Βασικός Σχολιασμός 31/08/10

  Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |31/08/10
Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:  

ΤΟΤΕ  ΚΑΙ ΤΩΡΑ  
1. Τότε – πριν ένα χρόνο: η Ελλάδα διέθετε (;) πρωθυπουργό ήδη παραιτημένο που είχε προ πολλού σηκώσει τα χέρια ψηλά μπροστά στα προβλήματα που ο ίδιος και η κυβέρνησή του δημιούργησαν. Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπηρετούσε (;) απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων που υποτίθεται υποστήριζε την ανύπαρκτη πρωθυπουργική δραστηριότητα. Παντού φυσικά κυριαρχούσε η λογική «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
2. Τώρα: η Ελλάδα διαθέτει πρωθυπουργό που μπήκε μπροστάρης στη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική εκστρατεία των τελευταίων δεκαετιών για να σωθεί η χώρα και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της. Από την πρώτη στιγμή ψάχνει τρόπους για να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η δομή του πρωθυπουργικού γραφείου για να αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα σύγχρονο κεντρικό «στρατηγείο» - όπως όλες οι αναπτυγμένες χώρες, και όχι ένα ακόμη μέρος όπου θα βολεύονται συγγενείς και κολλητοί.
Κατορθώνει να πείσει να εργαστούν – και μάλιστα αμισθί – για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας ευρωπαϊκές προσωπικότητες, όπως ο Ιταλός Σιόπα, γιατί γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές να μιλούν υπέρ της χώρας σου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η ενίσχυση όμως του πρωθυπουργικού γραφείου δεν γίνεται μέσα στο σκοτάδι. Τα πάντα γίνονται στο φως και τίποτα προβληματικό δεν γίνεται ανεκτό γιατί πλέον ότι είναι νόμιμο ΔΕΝ είναι και ηθικό.
3. Αυτή η  ραγδαία αλλαγή στην νοοτροπία  διακυβέρνησης είναι ένα από  τα μεγαλύτερα όπλα αυτής της χώρας στον αγώνα της να βγει από την κρίση.
Στην πραγματικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση. Το πρώτο μήνυμα ότι «κάτι αλλάζει» προς το καλύτερο πρέπει να έρχεται από πάνω. Και έρχεται.
Διαβάστε τη χθεσινή ανακοίνωση αναφορικά με θέματα στελέχωσης του πρωθυπουργικού γραφείου.

ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ  ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ…

Παραθέτουμε δύο φράσεις από την πρόσφατη εισήγηση του αρχηγού της Ν.Δ. στην Εκτελεστική Γραμματεία:
1. «Με βάση το εναλλακτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το έλλειμμα θα έχει εκμηδενιστεί σε δύο περίπου χρόνια, αν εφαρμοζόταν από σήμερα...». Και ρωτάει κάθε σκεπτόμενος πολίτης:
Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα; Τι άλλο θα ακούσουμε; Και πού βρισκόταν αυτός ο μάγος επί εξαετίας καταλληλότερου;
2. «Είμαστε το μόνο κόμμα στην Ελλάδα με Πρόεδρο εκλεγμένο απευθείας από τη βάση»! Και εδώ τι να πει κανείς…
Ποιος βάζει τον αρχηγό της Ν.Δ. να λέει τέτοια πράγματα;;
Πού ήταν το 2004 όταν πρώτο το ΠΑΣΟΚ προχωρούσε στην εκλογή Προέδρου από τη βάση, την ώρα που η Ν.Δ. λοιδορούσε την όλη διαδικασία;
Πού ήταν το 2007 όταν και πάλι το ΠΑΣΟΚ εξέλεγε τον Πρόεδρό του από τη βάση;
3. Παρά κάποιες  εκλάμψεις και φωτεινές εξαιρέσεις, η απώλεια σοβαρότητας στην ηγεσία της Ν.Δ. φαίνεται ολική μη αναστρέψιμη…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΟΙ AMETANOHTOI!  
1. Το μόνο  που ξέρει να κάνει η Ν.Δ.  στο σκάνδαλο Βατοπεδίου είναι  να αποχωρεί.
Αποχώρησε 2 φορές  από τη Βουλή όταν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία – πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά. Σήμερα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και ως αξιωματική αντιπολίτευση από την προανακριτική για το Βατοπέδι! Έχουν αποχωρήσει 3 φορές για το ίδιο θέμα!
Παγκόσμιο ρεκόρ!2. Φαίνεται ότι μπορεί να υπήρξε αλλαγή αρχηγού στη Ν.Δ., αλλά τελικά εξουσιάζουν οι ίδιοι. Και είναι αμετανόητοι…

Eμμανουήλ Χρύσης - Sent from my BlackBerry® smartphone


From: "ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ" <pasok@pasok.gr>
Sender: "ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ" <pasok=pasok.gr@mcsv2.net>
Date: Tue, 31 Aug 2010 14:12:39 -0400
To: <emmanuel@pasok.gr>
ReplyTo: "ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ" <pasok@pasok.gr>
Subject: Βασικός Σχολιασμός 31/08/10

