«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...»

Από πότε οι νέοι άνθρωποι που παρέλαβαν σκύβαλα θα πρέπει να προσκυνούν κιόλας όσους παρέδωσαν τα σκύβαλα και τα συντρήμια στη νεότερη γενιά που σήμερα υποφέρει; Χορτάσαμε από μεμψιμοιρία και κακομοιριά από όσους δεν έχουν απ' ό,τι φαίνεται τίποτα περισσότερο να προσφέρουν, και προσπαθούν τη μηζέρια και την κακομοιριά τους να την περάσουν και στους άλλους και μάλιστα πεισματικά.
Έτσι δε λύνονται τα προβλήματα, μάλλον χειρότερα γίνονται, γι' αυτό και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε... Μια σοφή παροιμία λέει «Αν δεν πενέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει...». Κάποιοι φαίνεται ασπάζονται άλλες «καινοτόμες» μεθόδους λύσεις των προβλημάτων, με τη μέθοδο της ντουντούκας από μακριά και έξω από το χορό, όπως άλλωστε έγινε και πολύ της μόδας...
Το 48% το κάνανε 10% (;) αυτοί που έχουνε…………………… κίνητρα, αυτά παραδώσανε στη νεότερη γενιά και αντί να ζητούν συγνώμη ή έστω να το βουλώσουν, πάνε να τα ρίξουν κιόλας στους νεότερους!!!!
Η κρίση έχει βαθιές χρονικά ρίζες αγαπητέ, άρχισε να κτίζεται από τη δική τους γενιά και όχι τη δική μου. Δεν «ξεφύτρωσε» έτσι ξαφνικά εν μια νυκτί... Εκτός αν ο σπόρος έγινε δέντρο σε μια μέρα...
Και είτε αρέσει είτε όχι, ξανατονίζω με πολλή αγάπη:
Σημασία δεν έχει τόσο αυτό που φωνάζεις, όσο ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά που ξεπροβάλει από μέσα σου...
Θέλουμε ανθρώπους με ευγένεια, κίνητρα και σεβασμό πρώτ' απ' όλα, γιατί αυτά είναι η βάση μιας καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας στον ευαίσθητο χώρο του εθελοντισμού. Φωνακλάδες δε θέλουμε, ανθρώπους με ενδιαφέρον και καλή πρόθεση συνεργασίας χρειαζόμαστε...»

Εμμανουήλ Χρύσης
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com

Σχόλια