Αρχές υπηρεσίας

1. Οι διακονίες μας πρέπει να χαρακτηρίζονται από καταμερισμό και όχι από συγκεντρωτισμό
  Δεν είναι σωστό κάποιοι λίγοι να τα κάνουν όλα, διότι και εκείνοι θα υποφέρουν, και η διακονία θα υποφέρει και θα χωλαίνει. Το κλειδί για μία επιτυχημένη διακονία είναι ο καταμερισμός της διακονίας.
 Στην Έξοδο, κεφ. 18, βρίσκουμε τον Μωυσή να περνά από το μοντέλο του συγκεντρωτισμού στο μοντέλο του καταμερισμού.

2. Κάθε μορφή υπηρεσίας μέσα στην εκκλησία είναι «διακονία»
Κάθε είδους υπηρεσία είναι πνευματική διακονία. Η ουσία του καταμερισμού δεν είναι η ιεράρχηση ή η αξιολόγηση, που διαχωρίζει την υπηρεσία σε σημαντική και σε ασήμαντη. Κάθε μορφή υπηρεσίας είναι σημαντική, αναγκαία, σπουδαία. Και πάνω από όλα, κάθε μορφή υπηρεσίας είναι «πνευματική διακονία». Για αυτό και πρέπει να κάνουμε κάθε τι, ό,τι και αν είναι αυτό, με όλη την καρδιά μας και με πλήρη εξάρτηση από τον Κύριο, «ως προς τον Κύριο».

3. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για κάθε είδους διακονία. Αυτός που είναι κατάλληλος για μία διακονία μπορεί να είναι ακατάλληλος για κάποια άλλη.

4. Αυτό που καθορίζει και διαμορφώνει τις διακονίες μας είναι οι αιώνιες αρχές της πίστης και οι επίκαιρες ανάγκες της ζωής.

5. Μία εκκλησία πρέπει να αλλάζει, για να μένει η ίδια

 Το αναμορφωμένο ήθος έχει ως ιδανικό, όχι μία παραδοσιακή εκκλησία αλλά μία αποστολική εκκλησία.

Οι ηγέτες της εκκλησία εφοπλίζουν τους άλλους, τα μέλη λειτουργούν ως ποιμένες και κανείς δεν υπηρετεί μόνος του.

Α.ΗΓΕΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΦΟΠΛΙΖΟΥΝ (Eπιστολή προς Εφεσίους. 4:11-16)

Β.ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ (Α΄Πέτρου  2:4-5) 

Γ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ(Επιστολή προς Ρωμαίους 12:6-13).

Ουδείς αναντικατάστατος και ουδείς περισσεύει.

95% EΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100 ΑΤΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΙΜΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ

Για παράδειγμα, έχεις ένα φίλο σου που ενδιαφέρεται για τον Θεό. Η συνήθης πρακτική είναι να πούμε στον ποιμένα, «έλα να τον γνωρίσεις και να τον ευαγγελίσεις». Η δικιά μου λογική είναι « θα σε βοηθήσουμε, εκπαιδεύσουμε για να γίνεις εσύ το αλάτι του Θεού». Ο Θεός δεν διάλεξε εμένα για να φέρει το συγκεκριμένο άτομο στην ζωή μου. Επέλεξε εσένα, επειδή πιστεύει πως είσαι το κατάλληλο άτομο για να το διακονήσεις.

Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο του Χριστού. Ο Χριστός έκανε κάτι και έπειτα ζητούσε από τους μαθητές του να πράξουν το ίδιο υπό την επίβλεψη του ιδίου έως ότου μόνοι τους μπορούσαν να αναλάβουν την διακονία
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com

Σχόλια