός μας: κάθε συντήρηση, κάθε "βολεμένος", κάθε εμπόδιο στην αλλαγή.

- Βασιζόμαστε και θέλουμε να εκφράσουμε το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής.

- Βρισκόμαστε σε σύγκρουση με κάθε αντίληψη και πρακτική που κρατάει την Ελλάδα πίσω.

- Αυτό που ενδιαφέρει τη Ν.Δ. είναι όχι το Μνημόνιο, αλλά να διαγραφεί από τη μνήμη μας το γεγονός ότι αυτοί φταίνε που χρειαστήκαμε το Μνημόνιο, αυτοί μας οδήγησαν στην επιτήρηση. Περισσότερα...
 
Λαμβάνεις αυτό το email γιατί έχεις εγγραφεί στη λίστα ενημέρωσης του Βασικού Σχολιασμού της Επικαιρότητας

<emmanuel@pasok.gr> Απεγγραφή απο αυτή την λίστα 

Προώθησέ το σε ένα φίλο | Διόρθωσε τα στοιχεία σου

E-mail επικοινωνίας: pasok@pasok.gr

Σχόλια