An den mporeis na diavaseis ayto to email pata edo  
Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |31/08/10

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:
 
 ΤΟΤΕ  ΚΑΙ ΤΩΡΑ  

1. Τότε – πριν ένα χρόνο: η Ελλάδα διέθετε (;) πρωθυπουργό ήδη παραιτημένο που είχε προ πολλού σηκώσει τα χέρια ψηλά μπροστά στα προβλήματα που ο ίδιος και η κυβέρνησή του δημιούργησαν. Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπηρετούσε (;) απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων που υποτίθεται υποστήριζε την ανύπαρκτη πρωθυπουργική δραστηριότητα. Παντού φυσικά κυριαρχούσε η λογική «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

2. Τώρα: η Ελλάδα διαθέτει πρωθυπουργό που μπήκε μπροστάρης στη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική εκστρατεία των τελευταίων δεκαετιών για να σωθεί η χώρα και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της. Από την πρώτη στιγμή ψάχνει τρόπους για να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η δομή του πρωθυπουργικού γραφείου για να αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα σύγχρονο κεντρικό «στρατηγείο» - όπως όλες οι αναπτυγμένες χώρες, και όχι ένα ακόμη μέρος όπου θα βολεύονται συγγενείς και κολλητοί. Κατορθώνει να πείσει να εργαστούν – και μάλιστα αμισθί – για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας ευρωπαϊκές προσωπικότητες, όπως ο Ιταλός Σιόπα, γιατί γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές να μιλούν υπέρ της χώρας σου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η ενίσχυση όμως του πρωθυπουργικού γραφείου δεν γίνεται μέσα στο σκοτάδι. Τα πάντα γίνονται στο φως και τίποτα προβληματικό δεν γίνεται ανεκτό γιατί πλέον ότι είναι νόμιμο ΔΕΝ είναι και ηθικό.

3. Αυτή η  ραγδαία αλλαγή στην νοοτροπία  διακυβέρνησης είναι ένα από  τα μεγαλύτερα όπλα αυτής της χώρας στον αγώνα της να βγει από την κρίση. Στην πραγματικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση. Το πρώτο μήνυμα ότι «κάτι αλλάζει» προς το καλύτερο πρέπει να έρχεται από πάνω. Και έρχεται.

Διαβάστε εδώ την χθεσινή ανακοίνωση αναφορικά με θέματα στελέχωσης του πρωθυπουργικού γραφείου. Διαβάστε περισσότερα.

ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ  ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ…

Παραθέτουμε δύο φράσεις από την πρόσφατη εισήγηση του αρχηγού της Ν.Δ. στην Εκτελεστική Γραμματεία:

1. «Με βάση το εναλλακτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το έλλειμμα θα έχει εκμηδενιστεί σε δύο περίπου χρόνια, αν εφαρμοζόταν από σήμερα...». Και ρωτάει κάθε σκεπτόμενος πολίτης: Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα; Τι άλλο θα ακούσουμε; Και πού βρισκόταν αυτός ο μάγος επί εξαετίας καταλληλότερου;

2. «Είμαστε το μόνο κόμμα στην Ελλάδα με Πρόεδρο εκλεγμένο απευθείας από τη βάση»! Και εδώ τι να πει κανείς…Ποιος βάζει τον αρχηγό της Ν.Δ. να λέει τέτοια πράγματα;; Πού ήταν το 2004 όταν πρώτο το ΠΑΣΟΚ προχωρούσε στην εκλογή Προέδρου από τη βάση, την ώρα που η Ν.Δ. λοιδορούσε την όλη διαδικασία; Πού ήταν το 2007 όταν και πάλι το ΠΑΣΟΚ εξέλεγε τον Πρόεδρό του από τη βάση;

3. Παρά κάποιες  εκλάμψεις και φωτεινές εξαιρέσεις, η απώλεια σοβαρότητας στην ηγεσία της Ν.Δ. φαίνεται ολική μη αναστρέψιμη… Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΟΙ AMETANOHTOI!  

1. Το μόνο  που ξέρει να κάνει η Ν.Δ.  στο σκάνδαλο Βατοπεδίου είναι  να αποχωρεί. Αποχώρησε 2 φορές  από τη Βουλή όταν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία – πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά. Σήμερα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και ως αξιωματική αντιπολίτευση από την προανακριτική για το Βατοπέδι! Έχουν αποχωρήσει 3 φορές για το ίδιο θέμα! Παγκόσμιο ρεκόρ!

2. Φαίνεται ότι μπορεί να υπήρξε αλλαγή αρχηγού στη Ν.Δ., αλλά τελικά εξουσιάζουν οι ίδιοι. Και είναι αμετανόητοι… Διαβάστε περισσότερα.

Λαμβάνεις αυτό το email γιατί έχεις εγγραφεί στη λίστα ενημέρωσης του Βασικού Σχολιασμού της Επικαιρότητας

<emmanuel@pasok.gr> Απεγγραφή απο αυτή την λίστα 

Προώθησέ το σε ένα φίλο | Διόρθωσε τα στοιχεία σου

E-mail επικοινωνίας: pasok@pasok.gr

Σχόλια