ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 100 % ΕΩΣ 35.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΒUSINESS ADVISORS – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ011/2011 ΔΣ/ Κ.Π./ ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ           

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 100% ΕΩΣ 35.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 

 

Το πρόγραμμα, έχει σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω χρηματοδότησης λειτουργικών εξόδων και δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης, καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το σημαντικό είναι ότι δικαιούχοι είναι όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις πλην ανωνύμων εταιρειών, καθώς και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Χρηματοδοτεί 100% και έως 35.000 ευρώ λειτουργικές δαπάνες, συμβουλευτικές δαπάνες, δαπάνες κατάρτισης προσωπικού, και μισθοδοσίας μίας νέας θέσης εργασίας για 12 μήνες.Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται από την 15/11/2011 έως την 15/1/2012.Η δράση «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)», συνολικού προϋπολογισμού 36 εκ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιχειρηματιών και των ανέργων.Μέσα από αυτή τη δράση ενισχύονται προτάσεις με ανώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 20.000 €. Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 35.000 € (Δημόσια Δαπάνη) με την προϋπόθεση να διατηρηθεί τουλάχιστον για δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης.Οι δικαιούχοι θα πρέπει:• Να έχουν κάνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά την 1/1/2011 ή να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας).• Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).• Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών.• Δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα που περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις του οδηγού υποβολής.
Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια με κατώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 10.000 € και ανώτατο 20.000 €. Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 35.000 € (Δημόσια Δαπάνη) με την προϋπόθεση να διατηρηθεί τουλάχιστον για δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης.Ως επιλέξιμες ενέργειες-δαπάνες της πρώτης δράσης θεωρούνται:Α/Α

Κατηγορία Ενέργειας - Δαπάνης

Μέγιστο ποσοστό-ποσό στον προϋπολογισμό του επιχειρηματικού σχεδίου

1.

ΕΝΟΙΚΙΑ

50%

2.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΚΟ

40%

3.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

10%

4.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ)

10%

5.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

5%

6.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

20%

7.

ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ

5%

8.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ /ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

10%

9.

ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (1 ΕΜΕ)

15.000 €


 

Η ENIAC  συνεπής τα τελευταία 18 έτη στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, διαθέτοντας ένα απόλυτα εξειδικευμένο σύνολο στελεχών και συνεργατών, γνωρίζοντας δε τα στενά χρονικά περιθώρια υποβολής των προτάσεων, παρέχει τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης κατά τη σύνταξη και υποβολή της αίτησης σας καθώς και την διαχείριση του έργου μετά την έγκριση του.  

 

Μπορείτε για κάθε διευκρίνιση να καλείτε την Eniac / Τμήμα Συμβούλων ζητώντας τον κο Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο ή Αναστάσιο Σαντοριναίο  στα 210-495 9090. 

Eμμανουήλ Χρύσης
Πτυχιούχος Λογιστής - Φοροτεχνικός Τ.Ε. Β' τάξης
Δημ. Γληνού 6
851 00 Ρόδος
Τηλ. - τηλ/πία: 224106630
Κιν.: 6946283008, 6937026154
Ε.: e_chrisis@yahoo.com
Eμμανουήλ Χρύσης - emmanuelch.wordpress.com - Sent from my BlackBerry® smartphone

From: ΚΩΝ/ΝΑ ΤΣΙΡΟΥ / ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒ ΟΥΛΩΝ <ktsirou@eniac.gr>
Date: Thu, 3 Nov 2011 18:00:04 +0200
To: <techerp@eniac.gr>
Subject: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 100 % ΕΩΣ 35.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛ Ο ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡ ΓΩΝ

 

BUSINESS ADVISORS – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

011/2011 ΔΣ/ Κ.Π./ ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ         

 

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 100% ΕΩΣ 35.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 

 

Το πρόγραμμα, έχει σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω χρηματοδότησης λειτουργικών εξόδων και δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης, καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το σημαντικό είναι ότι δικαιούχοι είναι όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις πλην ανωνύμων εταιρειών, καθώς και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Χρηματοδοτεί 100% και έως 35.000 ευρώ λειτουργικές δαπάνες, συμβουλευτικές δαπάνες, δαπάνες κατάρτισης προσωπικού, και μισθοδοσίας μίας νέας θέσης εργασίας για 12 μήνες.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται από την 15/11/2011 έως την 15/1/2012.


