Nέα έκδοση 4.52.7.0 του προγράμματος Extra Tax System

• Οδηγίες Μαζικής αντιστοίχισης Υπόχρεων με λογιστή ή Νόμιμο Εκπρόσωπο
• Οδηγίες Εντύπου Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης
• Αυτόματη Υποβολή Φ01 010

 Αγαπητοί συνεργάτες,

θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει διαθέσιμη η νέα έκδοση 4.52.7.0 του προγράμματος
extra Tax System, η οποία περιλαμβάνει τις παρακάτω προσθήκες:

Προσθήκη του νέου εντύπου «Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.»
Το έντυπο είχε ήδη τεθεί από προηγούμενη έκδοση στην διάθεση των χρηστών της εφαρμογής extra Tax System προς διευκόλυνση τους στον υπολογισμό του ΦΠΑ Αυτοελέγχου και της Μετακύλισης ΦΠΑ.
Με τη νέα έκδοση το έντυπο εναρμονίζεται πλήρως με τις οδηγίες της ΠΟΛ 1098/2010, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να πραγματοποιηθεί η
υποβολή του εντύπου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. βάσει της προαναφερόμενης διάταξης.

Σημείωση: Στην αμέσως επόμενη έκδοση της εφαρμογής θα είναι εφικτή και η αυτόματη άντληση δεδομένων για τον υπολογισμό του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ από τις λογιστικές εφαρμογές extra / Hyper της Epsilon Software.

Ενσωμάτωση της Ηλεκτρονικής Υποβολής του εντύπου Φ01-010

Από την γραμμή εργαλείων του εντύπου με την ενεργοποίηση του πλήκτρου «Αυτόματη Υποβολή» μπορεί να πραγματοποιηθεί η Αυτόματη συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Φ01-010 στον ιστοτόπο της ΓΓΠΣ.

Επιπλέον:

1. Προσθήκη Ειδικών Περιπτώσεων για τα Ε.Ι.Χ. στο έντυπο Ε1 για μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ. Με την θέσπιση του Νόμου 3842/2010 η αντικειμενική δαπάνη για τα Ε.Ι.Χ. που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα ή Προσωπικές Εταιρείες λογίζεται ως αντικειμενική δαπάνη των ομορρύθμων ή απλών εκτός των ετερορρύθμων εταίρων ή κοινωνών ή μελών της κοινοπραξίας, φυσικών προσώπων, μεριζόμενη μεταξύ αυτών κατά το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρεία. προκειμένου περί ομορρύθμων ή ετερορρύθμων ή αστικών εταιριών ή στην κοινωνία ή στην κοινοπραξία. Αντίστοιχα για τις ΕΠΕ η αντικειμενική Δαπάνη βαρύνει τα φυσικά πρόσωπα, μέλη των ΕΠΕ και τους διαχειριστές της ΕΠΕ που είναι και εταίροι της.
Τέλος για τις ΑΕ η αντικειμενική δαπάνη βαρύνει τους διευθύνοντες συμβούλους, διοικητές Α.Ε. και τους προέδρους των διοικητικών Συμβουλίων. Για την επιλογή των Ειδικών περιπτώσεων είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση του πλήκτρου F3 μετά την συμπλήρωση των στοιχείων του εκάστοτε EIX στον Πίνακα 5.1.γ, ώστε να ληφθεί σωστά στον υπολογισμό της εκκαθάρισης του Φόρου.

2. Αντιγραφή Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης στα έντυπα Ε3 και Ε5. Στην γραμμή εργαλείων των 2 εντύπων Ε3 & Ε5 προστέθηκε επιλογή για αντιγραφή από το έντυπο «Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης» που έχει αποθηκευθεί στον Υπόχρεο. Η αντιγραφή πραγματοποιείται βάσει όσων ορίζονται στην ΠΟΛ 1053/2010.3. Αυτόματη Σύνδεση για έντυπα Ε5 και Φ10 μέσα από το «e-Υπηρεσίες». Με την επιλογή αυτή ο χρήστης έχει την δυνατότητα άμεσης σύνδεσης στον ιστοτότπο της ΓΓΠΣ για την υποβολή ή την ανάκτηση των δηλώσεων Ε5 & Φ01-010. Βελτιώσεις:

