[Π.Ε.ΚΑ.Π.] StatData Camp

From: ΕΛ/ΛΑΚ
Monday, December 13, 2010 11:29 AM
Subject: StatData Camp
 

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου "Ανοικτή Πρόσβαση: Έρευνα -Εκπαίδευση - Δημόσια Δεδομένα" που διοργανώνεται στην Αθήνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) στις 16-17 Δεκεμβρίου, την πρώτη μέρα του συνεδρίου (16.12.10) στο κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στο Μικρό Αμφιθέατρο από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 θα πραγματοποιήσουμε το StatData Camp με χρήση δεδομένων από τη Eurostat και την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το StatData Camp είναι συνέχεια του GeoData Camp και αποτελεί μια ανοικτή συνάντηση εθελοντών, χρηστών και πολιτών, που επιθυμούν να ενισχύσουν τα στατιστικά δεδομένα και τη διάδοση της χρήσης τους.
Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μέσα σε μία μέρα, η ανάπτυξη εφαρμογών χρήσης των ανοικτών στατιστικών δεδομένων.
Οι εφαρμογές μπορεί να καλύπτουν τις ανάγκες είτε της δημόσιας διοίκησης, είτε των πολιτών, είτε των επιχειρήσεων.
Στη συνάντηση ενθαρρύνεται ακόμα η ανάπτυξη και παρουσίαση ιδεών, σχεδíων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ανοικτά γεωδεδομένα και ΕΛ/ΛΑΚ, καθώς και η ανάδειξη των οικονομιών κλίμακας που μπορούν να επιτευχθούν μέσω της χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ και του συνεργατικού τρόπου ανάπτυξης για την υλοποίησή τους.

Το StatData Camo διοργανώνεται παράλληλα με τo διεθνές συνέδριο για την "Ανοικτή Πρόσβαση:
Έρευνα-Εκπαίδευση-Δημόσια Δεδομένα"), οπότε, σε κοντινή απόσταση θα βρίσκονται στελέχη από το χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης για επικοινωνία και εποικοδομητική συζήτηση.

Σε διεθνές επίπεδο, η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποίηθεί παράλλληλα με τη Eurostat Hackday (http://blog.okfn.org/2010/12/06/eurostat-hackday-16th-december-2010/) που οργανώνεται από το Open Knowledge Foundation σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις στις 16 Δεκεμβρίου με τα δεδομένα που έχει διαθέσει η Eurostat προκειμένου να γίνει καθάρισμα, ταξινόμηση και διάθεση τους με ανοιχτό τρόπο στο κοινό.
Για ιδέες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε http://opengovernmentdata.okfnpad.org/eurostat-hackday.
------Αρχικό μήνυμα------
Από: Δημήτρης Φρυδάς
Αποστολέας: pekap@googlegroups.com
Προς: ΠΕΚΑΠ (Λίστα)
Απάντηση σε: pekap@googlegroups.com
Θέμα: [Π.Ε.ΚΑ.Π.] FW: StatData Camp
Εστάλη: 13 Δεκ, 2010 21:57

 
From: ΕΛ/ΛΑΚ [mailto:webmaster@ellak.gr] Sent: Monday, December 13, 2010 11:29 AM To: dfrydas@sch.gr Subject: StatData Camp
 
Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου "Ανοικτή Πρόσβαση: Έρευνα-Εκπαίδευση-Δημόσια Δεδομένα" που διοργανώνεται στην Αθήνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) στις 16-17 Δεκεμβρίου, την πρώτη μέρα του συνεδρίου (16.12.10) στο κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στο Μικρό Αμφιθέατρο από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 θα πραγματοποιήσουμε το StatData Camp με χρήση δεδομένων από τη Eurostat και την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.
Το StatData Camp είναι συνέχεια του GeoData Camp και αποτελεί μια ανοικτή συνάντηση εθελοντών, χρηστών και πολιτών, που επιθυμούν να ενισχύσουν τα στατιστικά δεδομένα και τη διάδοση της χρήσης τους. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μέσα σε μία μέρα, η ανάπτυξη εφαρμογών χρήσης των ανοικτών στατιστικών δεδομένων. Οι εφαρμογές μπορεί να καλύπτουν τις ανάγκες είτε της δημόσιας διοίκησης, είτε των πολιτών, είτε των επιχειρήσεων. Στη συνάντηση ενθαρρύνεται ακόμα η ανάπτυξη και παρουσίαση ιδεών, σχεδ΍ ων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ανοικτά γεωδεδομένα και ΕΛ/ΛΑΚ, καθώς και η ανάδειξη των οικονομιών κλίμακας που μπορούν να επιτευχθούν μέσω της χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ και του συνεργατικού τρόπου ανάπτυξης για την υλοποίησή τους.
Το StatData Camo διοργανώνεται παράλληλα με τo διεθνές συνέδριο για την "Ανοικτή Πρόσβαση: Έρευνα-Εκπαίδευση-Δημόσια Δεδομένα" ), οπότε, σε κοντινή απόσταση θα βρίσκονται στελέχη από το χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης για επικοινωνία και εποικοδομητική συζήτηση.
Σε διεθνές επίπεδο, η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποίηθεί παράλλληλα με τη Eurostat Hackday (http://blog.okfn.org/2010/12/06/eurostat-hackday-16th-december-2010/) που οργανώνεται από το Open Knowledge Foundation σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις στις 16 Δεκεμβρίου με τα δεδομένα που έχει διαθέσει η Eurostat προκειμένου να γίνει καθάρισμα, ταξινόμηση και διάθεση τους με ανοιχτό τρόπο στο κοινό. Για ιδέες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε http://opengovernmentdata.okfnpad.org/eurostat-hackday.
Από την Ελ
Εστάλη από τη συσκευή μου BlackBerry®

Σχόλια