Πώς να μην πάρετε προσωπικά μια απόρριψη στα επαγγελματικά σας

Πώς να μην πάρετε προσωπικά μια απόρριψη στα επαγγελματικά σας

απó τη Μίνα Μπαγιώτα

Η αλήθεια είναι ότι είτε πρόκειται για ένα τηλεφώνημα που ένας φίλος σας λέει ότι η εταιρία αποφάσισε να πάρει κάποιον άλλο υποψήφιο στη θέση που διεκδικείται, είτε πρόκειται για ένα e-mail που λαμβάνεται και σας κοινοποιούν ότι η θέση έχει καλυφθεί, η αντίδραση είναι ίδια. Νοιώθετε απόρριψη!
Κάτι που είναι δύσκολο να… χωνέψει το στομάχι σας. Ακόμη και αν ξέρετε ότι υπάρχουν αμέτρητοι εκεί έξω που αντιμετωπίζουν το ίδιο σενάριο με σας, εσείς ρίχνετε το φταίξιμο στον εαυτό σας.
Ούτε καν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για να μην σας παίρνει από κάτω και παίρνετε την απόρριψη προσωπικά το kariera.gr σας προτείνει τις παρακάτω οδηγίες:

Αναλάβετε δράση
Το σοκ της απόρριψης θα περάσει γρήγορα μόνο αν πετύχετε το στόχο σας άμεσα, δηλαδή βρείτε σύντομα δουλειά.
Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να επικεντρωθείτε στην εύρεση εργασίας και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης σας. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορούς τρόπους προσπαθώντας να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

Μερικοί απ' αυτούς είναι:
• Η άσκηση και η κατανάλωση υγιεινών τροφών που βοηθούν στην εμφάνιση και σας κάνουν να νοιώθετε καλύτερα
• Η καταπολέμηση της αντίληψης ότι «κανείς δεν ασχολείται με εμένα», με τη συμμετοχή σας διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται με θέμα τα εργασιακά• Η παρακολούθηση σεμιναρίων για να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας
• Η ενασχόληση με τον εθελοντισμό ή συμβουλευτικές υπηρεσίες που ακονίζουν το μυαλό.

Εστάλη από τη συσκευή μου BlackBerry®


From: "Kariera.gr" <mail@Kariera.gr>
Date: Fri, 08 Oct 2010 08:49:19 -0600
To: <emmanuelhrisis@gmail.com>
Subject: Πώς να μην πάρετε προ σωπικά μια απόρριψη στα επαγγελματικά σας

Αν έχετε πρόβλημα με την ανάγνωση του email, για να το δείτε σε μορφή HTML πατήστε εδώ

 
kariera.gr
New York College
  Kariera.gr - Newsletter για την αναζήτηση εργασίας!
Παρασκευή 8/10/2010

Πώς να μην πάρετε προσωπικά μια απόρριψη στα επαγγελματικά σας

απο τη Μίνα Μπαγιώτα

Η αλήθεια είναι ότι είτε πρόκειται για ένα τηλεφώνημα που ένας φίλος σας λέει ότι η εταιρία αποφάσισε να πάρει κάποιον άλλο υποψήφιο στη θέση που διεκδικείται, είτε πρόκειται για ένα e-mail που λαμβάνεται και σας κοινοποιούν ότι η θέση έχει καλυφθεί, η αντίδραση είναι ίδια. Νοιώθετε απόρριψη! Κάτι που είναι δύσκολο να… χωνέψει το στομάχι σας. Ακόμη και αν ξέρετε ότι υπάρχουν αμέτρητοι εκεί έξω που αντιμετωπίζουν το ίδιο σενάριο με σας, εσείς ρίχνετε το φταίξιμο στον εαυτό σας. Ούτε καν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για να μην σας παίρνει από κάτω και παίρνετε την απόρριψη προσωπικά το kariera.gr σας προτείνει τις παρακάτω οδηγίες:

Αναλάβετε δράση

Το σοκ της απόρριψης θα περάσει γρήγορα μόνο αν πετύχετε το στόχο σας άμεσα, δηλαδή βρείτε σύντομα δουλειά. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να επικεντρωθείτε στην εύρεση εργασίας και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης σας. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορούς τρόπους προσπαθώντας να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

Μερικοί απ' αυτούς είναι:
  • Η άσκηση και η κατανάλωση υγιεινών τροφών που βοηθούν στην εμφάνιση και σας κάνουν να νοιώθετε καλύτερα
  • Η καταπολέμηση της αντίληψης ότι «κανείς δεν ασχολείται με εμένα», με τη συμμετοχή σας διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται με θέμα τα εργασιακά
  • Η παρακολούθηση σεμιναρίων για να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας
  • Η ενασχόληση με τον εθελοντισμό ή συμβουλευτικές υπηρεσίες που ακονίζουν το μυαλό

Aναζήτηση Εργασίας

- Ανά τομέα εργασίας
- Ανά περιοχή-πόλη
- Ανά εταιρία
- Αγγελίες εξωτερικoύ
- Μερική απασχόληση



Avon

Ημέρες Καριέρας

Η μεγαλύτερη συνάντηση νέων, εργαζομένων και στελεχών με επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς φορείς.

  • Συνεντεύξεις,
  • Επαγγελματική Δικτύωση,
  • Σεμινάρια & Ομιλίες,
  • Τάσεις της αγοράς εργασίας,
  • Μεταπτυχιακά προγράμματα,
  • Δια βίου εκπαίδευση.

