Πρώτη κοινή Περιβαλλοντική – Πολιτισμική Δράση Εθελοντικού καθαρισμού των Αρχαιολογικών χώρων στο Χαράκι

Η ΑΜΚΕ ECOMUSEUM και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλώνας ο "Φερακλος", σε συνεργασία με ομάδες νέων και ευαισθητοποιημένους ομογενείς που αυτή τη περίοδο κάνουν τις διακοπές τους στο Χαράκι, διοργανώνουν την προσεχή Παρασκευή 13 Ιουλίου, την πρώτη κοινή Περιβαλλοντική – Πολιτισμική Δράση Εθελοντικού καθαρισμού των Αρχαιολογικών χώρων στο Χαράκι (κάστρο του Φαρακλού, Μεσαιωνικό Εργαστήριο επεξεργασίας ζάχαρης, κ.ά.).
Παράλληλα, η συγκεκριμένη δράση εθελοντικού καθαρισμού θα συνδυασθεί και με περιήγηση - γνωριμία με τους εν λόγω αρχαιολογικούς χώρους.

Οι εργασίες καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων θα πραγματοποιηθούν μετά από έγκριση της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Ρόδου) με Αρ. Πρωτ.3245/20-06-2012 και υπό την επίβλεψη στελέχους των τεχνικών υπηρεσιών της.

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η μέσα από τη συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντισμού αφύπνιση όλων των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και η συνδιαμόρφωση αρχών για την αυριανή κοινωνία που θα βασίζονται στην ισότητα και την αλληλεγγύη.

Καλούμε τους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας και φύλλου να δώσουν το παρόν.
Ώρα συγκέντρωσης 07.30 στους πρόποδες του κάστρου.

Τομέας Εθελοντισμού & Εθ. Οργ/σεων
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone
www.blackberry.com

Σχόλια