ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ να τολμήσει την ανατροπή των πολιτικών που διέσπασαν την σχέση του με την κοινωνική πλειοψηφία!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ να τολμήσει την ανατροπή των πολιτικών που διέσπασαν την σχέση του με την κοινωνική πλειοψηφία!

17.01.2012 | Στο ΠΑΣΟΚ | Σχόλια (2)

Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έδειξαν ότι το κίνημα πρέπει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με όσες πολιτικές ή πρόσωπα επιχειρούν την μετάλλαξη του!

Το επιβεβαιώνει ο διάλογος που αναπτύχθηκε και δεν μπορούν πλέον να το αποκρύψουν ούτε οι δημοσκοπήσεις τους, που προσδιορίζουν την θέληση της κοινωνικής πλειοψηφίας για αλλαγές με τον προοδευτικό χώρο. Υπάρχει οξύτατη σύγκρουση συμφερόντων και διαφορετικό σχέδιο πολιτικών για την έξοδο από την κρίση όταν διατυπώνεται το δίλημμα τραπεζικό ή εθνικό συμφέρον.
Γιατί δεν μπορεί κανείς να επιλέξει το εθνικό συμφέρον αν δεν το ταυτίζει με το κοινωνικό συμφέρον και την πραγματική οικονομία με δικαιοσύνη για την ανάπτυξη.
Δίκαιη κατανομή των κινδύνων και των ευκαιριών είναι η προοδευτική απάντηση στην αναμέτρηση με το συντηρητισμό και τους παρασιτικούς εκφραστές του που επιδιώκουν και τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.

Η ζωή όμως και η κοινωνική και παραγωγική ανάγκη απεχθάνεται τα κενά! Το ΠΑΣΟΚ έστω και καθυστερημένα, με γενναία αυτοκριτική και συγγνώμη, συντεταγμένα με διάλογο και ενιαίο πολιτικό κέντρο με νέες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών πρέπει να τολμήσει την ανατροπή των πολιτικών που διέσπασαν την σχέση του με την κοινωνική πλειοψηφία που εκφράζει. Το δίπολο πρόοδος ή συντήρηση εκφράζει ανάγκες και οδηγεί σε διαφορετικά αποτελέσματα!

Στο site αυτό επιθυμούμε να συμβάλουμε στην επικοινωνία όλων όσων αυτοπροσδιοριζόμαστε προοδευτικά χωρίς τις επιλεκτικές ενημερώσεις των media και τις επιδιώξεις όσων στοχεύουν στην κατάργηση της αυτονομίας της πολιτικής!

12η Σύνοδος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ 14/01/2012

Σχόλιο του Θανάση Τολίδη όπως μας το απέστειλε και ζήτησε να αναρτηθεί.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΟΛΙΔΗΣ :

«… Τώρα που επιχειρούν την διάλυση ή την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε αντίγραφο της Ν.Δ. μέσα από στρεβλώσεις, ποινικοποιήσεις ή συκοφαντίες, Το ΠΑΣΟΚ είναι η ώρα με αυτοκριτική να ανατρέψει ότι το ταυτίζει με τον συντηρητισμό και το διέσπασε από την πλειοψηφία που εκφράζει. Για τους προοδευτικούς δεν υπάρχει ερώτημα που θέτει πρώτα την οικονομία και μετά ότι περισσέψει στον άνθρωπο αλλά δίκαιη συμμετοχή του πολίτη στον κίνδυνο, την ευκαιρία και τον παραγόμενο πλούτο!

Το ερώτημα ευρώ ή δραχμή έχει απαντηθεί από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ και είναι αποπροσανατολιστικό-ξεπερασμένο να λένε οι μεταλλαγμένοι του ΠΑΣΟΚ, ότι αυτή είναι η πολιτική του προοδευτικού χώρου και είναι μονόδρομος.

Αυτή είναι η πολιτική των παρασιτικών δυνάμεων της οικονομίας και όσων τους εκφράζει. Δεν τολμάει να το πει ούτε η…Ν.Δ!

Το θέμα λοιπόν αφορά αν η πορεία εξόδου από την κρίση με ευρώ επιμερίζει δίκαια βάρη και ευκαιρίες στους πολίτες και κατευθύνει τους πόρους του δανεισμού στην πραγματική οικονομία και όχι στους τραπεζίτες. Πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στον ρολό της τράπεζας και του τραπεζίτη. Δεν έχουν πάντα ίδιες επιδιώξεις και ο δανειστής των τραπεζών πρέπει να τους ελέγχει!

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι : «……Αν θέλουμε τομές βελτίωσης του κράτους, η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση του! …… Αν στο όνομα της κρίσης συγκρουόμαστε ή όχι, όταν ιδιωτικοποιείται το κράτος πρόνοιας ή όταν αποφασίζουν οι καναλάρχες με τους τραπεζίτες τον έλεγχο της πολιτικής και των πολιτικών….»

…… Αν θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ αρχηγό όποιον επικοινωνιακά του πλασάρουν ή αν θα είναι γέννημα των εσωτερικών διεργασιών! Με άλλα λόγια : «…..Αν θα συνεχίσει να παραδίδει την ψήφο του λαού στους παρασιτικούς, στους τραπεζίτες και τους υπηρέτες τους. Αν λοιπόν θα ξαναδείξουμε ότι είναι άλλες οι αξίες και οι αγώνες των προοδευτικών – αριστερών κομμάτων και άλλες οι επιδιώξεις των παρασιτικών και των δεξιών ….»

Είναι η ώρα της κυβερνώσας αριστεράς με κοινωνική νομιμοποίηση και αυτό μπορεί να γίνει όπως γράφετε, διορθώνοντας πολιτικές και επιλέγοντας αξιόπιστα πρόσωπα. Όπως δηλαδή το πετύχαινε πάντα το ΠΑΣΟΚ με τη θέληση του λαού εδώ και 37 χρόνια!!!….»
Eμμανουήλ Χρύσης - emmanuelch.wordpress.com - Sent from my BlackBerry® smartphone

Σχόλια