Δελτίο τύπου - Ανοικτή προσομοίωση στη Ρόδο - Παρουσίαση του RhodesMRC 2011

Δελτίο τύπου – 04/06/2011
Παρουσίαση του RhodesMRC 2011 στο Ροδιακό κοινό - Ανοικτή προσομοίωση

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και η Οργανωτική Επιτροπή του RhodesMRC 2011 σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην παρουσίαση προς το ροδιακό κοινό του πρωτότυπου διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνεται τον προσεχή Οκτώβριο στη Ρόδο, από το «Σπίτι» με συνδιοργανωτές το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και την Ομοσπονδία των Σπιτιών της Ευρώπης (EUNET – European Network for Education and Training).
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα προβληθεί ένα μικρό ντοκιμαντέρ για τον θεσμό των Μοντέλων Ηνωμένων Εθνών, πάνω στον οποίο έχει βασιστεί η δομή του RhodesMRC.
Παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μερικές από τις στιγμές και εμπειρίες που είχαν πέρσι οι συμμετέχοντες στο RhodesMRC 2010, να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για την φετινή διοργάνωση, να ανακαλύψει πως το RhodesMRC προωθεί την Ρόδο ως συνεδριακό, επιστημονικό και ακαδημαϊκό προορισμό, αλλά και πώς μπορεί η τοπική κοινωνία να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που προβάλλει την Ρόδο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ήδη την ιστοσελίδα του συνεδρίου, για το 2011, έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 1.500 άτομα που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα και ήδη έχουν καλυφθεί 15 από τις 120 διαθέσιμες θέσεις του συνεδρίου.
Οι ανακοινώσεις για το συνέδριο κοινοποιούνται σε όλα τα Τμήματα Διεθνών Σπουδών, Πολιτικών Επιστημών, Νομικής, Οικονομικών και όλων των συναφών κλάδων στην Ελλάδα και σε περισσότερα από 150 Ινστιτούτα και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιβεβαίωση όλων αυτών είναι η σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής η οποία αποτελείται ήδη από 23 ακαδημαϊκούς δασκάλους από 8 Ιδρύματα από 4 χώρες, αλλά και η σύναψη σχετικής συνεργασίας με το πρώτο (επιπέδου ΑΕΙ) Model United Nations της Ελλάδας, το ThessISMUN και με το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Kadir-Has της Κωνσταντινούπολης.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μια μικρή έρευνα στην πλέον δημοφιλή μηχανή αναζήτησης με την λέξη κλειδί «rhodesmrc» θα αποδώσει πάνω από 14.000 αποτελέσματα, ενώ η παρουσία του συνεδρίου στα Κοινωνικά Δίκτυα είναι επίσης αξιοπρόσεκτη.
From: RhodesMRC 2011 - Secretariat <secretariat@rhodesmrc.org>
Date: Sat, 04 Jun 2011 12:22:05 +0300
To: <emmanuelhrisis@gmail.com>
Subject: Δελτίο τύπου - Ανοικτή προσομοίωση στη Ρόδο - Παρ ουσίαση του RhodesMRC 2011

Παρακαλώ δείτε συνημμένα δελτίο τύπου για την ανοικτή παρουσίαση του συνεδρίου Rhodes Model Regional Co-operation, την Τετάρτη, 8/6 στις 19:30, στο Ακταίον.

Η παρουσίαση θα κλείσει με μία ζωντανή προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου κάθε ένας από τους παρευρισκομένους που το επιθυμεί θα αναλάβει να εκπροσωπήσει μία χώρα.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία,

Από την Οργανωτική Επιτροπή του RhodesMRC

Σχόλια