Δελτίο Τύπου Βουλευτή Σ. Κουσουρνά - Συνάντηση για Αναπτυξιακό Νόμο

 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ
Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Ρόδος, 1/9/2010                                                                                               ΠΡΟΣ :                                                                                                Μ.Μ.Ε. Δωδ/σου                                                                         Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Στάθη Κουσουρνά, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, προκειμένου να αναλυθεί το υπό διαβούλευση κείμενο νομοσχεδίου για το Νέο Αναπτυξιακό νόμο.
Στη συνάντηση προσκλήθηκαν τοπικοί φορείς και τεχνοκράτες της περιοχής μας που ασχολούνται με τον Αναπτυξιακό Νόμο.
Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών κ. Μανώλης Πιτροπάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλλογιαννίδης, ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παντελής Γεωργάκης, από την Ένωση Ξενοδόχων ο κ. Πέτρος Γιακουμής και ο επιστημονικός σύμβουλος κ. Μιλτιάδης Λογοθέτης, από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ο κ. Ευθύμιος Μπόνης, ο  Προϊστάμενος του Γραφείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδ/σου κ. Κολαϊνής Ιάκωβος, καθώς και οι κ.κ. Γιάννης Αναστασιάδης –οικονομολόγος, Μπάμπης Λουκαράς -οικονομολόγος, Γιάννης Παπαδημητρίου -οικονομολόγος, Βασίλης Κουγιός -επιχειρηματίας, Κώστας Κωνσταντινίδης -ξενοδόχος, Δημήτρης Καλιουδάκης -ξενοδόχος και Αγαπητός Ξάνθης-αρχιτέκτονας.Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να καθοριστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προς όφελος της περιοχής μας.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται δυνατή η κατάρτιση μιας συνολικής τοποθέτησης επί του νομοσχεδίου που θα εκφράζει όλους τους τοπικούς φορείς και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Νομού μας.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων επαίνεσαν τον βουλευτή για την πρωτοβουλία του, που δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τοπικούς φορείς προκειμένου να σχηματίσει σφαιρική άποψη για ένα νομοσχέδιο και τον ενθάρρυναν να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο αυτό.Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι που ήταν ενήμεροι για το περιεχόμενο του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και επισήμαναν τα σημεία που χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων, εξειδικεύσεων ή τροποποιήσεων και κατατέθηκαν επικοδομητικές προτάσεις.
Στο τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής εξέφρασε την ευχαρίστηση του για το επίπεδο της συζήτησης και για τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων.
Ο κ. Κουσουρνάς ξεχώρισε κάποια κοινά σημεία των τοποθετήσεων όπως η  μείωση των κινήτρων για το Νομό μας λόγω ΑΕΠ και η ανάγκη αύξησης τους λόγω νησιωτικότητας ιδίως για τα μικρά νησιά, η αύξηση της γραφειοκρατίας για το φορολογικά κίνητρα, η αντικειμενική αδυναμία αναβάθμισης των τουριστικών καταλυμάτων κατά δύο τάξεις, η έλλειψη πρόβλεψης για τα μικρά καταλύματα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα παραδοσιακά κτίσματα, η ανάγκη τροποποίησης προς το ευνοϊκότερο του χρόνου καταβολής της τελευταίας δόσης του 10%, καθώς και τροποποιήσεις στα επιμέρους στοιχεία βαθμολόγησης των προτάσεων που θα υποβάλλονται.
Ο κ. Κουσουρνάς δεσμεύτηκε να μελετήσει και τα γραπτά υπομνήματα που του δόθηκαν καθώς και τυχόν παρατηρήσεις που θα του αποσταλούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα φροντίσει να μεταφέρει με συνεκτικό και τεκμηριωμένο τρόπο τις παρατηρήσεις τους, στους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο. Ανάλογη θα είναι και η τοποθέτηση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όταν θα έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο. 

Εθνικής Αντιστάσεως 83,
851 00 Ρόδος,
Τηλ.:22410 27850, 22410 23220, Φαξ: 22410 27350Βουλής 4, 105 62 Αθήνα,
τηλ.:210 3224630, 210 3706 103, 210 3706 303, Φαξ: 2103706 503

