ΔEΛTIO TΥΠOΥ N. ZΩIΔΗ 9-2-2012

Νικόλαος Ηλ. Ζωίδης Ρόδος, 9 Φεβρουαρίου 2012
Βουλευτής Δωδεκανήσου
ΠΑΣΟΚ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ερώτηση του Νίκου Ζωίδη για εξαίρεση Δήμων Νοτίου Αιγαίου από την τεχνική βοήθεια για έργα ΕΣΠΑ.


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κος Νίκος Ζωίδης, κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας την εξαίρεση των Δήμων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το πρόγραμμα που αφορά την παροχή τεχνικής βοήθειας σε όλους τους Δήμους της χώρας με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών δράσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Ο κος Ζωίδης, τονίζει ότι «σε μια ιδιαίτερα όμως κρίσιμη, από οικονομική και κοινωνική σκοπιά, περίοδο, όπου η ανεργία λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις , δεν είναι δυνατόν οι δήμοι των περιφερειών τόσο του Νοτίου Αιγαίου όσο και της Στερεάς Ελλάδας, να υφίστανται διαρκώς το κόστος της ένταξης στο «Στόχο 2» και να στερούνται βασικών και καίριων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του έργου τους.
Το ζήτημα της εξαίρεσης των δύο περιφερειών, αφορά τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη Επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής».
Αναφέρει συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο κος Νίκος Ζωίδης:
«Η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το Δεκέμβριο του 2011, στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Ειδικής Γραμματείας για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ» και του αντίστοιχου «Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Τεχνικής Βοήθειας της ΜΟΔ Α.Ε» για παροχή τεχνικής βοήθειας σε όλους τους Δήμους της χώρας με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών δράσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αναμφίβολα αποτελεί μια θετική συνιστώσα στην προσπάθεια που συντελείται για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι Δήμοι με τις αναπροσαρμογές που προέκυψαν από το θεσμό του Καλλικράτη, χρήζουν ουσιαστικής και άμεσης υποστήριξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών που θα συμβάλλουν ταυτόχρονα στην τόνωση της απασχόλησης και σε οικονομική ανάταση.
Eμμανουήλ Χρύσης - emmanuelch.wordpress.com - Sent from my BlackBerry® smartphone

From: Nikos ZOIDIS <n.zoidis@gmail.com>
Date: Thu, 9 Feb 2012 15:02:26 +0200
Subject: DELTIO TUPOU N ZOIDI 9-2-2012


Σχόλια