Οι ξένες γλώσσες «διαβατήριο» για μία θέση εργασίας

Οι ξένες γλώσσες «διαβατήριο» για μία θέση εργασίας

από το Χάρη Γερονικόλα, πρόεδρο του City Unity College

Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια, οι ξένες γλώσσες αποτελούν σημαντικό διαβατήριο για να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας, γιατί προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος επικοινωνίας τόσο στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και στο χειρισμό υπαρχόντων και εν δυνάμει πελατών. Μάλιστα στις μέρες μας, η μία γλώσσα δεν αρκεί, είναι απαραίτητες οι δύο ξένες γλώσσες.
Ενώ, την ίδια στιγμή, οι νέοι άνθρωποι προχωρούν στην εκμάθηση και τρίτης ξένης γλώσσας, για να διευρύνουν τις πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.
Αναλογισθείτε πως πλέον η μεγαλύτερη πλειοψηφία των νέων υποψηφίων γνωρίζει χειρισμό Η/Υ, έχει ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση και γνωρίζει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο συνήθως Αγγλικά.
Έτσι, εφόσον ο εν λόγω υποψήφιος δεν διαθέτει μεγάλη προϋπηρεσία κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο λόγω του νεαρού της ηλικίας- πρέπει να μπορεί να διαφοροποιήσει το βιογραφικό του σημείωμα και αυτό το πετυχαίνει επενδύοντας σε περισσότερες της μίας γλώσσες.
Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, τα αντίστοιχα κέντρα και κολέγια εκμάθησης ξένων γλωσσών, όπως και το δικό μας, δίνει στον υποψήφιο ένα σημαντικό οικονομικό αντιστάθμισμα εφόσον επιλέξει να εκπαιδευθεί σε περισσότερες από μία γλώσσες.

Τώρα οι γλώσσες που οι εταιρείες θεωρούν περιζήτητες είναι κατά κύριο λόγο τα αγγλικά, που εξακολουθούν να κατέχουν την πρωτοκαθεδρία. Η γνώση των αγγλικών και μάλιστα σε άριστο γνωστικό επίπεδο δεν θεωρείται πλέον επιθυμητή αλλά απαιτείται από τις επιχειρήσεις σε ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 100%. Παράλληλα, όμως με την Αγγλική ζητούνται και οι ακόλουθες γλώσσες: η Γαλλική γλώσσα, η Γερμανική, η Ισπανική και η Ιταλική γλώσσα.

Όμως, το τελευταίο διάστημα, ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ζήτηση της Κινεζικής γλώσσας -ας μην ξεχνούμε πως η Κίνα είναι η υπερδύναμη της επόμενης δεκαετίας-, της Αραβικής και αρκετά πλέον και της Ρωσικής γλώσσας.
Οι προοπτικές συνεργασίας του ελληνικού κράτους, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου με αυτές τις χώρες, είναι κίνητρο για την επιλογή εκμάθησης των αντίστοιχων γλωσσών. Φυσικά το να εργαστεί κάποιος σε ανάλογο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα στη Μέση Ανατολή, τα Αραβικά Εμιράτα, την Κίνα κ.α., αυτό μπορεί να καλυφθεί με πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, αλλά σίγουρα η εντόπια γλώσσα, καλύπτει τις ανάγκες της καθημερινής επικοινωνίας και οπωσδήποτε τις κοινωνικές επαφές και κατά κάποιο τρόπο και τις δημόσιες σχέσεις.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την τουρκική, την κινεζική και τις υπόλοιπες πιο ειδικές γλώσσες. Όμως σήμερα σε μία τόσο ανταγωνιστική και παγκοσμιοποιημένη αγορά, τόσο οι νέοι άνθρωποι όσο και οι επαγγελματίες έχουν αντιληφθεί πώς μόνο με την καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας δεν διαφοροποιούν αισθητά το βιογραφικό τους σημείωμα.
Καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω.
Θέλοντας, λοιπόν, να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας επενδύουν και σε μία δεύτερη γλώσσα, η οποία συνήθως είναι τοπική γλώσσα, χωρών που, στην παρούσα φάση, παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και προσελκύουν διεθνείς επενδύσεις.

