ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΙΕΚ

«Να μπλοκάρουμε τις εξετάσεις στα Δημόσια ΙΕΚ»  

Η νέα προσχηματική παρακώλυση που προβάλει το Υπ. Οικονομικών, μεταθέτει την ημερομηνία έναρξης καταβολής των δεδουλευμένων για το Σεπτέμβριο στην καλύτερη περίπτωση, στους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ, που παραμένουν απλήρωτοι από το 2008 μέχρι σήμερα.

 

Το Υπ. Παιδείας εδώ και πέντε μήνες καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, επικαλούμενο τους ελέγχους που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν (στους πολλαπλά ελεγμένους και υπογεγραμμένους από τους διευθυντές) φακέλους των ΙΕΚ από το 2008 μέχρι σήμερα.
Μετά την
ολοκλήρωση των υποτιθέμενων ελέγχων, που επιβάρυναν το Ελληνικό Δημόσιο με 585.596,36 ευρώ, οι φάκελοι στάλθηκαν στην Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής.

Το υπουργείο οικονομικών όμως δεν προχωρά στην έκδοση ενταλμάτων πληρωμής διότι όπως ισχυρίζεται δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται για τους ωρομίσθιους στην περίπτωση των ΙΕΚ. Στην πραγματικότητα οι προϊστάμενοι του Υπ. Οικονομικών αρνούνται να υπογράψουν τους ελεγμένους φακέλους των ΙΕΚ που έχουν σταλεί από το Υπ. Παιδείας, λόγω των σοβαρών καταγγελιών που έχουν γίνει στο παρελθόν σε βάρος του ΟΕΕΚ για οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες. Το αποτέλεσμα είναι το Υπ. Παιδείας να

ζήτα πλέον από τους Διευθυντές των σχολείων να αναλάβουν το σισύφειο έργο για την ενημέρωση και τη συγκέντρωση υπευθύνων δηλώσεων για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς ανά ΙΕΚ καθώς και τη βεβαίωση και αντιπαραβολή μισθολογικών καταστάσεων για μία περίοδο που ενδεχομένως δεν ήταν καν διευθυντές.

 

Το γραφειοκρατικό παραλήρημα και η καθολική ανικανότητα των υπουργών Οικονομίας και Παιδείας να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αυτοί και οι προκάτοχοι τους δημιούργησαν, έχει εξαντλήσει την υπομονή μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν τη διάθεση να προχωρήσουν σε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξακολουθούν να συγκαλύπτουν απρόκλητα τους καταχραστές του ΟΕΕΚ

τη στιγμή που όλη η Ελλάδα τους αναφωνεί κλέφτες. 

Δεν θα ανεχτούμε άλλον εξευτελισμό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σεβόμενοι την εργασία τους και υπερασπίζοντας την αξιοπρέπειά τους να μην επιτρέψουν να χαθεί άλλο ένα εξάμηνο και

να απέχουν από τις εξετάσεις. Προτρέπουμε όλους τους εκπαιδευτικούς των ΔΙΕΚ

να προχωρήσουν με τη στήριξη του Σωματείου σε  επίσχεση εργασίας κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων μέχρι

  το Υπ. Παιδείας να σταματήσει να προβάλει ψευτοκολλήματα και να προχωρήσει στην καταβολή των Δεδουλευμένων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να

 συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα δράσης του ΣΕΑΕ έτσι όπως διαμορφώθηκε από τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

 

➢Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 22/6  στις 11:30 π.μ.(στάση ΗΣΑΠ Νεραντζιώτισσα)
➢Καταλήψεις δημοσίων ΙΕΚ και παρεμπόδιση διενέργειας των εξετάσεων, σε περίπτωση που το υπουργείο εξακολουθεί να μας εμπαίζει και δεν προχωρήσει σε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
➢Κατάθεση προσφυγών κατά του Δημοσίου και λήψη ασφαλιστικών μέτρων.
➢Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη όπου θα παραβρεθεί και η εργατολόγος για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις προσφυγές. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

➢Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει ο ΟΕΕΚ στους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ.
➢Να καταβληθούν τις επόμενες μέρες όλα τα δεδουλευμένα που οφείλει το ΙΔΕΚΕ για το τρέχον εξάμηνο. 
➢Να κατατεθούν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας.

Εστάλη από τη συσκευή μου BlackBerry®
Διευκρίνιση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το μήνυμα είναι εμπιστευτικές και η χρήση τους επιτρέπεται μόνον από τον αναφερόμενο παραλήπτη. Εάν έχετε λάβει το παρόν μήνυμα από λάθος και δεν είστε ο προοριζόμενος παραλήπτης, σας ενημερώνουμε ότι αποκάλυψη, αναπαραγωγή, διανομή ή οποιασδήποτε άλλης μορφής χρήση των περιεχομένων του παρόντος μηνύματος απαγορεύεται.
Επίσης παρακαλείσθε να αποστείλετε το αρχικό μήνυμα στη διεύθυνση echrysis@sch.gr, καθώς και στη συνέχεια να διαγράψετε το μήνυμα από το σύστημά σας.

Οι επικοινωνίες μέσω του Διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς και για τον λόγο αυτό ο αποστολέας δεν αποδέχεται νομική ευθύνη για τα περιεχόμενα του παρόντος μηνύματος και για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από ιούς που είναι δυνατόν να εισαγάγει.

