ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, συνεχίζει τις δράσεις του και υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με τα καθιερωμένα προγράμματα του αλλά και με νέες συνεργασίες, που εμπλουτίζουν και ανανεώνουν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων των εκπαιδευτικών και των γονέων. Πιο συγκεκριμένα:

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά
Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά έχουν στόχο τη γνωριμία των μικρών φίλων μας με την κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία, την εξοικείωση με το καλό βιβλίο, την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Περιμένουμε λοιπόν και νέους μικρούς φίλους που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της παρέας μας. Οι συναντήσεις των Λεσχών απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού σχολείου και πραγματοποιούνται στο κτήριο του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. στην οδό 28ης Οκτωβρίου 66-68 & Γρίβα.
Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά, θα γίνει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 – 19:30


Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων
Η Λέσχη Ανάγνωσης και τα Μέλη της συνεχίζουν ξανά τις συναντήσεις τους! Καλούμε παλιούς και νέους φίλους της Λέσχης στην πρώτη συνάντηση για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Ελάτε με τα αγαπημένα σας βιβλία, να κουβεντιάσουμε για το καλό βιβλίο και ό,τι μας αρέσει! Ώρα συνάντησης 20:00 στο κτήριο του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. στη οδό 28ης Οκτωβρίου 66-68 & Γρίβα.

Συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης
7-25 Οκτωβρίου 2010
Το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και φέρνει νέες Μουσειοσκευές, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου αλλά και των άλλων βαθμίδων. Έτσι, από τις 7 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2010, θα παρουσιάζεται στο κτήριο Περδικάκη η Μουσειοσκευή Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα.
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη μουσική απαραίτητο στοιχείο κάθε πνευματικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής δραστηριότητας, αλλά και της καθημερινής ζωής. Η μουσική ήταν παρούσα παντού: στις θρησκευτικές γιορτές, στους αγώνες, στα συμπόσια. Διδασκόταν στο σχολείο αλλά και στο σπίτι με ιδιαίτερα μαθήματα.

Εστάλη από τη συσκευή μου BlackBerry®


From: <info@writerscenter.gr>
Date: Mon, 27 Sep 2010 09:40:00 +0300
To: <tsiogkas@rhodes.aegean.gr>; <mail@2nip-archang.dod.sch.gr>; <mail@2nip-arcahng.dod.sch.gr>; <anastasia6383@hotmail.com>; <arvanitis.dimitris.rhodes@gmail.com>; <ts-ko@hotmail.com>; <pitsiva@hol.gr>; <m.geronikola@edenroc.gr>; <fteri@yahoo.gr>; <nts_rebelup@hotmail.com>; <echrysis@sch.gr>; <zepana@gmail.com>; <mariagola@gmail.com>; <pavlatos@otenet.gr>; <kakoslykos1@hotmail.com>; <chrys43@gmail.com>; <kalimerasass@hotmail.com>; <marios_p92@hotmail.com>; <tziafkon@gmail.com>; <antonislaw@yahoo.gr>; <xristod@rhodes.aegean.gr>; <galan.agathi@gmail.com>; <xkon66@otenet.gr>; <hrynko@otenet.gr>; <miggi@otenet.gr>; <mike1919@windowslive.com>; <stefanid@otenet.gr>; <titsa_tholoenou@hotmail.com>; <titsa_tho@hotmail.com>; <vilmapapadimitriou@gmail.com>; <arvanitis.dimitris.rhodes@gmail.com>; <katerinavagianou@ymail.com>; <constantakia@yahoo.com>; <pavlatos@otenet.gr>; <mairi5t@yahoo.gr>; <mariageorgiadou@yahoo.gr>; <thspanou@mitsishotels.com>; <perger@otenet.gr>; <aamath@otenet.gr>; <edokotoula@hotmail.com>; <gmoshidis@yahoo.gr>; <maragoukiki@gmail.com>; <dragatis1976@gmail.com>; <pmalamati@yahoo.com>; <grigoth@hotmail.com>; <karatapa@otenet.gr>; <vickybou@yahoo.gr>
Subject: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Αγαπητοί φίλοι / φίλες,

Καλή σχολική χρονιά!

Επισυνάπτουμε Δελτίο Τύπου με τις εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. τον Οκτώβριο.

Στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ευχαριστούμε,

 

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α - Ρόδος 85100
Τηλ: 2241032510, 32520 - Fax: 2241032455


Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

28ης Οκτωβρίου 66-68 και Γρίβα - Ρόδος 85100

Τηλ - Fax : 2241039316 - 39383

 

e-mail:  info@writerscenter.gr
site:  www.writerscenter.gr
 

 

Σχόλια