Η δράση «
Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)», συνολικού προϋπολογισμού 36 εκ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιχειρηματιών και των ανέργων.

Μέσα από αυτή τη δράση ενισχύονται προτάσεις με ανώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 20.000 €. Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 35.000 € (Δημόσια Δαπάνη) με την προϋπόθεση να διατηρηθεί τουλάχιστον για δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • Να έχουν κάνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά την 1/1/2011 ή να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας).
  • Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών.
  • Δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα που περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις του οδηγού υποβολής.

Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια με κατώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 10.000 € και ανώτατο 20.000 €. Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 35.000 € (Δημόσια Δαπάνη) με την προϋπόθεση να διατηρηθεί τουλάχιστον για δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης.

Ως επιλέξιμες ενέργειες-δαπάνες της πρώτης δράσης θεωρούνται:

Α/Α

Κατηγορία Ενέργειας - Δαπάνης

Μέγιστο ποσοστό-ποσό στον προϋπολογισμό του επιχειρηματικού σχεδίου

1.

ΕΝΟΙΚΙΑ

50%

2.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΚΟ

40%

3.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

10%

4.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ)

10%

5.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

5%

6.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

20%

7.

ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ

5%

8.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ /ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

10%

9.

ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (1 ΕΜΕ)

15.000 €

 


Η
ENIAC  συνεπής τα τελευταία 18 έτη στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, διαθέτοντας ένα απόλυτα εξειδικευμένο σύνολο στελεχών και συνεργατών , γνωρίζοντας δε τα στενά χρονικά περιθώρια υποβολής των προτάσεων, παρέχει τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης κατά τη σύνταξη και υποβολή της αίτησης σας καθώς και την διαχείριση του έργου μετά την έγκριση του.

  

 

Μπορείτε για κάθε διευκρίνιση να καλείτε την Eniac / Τμήμα Συμβούλων ζητώντας τον κο Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο ή Αναστάσιο Σαντοριναίο  στα 210- 495 9090 .

 

 

 

Το παρόν μηνιαίο newsletter αποστέλλεται από εταιρεία συνεργαζόμενη με την Eniac Ltd. σε πελάτες και συνεργάτες  και στους εγγεγραμμένους στο mailing list μας με σκοπό την συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με  Ευρωπαϊκά Κοινοτικά και  φορολογικά θέματα, αλλαγές στη νομοθεσία, εξελίξεις στη νομολογία και την φορολογική πρακτική.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί SPAM διότι περιέχει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα (ΟΝΟΜΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΦΑΞ, EMAIL, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ) και ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ από τη λίστα παραληπτών. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε στο μέλλον να λαμβάνετε το newsletter της Eniac Ltd.  παρακαλώ αποστείλετε e-mail στην δνση info@eniac.gr  "ΔΙΑΓΡΑΦΗ - REMOVAL" - για οτιδήποτε αφορά τις διαγραφές, υπεύθυνο άτομο είναι η κα Άννα Αποστόλου  (0030 210 495 9090)

Απενεργοποίηση Ενημερωτικών Δελτίων

Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή επειδή κάποτε ενδιαφερθληκατε για ενημέρωση σχετικά με κοινοτικά προγράμματα επιδοτήσεων ή  για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το email σας, απλά πατήστε εδώ. [If you have gotten on this list in error or for any other reason would like to be removed, please click here]. [Αυτό το μήνυμα πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)]

 

 

                                                                      www.eniac.gr

                                       ΣΠΕΤΣΩΝ  1-3   ΑΘΗΝΑ   18120 ,        TEL.: 210 – 495 90 90       f.:- 495 9037

                                 ENIAC Limited , BUSINESS ADVISORS , BUSINESS CONSULTANTS

 

 

 

 

 

Σχόλια