Παρακολουθώντας υπομονετικά

Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Παρακολουθώντας υπομονετικά τα σχόλια, θεωρώ ότι ο ρόλος της ομάδας και των συζητήσεων θα πρέπει να είναι ο γόνιμος και παραγωγικός διάλογος προς εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων, χωρίς να υποβαθμίζεται ούτε το κύρος και ο σκοπός των αναρτήσεων αλλά ούτε και ολόκληρης της ομάδας γενικότερα.
Ας μη χάνεται πολύτιμος χρόνος δημιουργώντας απλά και μόνο εντυπώσεις μέσα από ειρωνικά και ανούσια σχόλια κινδυνολογίας και απογοήτευσης πολύ περισσότερο σχόλια απαξίωσης και εξευτελισμού του τόπου και της πατρίδας μας.
Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε φιλοσοφία ούτε να κάνουμε επίδειξη IQ ή ευγλωτίας. Από τέτοια μπουχτίσαμε άλλωστε και αυτά μας έφαγαν τόσους αιώνες... («Οι Έλληνες σοφίαν ζητούσι...» αναφέρεται στη Βίβλο, έχοντας αφήσει τα ουσιώδη και πρακτικά στην άκρη, φιλοσοφώντας στα κάθε είδους λαϊκά καφενεία και «ανθοπωλεία»...)
Πιστεύω επίσης ότι η ομάδα δεν έχει δημιουργηθεί για να εκτονώνονται τα όποια απωθημένα και τάσεις αυτοκτονίας ούτε για να δημιουργείται κατάθλιψη ή πανικός. Άλλωστε θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που θεωρεί ότι τα προβλήματα υπάρχουν για να μας κάνουν πιο δυνατούς και να βρίσκουμε λύσεις συναγωνιζόμενοι και συνεργαζόμενοι, όχι για να βγάζουμε μεταξύ μας τα μάτια μας ούτε για να μας τραβάνε στον πάτο της κακομοιριάς και της απαξίωσης δείχνοντας με το δάκτυλο όλους τους άλλους (την ώρα που τα υπόλοιπα δάκτυλα δείχνουν εμάς...). Πολύ περισσότερο στόχος μας δεν είναι να να κατηγορούμε το σπίτι μας...
Λες και ο δικός μας ρόλος σαν πολίτες είναι μόνο να κρίνουμε τους άλλους που εκείνοι μόνο και πάντα φταίνε για όλα...
Λύσεις έχουμε να προτείνουμε; «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...».
Ας μπει ένα όριο σ' αυτήν την κακομοιριά που πάει να ρίξει την καταχνιά σε κάθε προσπάθεια και λύση για τον τόπο. Σίγουρα θα υπάρχουν κι αισιόδοξες ΛΥΣΕΙΣ εκτός από σχόλια των σχολίων από όσους ενδιαφέρονται για τις λύσεις μάλλον παρά το για το σχολιασμού του σχολιασμού του σχολίου...
Τα σχόλιά μου είναι πάντα καλοπροαίρετα και οπωσδήποτε δεν απευθύνονται σε κανένα προσωπικά ούτε έχω καμιά διάθεση να αναλώνομαι σε προσωπικές αντιπαραθέσεις με όποιο δε με αντιλαμβάνεται.
Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.
* Το παρόν μήνυμα (email) δε θεωρείται spam, διότι έχει πλήρη τα στοιχεία του αποστολέα. Εάν πιστεύετε ότι έχετε λάβει κατά λάθος
ή δε θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά newsletters από το συγκεκριμένο αποστολέα, παρακαλούμε απαντήστε στο παρόν με την ένδειξη "UNSUBSCRIBE".

Εστάλη από τη συσκευή μου BlackBerry®.

Σχόλια