Σας ευχαριστούμε,

Εμμανουήλ Χρύσης

Email Disclaimer
The information in this email is confidential and is intended solely for the addressee(s). If you have received this transmission in error, and you are not an intended recipient, be aware that any disclosure, copying, distribution or use of this transmission or its contents is prohibited. Furthermore, you are kindly requested to send us back the original message at the address

echrysis@sch.gr, and delete the message from your system immediately.

Internet communications are not secure and therefore the sender does not accept legal responsibility for the contents of this message and for any damage whatsoever that is caused by viruses being passed.

Thank You,

Emmanuel Chrysis
*************************************************


From: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜ ΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙ ΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ) <somatiooromanapl@gmail.com>
Sender: somatio_orom_anapl@googlegroups.com
Date: Sat, 18 Jun 2011 19:43:51 +0300
To: <somatio_orom_anapl@googlegroups.com>
ReplyTo: somatio_orom_anapl@googlegroups.com
Subject: ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΙΕΚ

«Να μπλοκάρουμε τις εξετάσεις στα Δημόσια  ΙΕΚ»

 

 

Η νέα προσχηματική παρακώλυση που προβάλει το Υπ. Οικονομικών, μεταθέτει την ημερομηνία έναρξης καταβολής των δεδουλευμένων για το Σεπτέμβριο στην καλύτερη περίπτωση, στους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ, που παραμένουν απλήρωτοι από το 2008 μέχρι σήμερα.

 

Το Υπ. Παιδείας εδώ και πέντε μήνες καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, επικαλούμενο τους ελέγχους που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν (στους πολλαπλά ελεγμένους και υπογεγραμμένους από τους διευθυντές) φακέλους των ΙΕΚ από το 2008 μέχρι σήμερα. Μετά την ολοκλήρωση των υποτιθέμενων ελέγχων, που επιβάρυναν το Ελληνικό Δημόσιο με 585.596,36 ευρώ, οι φάκελοι στάλθηκαν στην Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής. Το υπουργείο οικονομικών όμως δεν προχωρά στην έκδοση ενταλμάτων πληρωμής διότι όπως ισχυρίζεται δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται για τους ωρομίσθιους στην περίπτωση των ΙΕΚ. Στην πραγματικότητα οι προϊστάμενοι του Υπ. Οικονομικών αρνούνται να υπογράψουν τους ελεγμένους φακέλους των ΙΕΚ που έχουν σταλεί από το Υπ. Παιδείας, λόγω των σοβαρών καταγγελιών που έχουν γίνει στο παρελθόν σε βάρος του ΟΕΕΚ για οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες. Το αποτέλεσμα είναι το Υπ. Παιδείας να ζήτα πλέον από τους Διευθυντές των σχολείων να αναλάβουν το σισύφειο έργο για την ενημέρωση και τη συγκέντρωση υπευθύνων δηλώσεων για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς ανά ΙΕΚ καθώς και τη βεβαίωση και αντιπαραβολή μισθολογικών καταστάσεων για μία περίοδο που ενδεχομένως δεν ήταν καν διευθυντές.

 

Το γραφειοκρατικό παραλήρημα και η καθολική ανικανότητα των υπουργών Οικονομίας και Παιδείας να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αυτοί και οι προκάτοχοι τους δημιούργησαν, έχει εξαντλήσει την υπομονή μας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν τη διάθεση να προχωρήσουν σε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξακολουθούν να συγκαλύπτουν απρόκλητα τους καταχραστές του ΟΕΕΚ τη στιγμή που όλη η Ελλάδα τους αναφωνεί κλέφτες.

 

Δεν θα ανεχτούμε άλλον εξευτελισμό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σεβόμενοι την εργασία τους και υπερασπίζοντας την αξιοπρέπειά τους να μην επιτρέψουν να χαθεί άλλο ένα εξάμηνο και να απέχουν από τις εξετάσεις. Προτρέπουμε όλους τους εκπαιδευτικούς των ΔΙΕΚ να προχωρήσουν με τη στήριξη του Σωματείου σε  επίσχεση εργασίας κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων μέχρι  το Υπ. Παιδείας να σταματήσει να προβάλει ψευτοκολλήματα και να προχωρήσει στην καταβολή των Δεδουλευμένων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να  συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα δράσης του ΣΕΑΕ έτσι όπως διαμορφώθηκε από τις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

 

Ø Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 22/6  στις 11:30 π.μ.(στάση ΗΣΑΠ Νεραντζιώτισσα)

Ø Καταλήψεις δημοσίων ΙΕΚ και παρεμπόδιση διενέργειας των εξετάσεων, σε περίπτωση που το υπουργείο εξακολουθεί να μας εμπαίζει και δεν προχωρήσει σε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Ø Κατάθεση προσφυγών κατά του Δημοσίου και λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Ø Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη όπου θα παραβρεθεί και η εργατολόγος για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις προσφυγές.

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει ο ΟΕΕΚ στους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ.

Ø Να καταβληθούν τις επόμενες μέρες όλα τα δεδουλευμένα που οφείλει το ΙΔΕΚΕ για το τρέχον εξάμηνο. 

Ø Να κατατεθούν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας.

 

Σχόλια