kousournas@gmail.com

Eμμανουήλ Χρύσης - Sent from my BlackBerry® smartphone


From: Στάθης ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ - Βουλευτής Δωδ/σου <kousourn@otenet.gr>
Date: Wed, 1 Sep 2010 12:10:49 +0300
To: Βαρβάρα Μπογδάνου ΡΟΔΙΑΚΗ<barbara@rodiaki.gr>; 'ΒΗΜΑ ΚΩ'<btko@hol.gr>; <contact@dimokratiki.gr>; damianos<damianos@dimokratiki.gr>; Μανώλης Χρύσης 2<emmanuelhrisis@gmail.com>; <grizagrammi@gmail.com>; 'ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ'<gzachariadis@in.gr>; 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ'<info@dimokratiki.gr>; ΓΝΩΜΗ<info@gnominews.gr>; <info@rodiaki.gr>; 'Η ΡΟΔΙΑΚΗ'<irodiaki@otenet.gr>; 'ΜΑΣΤΗΣ ΛΟΥ'<loukas@rodiaki.gr>; 'Μαστής Μ.'<mastism@otenet.gr>; Μαρία Κυριώτη ΠΡΟΟΔΟΣ<mkyprioti@yahoo.gr>; ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ<news@rhodes.com.gr>; 'ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ'<nisiotik@otenet.gr>; 'ΠΑΓΚΩΑΚΗ'<pagoaki@otenet.gr>; 'ΚΑΛΙΒΟΥΡΗΣ'<proodoka@otenet.gr>; ΠΡΟΟΔΟΣ<proonews@otenet.gr>; Δράση<idrasi@otenet.gr>; Νικήτας Οικονόμου<nikitasoiko@gmail.com>
Cc: Στάθης Κουσουρνάς - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ<kousournas@gmail.com>
Subject: Δελτίου Τύπου Βουλευτή Σ. Κουσουρνά - Συνά ντηση για Αναπτυξιακό Νόμο

 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

 

Ρόδος, 1/9/2010

                                                                                               

ΠΡΟΣ :

                                                                                                Μ.Μ.Ε. Δωδ/σου

                                                                               

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Στάθη Κουσουρνά, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, προκειμένου να αναλυθεί το υπό διαβούλευση κείμενο νομοσχεδίου για το Νέο Αναπτυξιακό νόμο. Στη συνάντηση προσκλήθηκαν τοπικοί φορείς και τεχνοκράτες της περιοχής μας που ασχολούνται με τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών κ. Μανώλης Πιτροπάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλλογιαννίδης, ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παντελής Γεωργάκης, από την Ένωση Ξενοδόχων ο κ. Πέτρος Γιακουμής και ο επιστημονικός σύμβουλος κ. Μιλτιάδης Λογοθέτης, από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ο κ. Ευθύμιος Μπόνης, ο  Προϊστάμενος του Γραφείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδ/σου κ. Κολαϊνής Ιάκωβος, καθώς και οι κ.κ. Γιάννης Αναστασιάδης –οικονομολόγος, Μπάμπης Λουκαράς -οικονομολόγος, Γιάννης Παπαδημητρίου -οικονομολόγος, Βασίλης Κουγιός -επιχειρηματίας, Κώστας Κωνσταντινίδης -ξενοδόχος, Δημήτρης Καλιουδάκης -ξενοδόχος και Αγαπητός Ξάνθης-αρχιτέκτονας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να καθοριστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προς όφελος της περιοχής μας. Με τον τρόπο αυτό γίνεται δυνατή η κατάρτιση μιας συνολικής τοποθέτησης επί του νομοσχεδίου που θα εκφράζει όλους τους τοπικούς φορείς και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Νομού μας.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων επαίνεσαν τον βουλευτή για την πρωτοβουλία του, που δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τοπικούς φορείς προκειμένου να σχηματίσει σφαιρική άποψη για ένα νομοσχέδιο και τον ενθάρρυναν να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο αυτό.

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι που ήταν ενήμεροι για το περιεχόμενο του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και επισήμαναν τα σημεία που χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων, εξειδικεύσεων ή τροποποιήσεων και κατατέθηκαν επικοδομητικές προτάσεις.

Στο τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής εξέφρασε την ευχαρίστηση του για το επίπεδο της συζήτησης και για τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων. Ο κ. Κουσουρνάς ξεχώρισε κάποια κοινά σημεία των τοποθετήσεων όπως η  μείωση των κινήτρων για το Νομό μας λόγω ΑΕΠ και η ανάγκη αύξησης τους λόγω νησιωτικότητας ιδίως για τα μικρά νησιά, η αύξηση της γραφειοκρατίας για το φορολογικά κίνητρα, η αντικειμενική αδυναμία αναβάθμισης των τουριστικών καταλυμάτων κατά δύο τάξεις, η έλλειψη πρόβλεψης για τα μικρά καταλύματα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα παραδοσιακά κτίσματα, η ανάγκη τροποποίησης προς το ευνοϊκότερο του χρόνου καταβολής της τελευταίας δόσης του 10%, καθώς και τροποποιήσεις στα επιμέρους στοιχεία βαθμολόγησης των προτάσεων που θα υποβάλλονται.

Ο κ. Κουσουρνάς δεσμεύτηκε να μελετήσει και τα γραπτά υπομνήματα που του δόθηκαν καθώς και τυχόν παρατηρήσεις που θα του αποσταλούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα φροντίσει να μεταφέρει με συνεκτικό και τεκμηριωμένο τρόπο τις παρατηρήσεις τους, στους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο. Ανάλογη θα είναι και η τοποθέτηση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όταν θα έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

 


Εθνικής Αντιστάσεως 83, 851 00 Ρόδος, Τηλ.:22410 27850, 22410 23220, Φαξ: 22410 27350

Βουλής 4, 105 62 Αθήνα, τηλ.:210 3224630, 210 3706 103, 210 3706 303, Φαξ: 2103706 503

kousournas@gmail.com

 

 

  

 

Σχόλια