1. Αντιγραφή πολλαπλών εντύπων στο Ε1 με μία κίνηση. Ο χρήστης έχει πλέον την δυνατότητα μεταφοράς των στοιχείων των υπόλοιπων εντύπων στο έντυπο Ε1 μαζικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταφορά για κάθε έντυπο ξεχωριστά. Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί από την γραμμή εργαλείων του εντύπου Ε1 με την επιλογή «Αντιγραφή από Ε2 - Ε3 -Ε5 - Αν. Κεφαλαίου». Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα έντυπα που επιθυμεί από την και στην συνέχεια να ενεργοποιήσει την αντιγραφή για την μεταφορά των δεδομένων του. Σχετικός περιορισμός υπάρχει στα έντυπα Ε2 & Ε3 ώστε να μπορεί να γίνει επιλογή ενός εντύπου για Υπόχρεο ή για Σύζυγο.2. Προσθήκη των νέων Τραπεζών μέσα στο έντυπο Ε1 προς ορισμό από τον χρήστη. Οι νέες τράπεζες που προστέθηκαν είναι : 1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ2. ΣΥΝΕΤ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ 3. HELLENIC POSTBANK - ΤΤ Οδηγίες που αφορούν τη

διαδικασία αναβάθμισης, τη χρήση, τεχνικά θέματα αλλά και εργαλεία σχετικά με τις εφαρμογές μας μπορείτε να βρίσκετε μέσω της Online υπηρεσίας

24ωρης Υποστήριξης "

epsilon Support" η οποία ενημερώνεται καθημερινά με νέα θέματα.

Η πρόσβαση στο "
epsilon Support" πραγματοποιείται μέσω της σελίδας
http://support.epsilonnet.gr χρησιμοποιώντας τα συνθηματικά που σας έχουν αποσταλεί με παλαιότερο ηλεκτρονικό μας μήνυμα.

Το Τμήμα Υποστήριξης της Epsilon Net είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Για την επιστημονική ομάδα της
Epsilon Net A.E.,

Νικόλαος Ταχτσίδης

Εστάλη από τη συσκευή μου BlackBerry®


From: "Epsilon Net Support" <support@enetnews.gr>
Date: 18 May 2011 17:16:42 +0300
To: <e_chrisis@yahoo.com>
ReplyTo: support@enetnews.gr
Subject: Nέα έκδοση 4.52.7.0 του προγράμματος Extra Tax System

 

Αγαπητοί συνεργάτες,

θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει διαθέσιμη η νέα έκδοση 4.52.7.0 του προγράμματος extra Tax System, η οποία περιλαμβάνει τις παρακάτω προσθήκες:

Προσθήκη του νέου εντύπου «Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.»

Το έντυπο είχε ήδη τεθεί από προηγούμενη έκδοση στην διάθεση των χρηστών της εφαρμογής extra Tax System προς διευκόλυνση τους στον υπολογισμό του ΦΠΑ Αυτοελέγχου και της Μετακύλισης ΦΠΑ. Με την νέα έκδοση το έντυπο εναρμονίζεται πλήρως με τις οδηγίες της ΠΟΛ 1098/2010, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να πραγματοποιηθεί η υποβολή του εντύπου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. βάσει της προαναφερόμενης διάταξης.

Σημείωση: Στην αμέσως επόμενη έκδοση της εφαρμογής θα είναι εφικτή και η αυτόματη άντληση δεδομένων για τον υπολογισμό του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ από τις λογιστικές εφαρμογές extra / Hyper της Epsilon Software.

Ενσωμάτωση της Ηλεκτρονικής Υποβολής του εντύπου Φ01-010

Από την γραμμή εργαλείων του εντύπου με την ενεργοποίηση του πλήκτρου «Αυτόματη Υποβολή» μπορεί να πραγματοποιηθεί η Αυτόματη συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Φ01-010 στον ιστοτόπο της ΓΓΠΣ.