http://istosnet.wordpress.com
http://schools.sch.gr/echrysis
http://www.istos.gr.st

Πληροφορίες σχετικά με τα άρθρα


Υποβολή άρθρων

Θέλετε να δημοσιεύσετε το άρθρο σας στο http://Emmanuelch.Wordpress.Com ή στο http://istosnet.WordPress.Com; Tότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε τα άρθα σας στον Eμμανουήλ Χρύση στο email echrysis@sch.gr.


Αναδημοσίευση άρθρων

Για να αναδημοσιεύσετε τα άρθρα μας θα πρέπει να πάρετε έγκριση από το Kariera.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας στο echrysis@sch.gr.
------Αρχικό μήνυμα------
Από: Kariera.gr
Προς: emmanuelhrisis@gmail.com
Θέμα: Οι ξένες γλώσσες «διαβατήριο» για μία θέση εργασίας
Εστάλη: 8 Ιουλ. 2011 17:29

Αν έχετε πρόβλημα με την ανάγνωση του email, για να το δείτε σε μορφή HTML πατήστε εδώ
    Kariera.gr - Newsletter για την αναζήτηση εργασίας! Παρασκευή 8/07/2011 Ο λογαριασμός μου | Εισαγωγή βιογραφικού | Σεμινάρια | Εκπαίδευση | Αποστολή σε φίλο Οι ξένες γλώσσες «διαβατήριο» για μία θέση εργασίας
Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια, οι ξένες γλώσσες αποτελούν σημαντικό διαβατήριο για να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας, γιατί προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος επικοινωνίας τόσο στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και στο χειρισμό υπαρχόντων και εν δυνάμει πελατών. Μάλιστα στις μέρες μας, η μία γλώσσα δεν αρκεί, είναι απαραίτητες οι δύο ξένες γλώσσες. Ενώ, την ίδια στιγμή, οι νέοι άνθρωποι προχωρούν στην εκμάθηση και τρίτης ξένης γλώσσας, για να διευρύνουν τις πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. Αναλογισθείτε πως πλέον η μεγαλύτερη πλειοψηφία των νέων υποψηφίων γνωρίζει χειρισμό Η/Υ, έχει ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση και γνωρίζει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο συνήθως Αγγλικά.
Διαβάστε περισσότερα... Aναζήτηση Εργασίας - Ανά τομέα εργασίας - Ανά περιοχή-πόλη - Ανά εταιρία - Αγγελίες εξωτερικoύ - Μερική απασχόληση
THE STRATHCLYDE MSc Finance 1st in England (Times University Guide, 2011) and also 1st in Scotland (The Complete University Guide, 2011) One intake per year in October (for which we are currently accepting applications). 2011 intake are accepted now!
Δεινοκράτους 85, Κολωνάκι Τηλ.: 210 72.30.814 Fax: 210 72.58.773 Url: www.imstudies.gr E-mail: info@imstudies.gr Apply now! Εισαγωγή βιογραφικού Καταχωρήστε το βιογραφικό σας σε 3 απλά βήματα!Κάντε αίτηση για θέσεις εργασίας πιο γρήγορα από ποτέ! Στείλτε το βιογραφικό σας και κάντε αλλαγές οποιαδήποτε στιγμή. Δημιουργία βιογραφικού Αγγελίες με email Οι αγγελίες που θέλετε στο e-mail σας, καθημερινά! Mια υπηρεσία με την οποία μπορείτε να λαμβάνετε αγγελίες που θέλετε στο προσωπικό σας e-mail, όποτε εσείς θέλετε. Λήψη email αγγελιών Εκπαίδευση Στις σελίδες της ενότητας «Εκπαίδευση» του kariera.gr, θα βρείτε προφίλ και προγράμματα σπουδών πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών οργανισμών που προσφέρουν προπτυχιακές-μεταπτυχιακές σπουδές και επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση για να ενημερωθείτε απευθείας από κάθε οργανισμό. Διαβάστε περισσότερα... Οδηγός Καριέρας 2011 Μια πολυτελής έκδοση για το πώς να προσληφθείτε στις πιο σύγχρονες επιχειρήσεις! Συμβουλές αναζήτησης εργασίας, κορυφαίοι εργοδότες, εκπαίδευση & μεταπτυχιακά προγράμματα. Διαβάστε περισσότερα... EQ – Συναισθηματική Νοημοσύνη 24.9.2011 Μάθετε τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη και αναρωτηθείτε πόσο καλά γνωρίζουμε και χειριζόμαστε τον εαυτό μας; Μάθετε πώς η αναγνώριση και ο έλεγχος των συναισθημάτων μας οδηγεί σε επιτυχία και εκπαιδευτείτε με μεθόδους και τεχνικές ψυχολογικής ενδυνάμωσης. Γνωρίστε τεχνικές διαχείρισης του θυμού και αντλήστε δύναμη από πηγές παρακίνησης και κίνητρα συμπεριφοράς.
Διαβάστε περισσότερα...
Νέα υπηρεσία Μια νέα υπηρεσία προστέθηκε στο Kariera.gr και συγκεκριμένα στις σελίδες των άρθρων. Η υπηρεσία Facebook Comments Box σας δίνει την δυνατότητα να αφήσετε τα σχόλιά σας στα άρθρα μας. Τα σχόλιά σας μπορούν να εμφανιστούν εκτός από τις σελίδες των άρθρων μας και στο προφίλ σας στο Facebook δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους σας να ενημερωθούν ή ακόμη και να σχολιάσουν. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι η ύπαρξη ενός λογαριασμού στο Facebook.
Δείτε τα άρθρα...
INTERAMERICAN Η INTERAMERICAN μέλος του Ομίλου EUREKO με περίπου 500.000 ασφαλισμένους Ζωής και Υγείας, 300.000 στις Γενικές Ασφάλειες και 450.000 στον τομέα Βοήθειας, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες της ασφαλιστικής αγοράς στις ασφάλειες Ζωής και Υγείας, καθώς και στις Γενικές Ασφάλειες, ενώ στον τομέα Βοηθείας κατέχει ηγετική θέση.
Διαβάστε περισσότερα...

