ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20120907_Συνάντηση με εργαζόμενους - κινητοποιήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 7-9-2012
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά για το Δήμο της Ρόδου, σύμφωνα και με την απόφαση της ΚΕΔΕ που προβλέπει την αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων της χώρας, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η συμμετοχή του Δήμου στις κινητοποιήσεις ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε το πρωί (Παρασκευή) ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Ρόδου. Οι κινητοποίησες κρίθηκαν αναγκαίες ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση η οποία οδηγεί στην κατάρρευση τους δήμους με τη δραστική περιστολή των συνολικών τακτικών εσόδων των Δήμων.

Η δραματική μείωση των εσόδων των δήμων σε σχέση με το προηγούμενο έτος θα έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 100 δήμοι της χώρας να μην μπορέσουν να καταβάλουν τη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς ο κ. Κουσουρνάς απάντησε πως σε ό,τι μας αφορά γίνεται προσπάθεια για την κανονική καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ από κοινού με τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Νίκο Τσουκαλά καταβάλλεται προσπάθεια για την περικοπή δαπανών σε προμήθειες και σε οτιδήποτε δεν αφορά ανελαστικές δαπάνες.

Ο κ. Κουσουρνάς έδωσε στη Διοίκηση του Συλλόγου τα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη δραματική συρρίκνωση των εσόδων (ΚΑΠ από 18 εκ. πέρυσι στα 11 εκ φέτος, ΔΗΦΟΔΩ από 11 εκ. πέρυσι στα 9 εκ. φέτος, ανταποδοτικά της ΔΕΗ από 14 εκ. πέρυσι στα 10 εκ φέτος) εκ των οποίων στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα χρήματα.

Ο κ. Κουσουρνάς επισήμανε ότι παρά το συνέδριο των δημάρχων τον Αύγουστο και την κόκκινη γραμμή που χάραξαν, η χρηματοδότηση αυτού του μήνα ήρθε και πάλι μειωμένη κατά 30%.

Να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι συνεχίζοντας τις πιέσεις τους την Τετάρτη θα έχουν συναντήσεις στην Αθήνα τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών.
------Αρχικό μήνυμα------
Από: Δήμαρχος Eυστάθιος Κουσουρνάς
Προς: ΑΓΓΕΛΙΑ
Προς: TV ΑΙΓΑΙΟ
Προς: Αντώνης Κιζούλης
Προς: Ρένα Διακίδη
Προς: argokalymnos@in.gr
Προς: της ΚΩ To ΒΗΜΑ
Προς: contact@dimokratiki.gr
Προς: Augustin Tsirimokos
Προς: Δαμιανός
Προς: dhras.manager@gmail.com
Προς: 'ΔΡΑΣΗ'
Προς: Εμμανουήλ Xρύσης
Προς: Εμμανουήλ Χρύσης
Προς: Εμμανουήλ Χρύσης
Προς: Εμμανουήλ Χρύσης
Προς: 'ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ'
Προς: 'ΤΟΠ ΦΜ'
Προς: OMEGA TV
Προς: grizagrammi@gmail.com
Προς: Δράση
Προς: Aegeannews 24 Κιάρης
Προς: info@aimodotis.org
Προς: info@argokalymnos.gr
Προς: City of Petaloudes
Προς: ΔΕΛΤΑ FM
Προς: 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ'
Προς: ΓΝΩΜΗ
Προς: ΖΕΛΚΑΣ
Προς: 'ΛΥΧΝΑΡΙ'
Προς: info@omegatv.net
Προς: Radio Arhagelos 94.1 - Rhodes Greece
Προς: info@rodiaki.gr
Θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20120907_Συνάντηση με εργαζόμενους - κινητοποιήσεις
Εστάλη: 7 Σεπτ. 2012 15:44

 

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone
www.blackberry.com

Σχόλια