H Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Γιώργος Παπανδρέου: Η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει
«Μην αδικούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Να σταματήσει αυτή η αυτομαστίγωση και η ισοπέδωση των πάντων, που απειλεί και την ίδια την προσπάθεια της πατρίδας μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της, υπονομεύοντάς την και στα μάτια μας, και στα μάτια άλλων διεθνώς.» είπε μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στις 24 Μαΐου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.


Τα επόμενα βήματα

Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο που εγκρίθηκε τη Δευτέρα, 23 Μαΐου από το Υπουργικό Συμβούλιο, συνόψισε τις μεγάλες αλλαγές που ήδη έλαβαν χώρα στο κράτος και την οικονομία: Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή και μεταρρύθμιση στο δημοσιονομικό πλαίσιο για έλεγχο και λογοδοσία στις δημόσιες δαπάνες, μεταρρύθμιση ασφαλιστικού και αγοράς εργασίας, παρακολούθηση και έλεγχος στη δαπάνη φαρμάκου, έλεγχος δαπανών στην υγεία και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, Καλλικράτης, διαύγεια για διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης, τομές στην εκπαίδευση και συγχωνεύσεις σχολείων, ίδρυση επιχείρησης σε 1 ημέρα και one-stop-shop, fast track για μεγάλες επενδύσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (περισσότερα από 150 επαγγέλματα), αναδιοργάνωση ΟΣΕ και αστικών συγκοινωνιών, άρση του καμποτάζ.
Έθεσε επίσης τις άμεσες προτεραιότητες και τους στόχους για το 2011 καθώς και για την περίοδο 2012-2015, με κύρια βήματα τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.


Μετανάστευση και πολιτισμική διαφορά: Γρίφος για την Ελλάδα, πρόκληση για τη σοσιαλδημοκρατία;

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, από την Υπατία έως τη Βικτώρια, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, βουλευτής και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ-Α. Παπανδρέου, πραγματεύεται το φλέγον ζήτημα της πολυπολιτισμικότητας.
Σε πρόσφατο άρθρο του αντιμετωπίζει τα κανονιστικά ζητήματα που συνδέονται με την πολυπολιτισμικότητα, εξετάζει σχετικές πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών και επιχειρεί να ορίσει τα όριά της με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και την πολιτισμική παράδοση των χωρών υποδοχής.

«Οι συλλογικότητες σήμερα». Μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης
Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ διοργανώνει την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Ιπποκράτους 22), εκδήλωση με θέμα: «Οι συλλογικότητες σήμερα.
Οι εμπειρίες από τη Μεταπολίτευση». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Ευθυμίου, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος ΟΑΣΕ, Ηλίας Νικολακόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θα ακολουθήσει διάλογος.
From: "Τομέας Επικοινωνίας - Εβδομαδιαία Ενημέρωση" <mazi@pasok.gr>
Sender: "Τομέας Επικοινωνίας - Εβδομαδιαία Ενημέρωση" <mazi=pasok.gr@mcsv72.net>
Date: Thu, 26 May 2011 11:33:25 -0400
To: <emmanuel@pasok.gr>
ReplyTo: "Τομέας Επικοινωνίας - Εβδομαδιαία Ενημέρωση" <mazi@pasok.gr>
Subject: H Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει

An den mporeite na deite sosta to newsletter patiste edo
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011



Γιώργος Παπανδρέου: Η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει



«Μην αδικούμε τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Να σταματήσει αυτή η αυτομαστίγωση και η ισοπέδωση των πάντων, που απειλεί και την ίδια την προσπάθεια της πατρίδας μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της, υπονομεύοντάς την και στα μάτια μας, και στα μάτια άλλων διεθνώς.» είπε μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στις 24 Μαΐου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Διαβάστε την ομιλία.
Τα επόμενα βήματα

Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο που εγκρίθηκε τη Δευτέρα, 23 Μαΐου από το Υπουργικό Συμβούλιο, συνόψισε τις μεγάλες αλλαγές που ήδη έλαβαν χώρα στο κράτος και την οικονομία: Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή και μεταρρύθμιση στο δημοσιονομικό πλαίσιο για έλεγχο και λογοδοσία στις δημόσιες δαπάνες, μεταρρύθμιση ασφαλιστικού και αγοράς εργασίας, παρακολούθηση και έλεγχος στη δαπάνη φαρμάκου, έλεγχος δαπανών στην υγεία και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, Καλλικράτης, διαύγεια για διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης, τομές στην εκπαίδευση και συγχωνεύσεις σχολείων, ίδρυση επιχείρησης σε 1 ημέρα και one-stop-shop, fast track για μεγάλες επενδύσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (περισσότερα από 150 επαγγέλματα), αναδιοργάνωση ΟΣΕ και αστικών συγκοινωνιών, άρση του καμποτάζ. Έθεσε επίσης τις άμεσες προτεραιότητες και τους στόχους για το 2011 καθώς και για την περίοδο 2012-2015, με κύρια βήματα τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Διαβάστε τα κύρια σημεία του Πλαισίου.

Μετανάστευση και πολιτισμική διαφορά: Γρίφος για την Ελλάδα, πρόκληση για τη σοσιαλδημοκρατία;

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, από την Υπατία έως τη Βικτώρια, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, βουλευτής και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ-Α. Παπανδρέου, πραγματεύεται το φλέγον ζήτημα της πολυπολιτισμικότητας. Σε πρόσφατο άρθρο του αντιμετωπίζει τα κανονιστικά ζητήματα που συνδέονται με την πολυπολιτισμικότητα, εξετάζει σχετικές πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών και επιχειρεί να ορίσει τα όριά της με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και την πολιτισμική παράδοση των χωρών υποδοχής. Διαβάστε το άρθρο.
«Οι συλλογικότητες σήμερα». Μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ διοργανώνει την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Ιπποκράτους 22), εκδήλωση με θέμα: «Οι συλλογικότητες σήμερα. Οι εμπειρίες από τη Μεταπολίτευση». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Ευθυμίου, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος ΟΑΣΕ, Ηλίας Νικολακόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα ακολουθήσει διάλογος.



Λαμβάνεις αυτό το email γιατί έχεις εγγραφεί στη λίστα ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ.
Το email αυτό είναι μέρος μαζικής αποστολής ενημέρωσης.

emmanuel@pasok.gr Απεγγραφή απο αυτή την λίστα  
Προώθησέ το σε ένα φίλο | Διόρθωσε τα στοιχεία σου 
E-mail επικοινωνίας: mazi@pasok.gr




Sent to emmanuel@pasok.gr — why did I get this?
unsubscribe from this list | update subscription preferences
Panhellenic Socialist Movement · Ippokratous 20 & Navarinou · Athens, Attica 10680


Formatted for mobile viewing
View page directly

Σχόλια