Ίδρυση κινήματος πολιτων «αλλάΖουμε τη Ρόδο»



ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου

 

 

 

   Ρόδος, 20/11/2010

 

Προς : ΜΜΕ Ρόδου

 

Δυόμιση μήνες μετά την έναρξη του νικηφόρου αγώνα της παράταξης «αλλάΖουμε τη Ρόδο», την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και πάλι στο   Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, σε μια κατάμεστη αίθουσα από υποψήφιους και φίλους της παράταξης, κάτι νέο και δυναμικό γεννήθηκε. Πρόκειται για την κίνηση πολιτών «αλλάΖουμε τη Ρόδο». Κίνημα πολιτικής ενεργοποίησης των Ροδίων, κίνημα με μοναδικό στόχο την στήριξη του νησιού, της ανάπτυξης του, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, της κατάκτησης μιας ανθρώπινης κοινωνίας πολιτών.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς στην εναρκτήρια εισήγηση του εξέφρασε την πεποίθηση του ότι πέραν της λειτουργίας της παράταξης ως Δημοτική Αρχή πλέον από 1η Ιανουαρίου, το όραμα και οι αξίες που διακρίνουν την παράταξη μπορούν να αποτελέσουν τη βάση δημιουργίας ενός κινήματος πολιτών, ανεξάρτητο από κομματικούς περιορισμούς, ανεξάρτητο ακόμη και από την λειτουργία της δημοτικής παράταξης στα πλαίσια της λειτουργίας της ως δημοτική αρχή.

Ζητούμενο του κινήματος αυτού είναι η ενεργοποίηση των συμπολιτών μας, για τη συμμετοχή τους στις τοπικές εξελίξεις, στη ζύμωση νέων ιδεών και προτάσεων ανάπτυξης του νησιού και στήριξης των συμπολιτών μας. Το κίνημα αυτό θα μπορεί να εμπλουτίζει το πρόγραμμα που κατατέθηκε από την παράταξη προεκλογικά και έλαβε την έγκριση του Ροδιακού λαού στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Το κίνημα αυτό όμως θα αποτελεί και τη συνείδηση της νέας δημοτικής αρχής, ένα λαϊκό, κινηματικού χαρακτήρα συμβουλευτικό όργανο, το οποίο μπορεί να έχει παρουσία και συμβολή στο σημαντικό εγχείρημα του νέου ενιαίου Δήμου Ρόδου.

Τόσο από τον κ. Στάθη Κουσουρνά όσο και από τους ομιλητές που έλαβαν τον λόγο, σημειώθηκε η διαφορετικότητα από άλλα αντίστοιχα «κινήματα πολιτών» που δημιουργούνται συνήθως προεκλογικά με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένου εκλογικού αποτελέσματος. Τώρα, μετά τις εκλογές και χωρίς τη σκιά εκλογικών σκοπιμοτήτων, δημιουργείται μια πολιτική δράση προσφοράς και συμμετοχής. Ένας χώρος πολιτικοκοινωνικής λειτουργίας ανεξάρτητος από την εκτελεστική εξουσία.

Το κίνημα «αλλάΖουμε τη Ρόδο» θα έχει νομική και φορολογική υπόσταση, με συγκεκριμένο καταστατικό, εκλεγμένη διοικούσα επιτροπή, προσδιορισμένα έσοδα και έξοδα και αποσαφηνισμένη λειτουργία. Σε πρώτη φάση, μέλη του κινήματος αυτού αποτελούν οι 293 υποψήφιοι που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό «αλλάΖουμε τη Ρόδο», καθώς και 200 περίπου φίλοι της παράταξής που εγγράφηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές σε όσους Ροδίτες επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος αυτής της κίνησης.

Το καταστατικό του κινήματος θα ολοκληρωθεί και θα επικυρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ οι εκλογές ανάδειξης διοικούσας επιτροπής προσδιορίζονται στις αρχές του Μαρτίου. Έως τότε θα λειτουργεί προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που εκλέχθηκε ομόφωνα από τους παριστάμενους στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου την Παρασκευή και είναι οι κ.κ. Βασίλης Δουβής, Γιάννης Καλαποδάκης, Βασίλης Καραγιάννης, Βασίλης Καϋμενάκης, Μαρία Μανιώτη, Δέσποινα Μπρόκου, Πολύμνια Παναγή, Παύλος Τσίπρας και Σταύρος Φλαμπουριάρης.  

 

       Η δημοτική παράταξη

      «αλλάΖουμε τη Ρόδο»




--
Εμμανουήλ Χρύσης
Πτυχιούχος Λογιστής - Φοροτεχνικός Α.Τ.Ε.
Τηλ.& τηλ/πία (Fax): (+30) 22410.66304
Τηλ. εργασίας: 2241362506
Kιν.: (+30) 6946283008
ICQ: 39689247
MSN: e_chrisis@hotmail.com
Skype: manos888
Yahoo! Pager: e_chrisis@yahoo.com
http://shrink2one.com/47f4
http://emmanuelch.wordpress.com
http://www.emmanuelchrysis.tk
http://www.hushcity.com/member/emmanuel_chrysis.htm
http://www.jaxtr.com/emmanouil

My personal availability can be viewed at: http://www.timebridge.com/mytime/emmanouilchrysis

Looking for an easy way to save time and money on your rental properties?

Try using the FREE web tools I provide for my clients: http://www.trexglobal.com/partner/_389
Πριν εκτυπώσετε αυτό το μήνυμα, σκεφθείτε το περιβάλλον! Ένα χαρτί λιγότερο!

You are on my Network’s First Alert list…If we are not on an existing team together then this email to you is a mistake…Please remove yourself from this list by replying with “Remove” in the subject line, and disregard this message…

Πριν εκτυπώσετε αυτό το μήνυμα, σκεφθείτε το περιβάλλον! Ένα χαρτί λιγότερο!

Think before you print.

Σχόλια