Εστάλη από τη συσκευή μου BlackBerry®
Διευκρίνιση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το μήνυμα είναι εμπιστευτικές και η χρήση τους επιτρέπεται μόνον από τον αναφερόμενο παραλήπτη. Εάν έχετε λάβει το παρόν μήνυμα από λάθος και δεν είστε ο προοριζόμενος παραλήπτης, σας ενημερώνουμε ότι αποκάλυψη, αναπαραγωγή, διανομή ή οποιασδήποτε άλλης μορφής χρήση των περιεχομένων του παρόντος μηνύματος απαγορεύεται.
Επίσης παρακαλείσθε να αποστείλετε το αρχικό μήνυμα στη διεύθυνση echrysis@sch.gr, καθώς και στη συνέχεια να διαγράψετε το μήνυμα από το σύστημά σας.

Οι επικοινωνίες μέσω του Διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς και για τον λόγο αυτό ο αποστολέας δεν αποδέχεται νομική ευθύνη για τα περιεχόμενα του παρόντος μηνύματος και για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από ιούς που είναι δυνατόν να εισαγάγει.

Σας ευχαριστούμε,

Εμμανουήλ Χρύσης

Email Disclaimer
The information in this email is confidential and is intended solely for the addressee(s). If you have received this transmission in error, and you are not an intended recipient, be aware that any disclosure, copying, distribution or use of this transmission or its contents is prohibited. Furthermore, you are kindly requested to send us back the original message at the address

echrysis@sch.gr, and delete the message from your system immediately.

Internet communications are not secure and therefore the sender does not accept legal responsibility for the contents of this message and for any damage whatsoever that is caused by viruses being passed.

Thank You,

Emmanuel Chrysis
*************************************************

Σχόλια