Συνήγορος του Πολίτη - Συνήγορος του Παιδιού

------Αρχικό μήνυμα------
Από: OES
Προς: OES
Θέμα: FW: από Συνήγορο του Πολίτη - Συνήγορο του Παιδιού - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Εστάλη: 16 Νοεμ. 2012 13:38

From: OES Sent: Friday, November 16, 2012 12:27 PM Subject: από Συνήγορο του Πολίτη - Συνήγορο του Παιδιού H Ομάδα Εφήβων του Συνηγόρου του Παιδιού στη Ρόδο
 
Στη Ρόδο πραγματοποιείται στις 17-18 Νοεμβρίου η 6η και τελευταία συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού για την περίοδο 2011-2012.
 
Η Ομάδα αποτελείται από 20 εφήβους 14-18 ετών από όλη τη χώρα  με διετή θητεία. Οι έφηβοι, μεταξύ των οποίων μία μαθήτρια από τη Ρόδο, επιλέχθηκαν με βάση προκαθορισμένα κριτήρια κατόπιν αίτησής τους και κλήρωσης. Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, δημιούργησε αυτό το συμβουλευτικό σώμα εφήβων για πρώτη φορά το 2009, κατά τα πρότυπα ομόλογων ευρωπαϊκών θεσμών, με στόχο να ακούει συστηματικά τη γνώμη των παιδιών. Η Ομάδα συναντάται σε ολομέλεια τρεις φορές το χρόνο, ενώ παράλληλα λειτουργεί κλειστό ηλεκτρονικό φόρουμ, στο οποίο οι έφηβοι συζητάνε για θέματα σχετικά με την εφαρμογή και προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.
 
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους εφήβους στη συνάντηση αυτή είναι η ευρύτερη ενημέρωση των παιδιών για τη δυνατότητα προσφυγής σε φορείς προάσπισης των δικαιωμάτων τους και η αντιμετώπιση διακρίσεων, ρατσιστικών και επιθετικών συμπεριφορών.
 
Ο Δήμος Ρόδου φιλοξενεί τις εργασίες της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στους εφήβους παρέχεται δωρεάν φιλοξενία από το ξενοδοχείο Ζέφυρος, ενώ μέλος της Ομάδας με αναπηρία φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Lomeniz. Η μετακίνηση των εφήβων και των συνοδών τους προσφέρεται δωρεάν από την εταιρεία Aegean Airlines. Η ομάδα θα ξεναγηθεί στην Παλιά Πόλη της Ρόδου από εκπρόσωπο της ΜΚΟ "Το σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο".   
 
Αναλυτικά στοιχεία για τον Συνήγορο του Παιδιού και τις δράσεις της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων αναρτώνται στο www.0-18.gr
 
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6980 299429 (Ματούλα Παπαδημητρίου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας με την Ομάδα και την Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού)
 

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com

Σχόλια