Επιπλέον:

  1. Προσθήκη Ειδικών Περιπτώσεων για τα Ε.Ι.Χ. στο έντυπο Ε1 για μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ. Με την θέσπιση του Νόμου 3842/2010 η αντικειμενική δαπάνη για τα Ε.Ι.Χ. που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα ή Προσωπικές Εταιρείες λογίζεται ως αντικειμενική δαπάνη των ομορρύθμων ή απλών εκτός των ετερορρύθμων εταίρων ή κοινωνών ή μελών της κοινοπραξίας, φυσικών προσώπων, μεριζόμενη μεταξύ αυτών κατά το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρεία. προκειμένου περί ομορρύθμων ή ετερορρύθμων ή αστικών εταιριών ή στην κοινωνία ή στην κοινοπραξία. Αντίστοιχα για τις ΕΠΕ η αντικειμενική Δαπάνη βαρύνει τα φυσικά πρόσωπα, μέλη των ΕΠΕ και τους διαχειριστές της ΕΠΕ που είναι και εταίροι της. Τέλος για τις ΑΕ η αντικειμενική δαπάνη βαρύνει τους διευθύνοντες συμβούλους, διοικητές ΑΕ και τους προέδρους των διοικητικών Συμβουλίων.

Για την επιλογή των Ειδικών περιπτώσεων είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση του πλήκτρου F3 μετά την συμπλήρωση των στοιχείων του εκάστοτε EIX στον Πίνακα 5.1.γ, ώστε να ληφθεί σωστά στον υπολογισμό της εκκαθάρισης του Φόρου.

  1. Αντιγραφή Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης στα έντυπα Ε3 και Ε5. Στην γραμμή εργαλείων των 2 εντύπων Ε3 & Ε5 προστέθηκε επιλογή για αντιγραφή από το έντυπο «Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης» που έχει αποθηκευθεί στον Υπόχρεο. Η αντιγραφή πραγματοποιείται βάσει όσων ορίζονται στην ΠΟΛ 1053/2010.
  2. Αυτόματη Σύνδεση για έντυπα Ε5 και Φ10 μέσα από το «e-Υπηρεσίες». Με την επιλογή αυτή ο χρήστης έχει την δυνατότητα άμεσης σύνδεσης στον ιστοτότπο της ΓΓΠΣ για την υποβολή ή την ανάκτηση των δηλώσεων Ε5 & Φ01-010.

Βελτιώσεις:

  1. Αντιγραφή πολλαπλών εντύπων στο Ε1 με μία κίνηση. Ο χρήστης έχει πλέον την δυνατότητα μεταφοράς των στοιχείων των υπόλοιπων εντύπων στο έντυπο Ε1 μαζικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταφορά για κάθε έντυπο ξεχωριστά. Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί από την γραμμή εργαλείων του εντύπου Ε1 με την επιλογή «Αντιγραφή από Ε2 - Ε3 -Ε5 - Αν. Κεφαλαίου». Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα έντυπα που επιθυμεί από την και στην συνέχεια να ενεργοποιήσει την αντιγραφή για την μεταφορά των δεδομένων του. Σχετικός περιορισμός υπάρχει στα έντυπα Ε2 & Ε3 ώστε να μπορεί να γίνει επιλογή ενός εντύπου για Υπόχρεο ή για Σύζυγο.
  2. Προσθήκη των νέων Τραπεζών μέσα στο έντυπο Ε1 προς ορισμό από τον χρήστη. Οι νέες τράπεζες που προστέθηκαν είναι :
    1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ
    2. ΣΥΝΕΤ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ 
    3. HELLENIC POSTBANK - ΤΤ

Οδηγίες που αφορούν τη διαδικασία αναβάθμισης, τη χρήση, τεχνικά θέματα αλλά και εργαλεία σχετικά με τις εφαρμογές μας μπορείτε να βρίσκετε μέσω της Online υπηρεσίας 24ωρης Υποστήριξης "epsilon Support" η οποία ενημερώνεται καθημερινά με νέα θέματα.


Η πρόσβαση στο "epsilon Support" πραγματοποιείται μέσω της σελίδας http://support.epsilonnet.gr χρησιμοποιώντας τα συνθηματικά που σας έχουν αποσταλεί με παλαιότερο ηλεκτρονικό μας μήνυμα.


Το Τμήμα Υποστήριξης της Epsilon Net είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.


Για την επιστημονική ομάδα της
Epsilon Net A.E.,
Νικόλαος Ταχτσίδης

 

 

 

Σχόλια