[epikairotita] ΤΥΠΟΣ/ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Τύπος / Θέματα Επικαιρότητας – Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο: Ούτε ώρα χαμένη στον δρόμο για την ανάπτυξη

 
Χωρίς καθυστερήσεις, αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα και τους κρίσιμους στόχους επιδιώκει η κυβέρνηση να πετύχει το «άλμα» με διάρκεια, από την οικονομική κρίση προς την αναπτυξιακή προοπτική.

Οι μεταρρυθμίσεις και οι ριζικές αλλαγές που σε κάθε ευκαιρία «υπενθυμίζει» ο πρωθυπουργός, διαδέχονται, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες τις «κόκκινες γραμμές» που τις χωρίζουν από το παρελθόν – σχετικά πρόσφατο και μη. Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Γ. Παπανδρέου θα τονίσει στην εισήγησή του την ανάγκη να μην χαθεί ούτε…ώρα στην μεγάλη προσπάθεια που εντείνεται μετά και την απόφαση των Βρυξελλών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι πρωθυπουργικές παραινέσεις αποτυπώνονται δε στην πρωθυπουργική επιστολή που έχουν ήδη στα χέρια τους οι υπουργοί, οι οποίοι καλούνται μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα.

Βροχή από νομοσχέδια

Πέντε σημαντικά νομοσχέδια και εκτενή συζήτηση για τα θέματα της ζέουσας επικαιρότητας συμπεριλαμβάνονται στην «ατζέντα» που θα φυλλομετρήσει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση του υπό τον πρωθυπουργό, επιχειρώντας νέα στροφή στην καθημερινότητα, μέσα από τη δέσμευση για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου, με πρώτο το πολυνομοσχέδιο για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή, μετά το νομοσχέδιο αυτό θα ακολουθήσει σειρά άλλων παρεμβάσεων σε κρίσιμους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης ώστε να υπάρξουν οι τομές που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι το διάστημα που μεσολαβεί έως τη ΔΕΘ η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει θέματα τα οποία θα προκαλέσουν αίσθηση στην κοινωνία και παράλληλα θα αποτελέσουν καλή «μαγιά» για τη συνέχεια. Θεωρείται βέβαιο ότι το ίδιο διάστημα θα ψηφιστούν από τη Βουλή νομοσχέδια για τις αποκρατικοποιήσεις, δεδομένου ότι η κυβέρνηση επείγεται να αποδείξει στις Βρυξέλλες πως υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Στόχος της είναι να έχει τελειώσει με όλα αυτά πριν από τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο θα συνοδεύσει το νέο δάνειο της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ - ΕΘΝΟΣ

Επιταχύνεται η ανταλλαγή ομολόγων

Αρχίζουν την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Το ραντεβού της Αθήνας κλείστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου IΙF Τσαρλς Νταλλάρα.

Οι διαδικασίες ανταλλαγής των ομολόγων σχεδιάζεται να αρχίσουν στα μέσα Αυγούστου και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Από την ακρίβεια των σχεδιασμών και την ταχύτητα υλοποίησης της ανταλλαγής ομολόγων θα κριθεί το διάστημα το οποίο θα παραμείνει η ελληνική οικονομία στην κατηγορία βαθμολόγησης της επιλεκτικής χρεοκοπίας, αφού οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης έχουν καταστήσει σαφείς τις προθέσεις τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Γκάιτνερ ήταν πολύ βοηθητικός, όπως πάντα, και τόνισε την ισχυρή υποστήριξη του ίδιου και του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Ο Αμερικανός υπουργός υποσχέθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ, όπου παρατηρείται μία δυσκολία το τελευταίο διάστημα..

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ - ΕΘΝΟΣ
------Αρχικό μήνυμα------
Από: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ
Αποστολέας: epikairotita-bounces@list.pasok.gr
Προς: epikairotita@list.pasok.gr
Θέμα: [epikairotita] ΤΥΠΟΣ/ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Εστάλη: 26 Ιουλ. 2011 09:41

Διαβάστε τα θέματα επικαιρότητας Σε περίπτωση που δεν θέλετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό σημείωμα «ΤΥΠΟΣ/ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ», παρακαλώ πατήστε εδώ:http://list.pasok.gr/list-epikairotita.html  

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟK
_______________________________________________ PASOK - epikairotita

Σχόλια