Εστάλη από την ασύρματή μου συσκευή BlackBerry®.
Date: Tue, 31 Jan 2012 21:15:40 +0200
Subject: Φρουκτόζη ή ζάχαρη;
1/2/2012-8/2/2012 Τεύχος 258 | --> Φρουκτόζη ή ζάχαρη; Ο έντονος προβληματισμός για το κατά πόσον η μεγάλη κατανάλωση φρουκτόζης απειλεί την υγεία αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση, την πιθανότητα για ασθένειες των νεφρών και για διαβήτη, έφερε στην επιφάνεια την έρευνα ομάδας του University of Colorado School of Medicine, που συγκρίνει τα αποτελέσματα δύο γλυκαντικών στη δυτική διατροφή. Μελετήθηκε η φρουκτόζη που προκύπτει συνήθως από σιρόπι καλαμποκιού και η λευκή ζάχαρη σε σχέση με τον αντίκτυπό τους λίγες ώρες μετά την πέψη. Ιστορικά, και οι δυο ουσίες έχουν χαρακτηριστεί ως όμοιες ως προς τις συνέπειες στον οργανισμό. Ωστόσο αυτή η έρευνα εντοπίζει τη μικρή αλλά σημαντική διαφορά τους. περισσότερα | Διαγωνισμοί | Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε Newsletter,κάνετε κλικ εδώ και ενημερώστε τις "Προτιμήσεις" σας. | |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου