ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Στράγγιξαν από ρευστό οι τράπεζες

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής (Οδηγία 2002/31/CE και A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Αν επιθυμείτε να μην λαμβάνετε ενημέρωση στείλτε τη λέξη ΔΙΑΓΡΑΦΗ.
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Παρακαλούμε σκεφθείτε σοβαρότατα το περιβάλλον πριν αποφασίσετε να εκτυπώσετε αυτό το μήνυμα.

From: Η ΑΠΟΨΗ <info@iapopsi.gr>
Date: Tue, 12 Jun 2012 16:48:43 +0200
To: E Chrisis<e_chrisis@hotmail.com>
ReplyTo: Η ΑΠΟΨΗ <info@iapopsi.gr>
Subject: ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Στράγγιξαν από ρευστό οι τράπεζες

iapopsi.gr  

Η Άποψη
 Το έγκυρο site ΤΟΥ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ακολουθήστε μας σε:


twitter

icon facebook 60 256

ΤΟ ΘΕΜΑ

 Στράγγιξαν από ρευστό οι τράπεζες

TRAPEZES ANALHPSEIS slide

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ

Το κοντέρ γράφει και δεν σταματάει. Οι  καταθέτες δεν πείθονται με τίποτα ότι η χώρα θα μπει μετά τις εκλογές σε μια βιώσιμη πορεία και σπεύδουν στα γκισέ των τραπεζών. Χωρίς δεύτερη κουβέντα- χωρίς διαπραγμάτευση- εδώ και τώρα- ζητούν τα χρήματά τους πίσω.
Δεν πρόκειται για τις γνώριμες σκηνές από την κατάρρευση της  Αργεντινής, αλλά από την εικόνα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα καταστήματα των τραπεζών. Παρά τον τιτάνιο αγώνα να αντιστραφεί το κλίμα εκροών τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, ο Μάιος έστειλε το τραπεζικό σύστημα στο πυρ το εξώτερο. Οι εκροές κατέγραψαν νέο ρεκόρ : 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τόσο οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί χρησιμοποίησης των καταθέσεων για τη χορήγηση δανείων όσο και η δέσμευση περί φορολόγησης του πλούτου σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, προκάλεσαν πολλαπλά σοκ στους πολίτες οι οποίοι αναζητούν σανίδα σωτηρίας, μακριά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Την εβδομάδα που μας πέρασε, που ήταν και η πρώτη του Ιουνίου, τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αρνητικά.

Σύμφωνα με υπολογισμούς κοντά στα 3 δισεκατομμύρια έφθασαν οι «παραγγελίες» για αναλήψεις (καθώς ανάληψη πάνω από 20.000 ευρώ δεν γίνεται πλέον σε μια ημέρα) , ενώ χιλιάδες επενδυτές επικοινώνησαν με τις χρηματιστηριακές τους εταιρίες προκειμένου να εκκαθαρίσουν ανενεργούς κωδικούς που έχουν και να τους «πιστώσουν» τα χρήματα. Εκεί που επικρατεί το «έλα να δεις» είναι στα τμήματα των τραπεζών που ασχολούνται με τους πελάτες ναυτιλίας, δηλαδή τους εφοπλιστές. Το 95% από όσους δεν έχουν στείλει τα χρήματα στο εξωτερικό έχουν «πακετάρει» τους λογαριασμούς τους σε έναν και έχουν ζητήσει από τους τραπεζίτες να είναι stand by προκειμένου χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση το ποσόν να μεταφερθεί στο εξωτερικό με ένα κλικ...


Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε email από εμάς Διαγραφείτε από τη λίστα

Σχόλια