Κάνε το επόμενο βήμα στην καριέρα σου!

Online παραγγελία
μετάφρασης βιογραφικού


Μια καινούρια υπηρεσία που σας προσφέρει το www.kariera.gr σε συνεργασία με την InterΤranslations. Μπορείτε πλέον εύκολα και γρήγορα να μεταφράσετε το βιογραφικό σας, την αγγελία σας ή και οποιοδήποτε έγγραφο θέλετε.
intertranslations
Δημιουργήστε το σωστό επαγγελματικό προφίλ με την CVexperts!

CV Experts
Δημιουργία βιογραφικού, συνοδευτικής επιστολής, προετοιμασία συνέντευξης, συμβουλευτική μέσω τηλεδιάσκεψης, εργαστήρι επαγγελματικής καθοδήγησης κ.α.
Εργοδότης του Μήνα
Aldemar Ο Όμιλος Aldemar Hotels & Spa, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές ξενοδοχειακές αλυσίδες στον Ελληνικό χώρο.
Καινούριο jobsite του kariera.gr στην Κύπρο!

Το νέο jobsite απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που αναζητούν θέσεις εργασίας στην περιοχή της Κύπρου. Κάθε υποψήφιος μπορεί να δει αγγελίες για εργασία επιλέγοντας τα φίλτρα με τα οποία θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησής του.
Εισαγωγή βιογραφικού

Καταχωρήστε το βιογραφικό σας σε 3 απλά βήματα!Κάντε αίτηση για θέσεις εργασίας πιο γρήγορα από ποτέ! Στείλτε το βιογραφικό σας και κάντε αλλαγές οποιαδήποτε στιγμή.
Αγγελίες με email

Οι αγγελίες που θέλετε στο e-mail σας, καθημερινά! Mια υπηρεσία με την οποία μπορείτε να λαμβάνετε αγγελίες που θέλετε στο προσωπικό σας e-mail, όποτε εσείς θέλετε.
Εκπαίδευση

Στις σελίδες της ενότητας «Εκπαίδευση» του kariera.gr, θα βρείτε προφίλ και προγράμματα σπουδών πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών οργανισμών που προσφέρουν προπτυχιακές-μεταπτυχιακές σπουδές και επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση για να ενημερωθείτε απευθείας από κάθε οργανισμό.
Οδηγός Καριέρας

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Μια πολυτελής έκδοση για το πώς να προσληφθείτε στις πιο σύγχρονες επιχειρήσεις!

O κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση


RSS facebook twitter linkedin
EQ – Συναισθηματική Νοημοσύνη
14 – 15.10

Μάθετε να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τα συναισθήματά σας και τα συναισθήματα των άλλων ώστε να δημιουργείτε επιτυχείς επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

 

12ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com World 19 Οκτωβρίου 2010

Η φετινή διοργάνωση έχει ως γενικό τίτλο το θέμα «Ψηφιακή Ελλάδα: Στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης» και για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει σημείο συνάντησης των στελεχών, των αγορών Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Media, που αναμένεται να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά στις εργασίες της.

Διαβάστε περισσότερα...


Η L'oreal, ηγέτης στην παγκόσμια αγορά καλλυντικών, ιδρύθηκε το 1909 και δραστηριοποιείται σε 130 χώρες απασχολώντας περίπου 67.500 εργαζομένους. Στην Ελλάδα η L'oreal επίσης κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των καλλυντικών και απασχολεί 630 εργαζομένους.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα Marks & Spencer είναι μια διεθνής επιχείρηση με περισσότερα από 600 καταστήματα στην Αγγλία. Είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ειδών ένδυσης στη Μεγάλη Βρετανία, με εξαγωγές σε περισσότερες από 40 χώρες.

Διαβάστε περισσότερα...


Αγγελίες
AVON
Ανεξάρτητοι Συνεργάτες για όλη την Ελλάδα
CTG advertising
Marketing Agents
SUBWAY
Franchise Capital Requirements
ICAP
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

business seminars
Diplomas
HR Management 9/10-18/12/2010
Diploma in Marketing & Strategy 23/10 - 11/12/2010
Εργασιακής Ψυχολογίας 13/11-11/12/2010

Open
Event Management 11/12/2010
Public Relations Management 27/11/2010
Project Management 23/10/2010
EQ - Συναισθηματική Νοημοσύνη 14-15/10/2010

JobSales.gr

JobSales.gr
Από μικρός είχα την τάση να παρουσιάζω τα πράγματα όπως εγώ ήθελα.

Ακόμη θυμάμαι όταν ήμουν 8 χρόνων που είχα πείσει τον κολλητό μου να μου δώσει την καινούργια του μπλούζα ενώ σε αντάλλαγμα του έδωσα μια σκασμένη μπάλα πείθοντάς τον ότι το καλοκαίρι θα ξαναφουσκώσει!

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως πωλητής αλλά τους τελευταίους μήνες δυστυχώς είμαι άνεργος. Κάτι τέτοιες στιγμές συνειδητοποιείς το πόσο μόνος είσαι όταν ψάχνεις για δουλειά.

Ευτυχώς που υπάρχει το www.jobsales.gr


Kariera.gr
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.


Αν θέλετε να αλλάξετε τις προτιμήσεις email που έχετε στο Kariera.gr, πατήστε εδώ
Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail από το Kariera.gr, πατήστε εδώ

Σχόλια