ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ - ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν! Ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων 2012 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com

From: activism@amnesty.org.gr
Date: Tue, 11 Dec 2012 21:39:40 +0200
To: <emmanuel@pasok.gr>
Subject: ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ - ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν! Ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων 2012 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

amnesty

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2012
7 -16 Δεκεμβρίου 2012

www.amnesty.org.gr

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

«Όταν διάβασα μερικά από τις χιλιάδες γράμματα, κάρτες και μηνύματα που μου έστειλαν ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας, άρχισα να ελπίζω ότι σύντομα θα ήμουν ελεύθερος», είπε ο Πάτρικ Οκοροαφόρ τον Μάιο του 2012, μετά την απελευθέρωσή του ύστερα από 17 χρόνια στη φυλακή.

«Υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι μόνος. Ακόμη περισσότερο, όταν έχεις πέσει. Το σώμα γίνεται ένα με το έδαφος, κοιτάζοντας μόνο την επιφάνεια.. Σκληρό και γεμάτο πέτρες. Πριν από λίγο καιρό, έπεσα και εγώ. Χωρίς να με γνωρίζετε, ήρθατε εσείς και με σηκώσατε πάλι στα πόδια μου», είπε ο Μανώλης Κυπραίος πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν πήρε στα χέρια του τα χιλιάδες γράμματα που του έστειλαν ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας από το εξωτερικό.

Μετά τα γράμματα μας πέρυσι το Δεκέμβριο, ο Μανώλης πήρε κουράγιο για να αντιμετωπίσει την αναπηρία του και τη δικαστική του περιπέτεια, στην οποία οδηγήθηκε όταν αστυνομικοί του έριξαν μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Οι κάρτες και τα μηνύματά μας βοήθησαν τον Πάτρικ να πάρει δύναμη και τελικά να αποκτήσει την ελευθερία του. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση για περισσότερους ανθρώπους σαν τον Πάτρικ και τον Μανώλη στον φετινό Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων!

Ανακάλυψε τις υποθέσεις αυτής της χρονιάς, στείλε ένα μήνυμα συμπαράστασης τώρα καιυπόγραψε για να στηρίξεις τους ανθρώπους που σε χρειάζονται!

Πιστεύεις πως φέτος δεν είχες μια καλή χρονιά; Πλήρωσες πολλά στην εφορία; Σε κυνήγησαν άνδρες των ΜΑΤ σε κάποια πορεία, ενώ ήδη σου είχαν ρίξει χημικά; Έχασες εσύ ή κάποιος δικός σου τη δουλειά του; Όλα αυτά φυσικά δημιουργούν μια κακή χρονιά.

Όμως, πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Για τρεις υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για ένα μουσικό συγκρότημα στη Ρωσία και για μία κοινότητα Ρομά στην Ρουμανία ήταν μάλλον λίγο χειρότερα.Ο Gao Zhisheng πέρασε το 2012 σε φυλακή στην Κίνα εξαιτίας της δουλειάς του, ως δικηγόρος προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η AzzaHilal Ahmad Suleiman πέρασε το χρόνο παλεύοντας για δικαιοσύνη μετά την επίθεση που δέχτηκε από στρατιώτες στη Αίγυπτο και την άφησε με πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο, υποφέροντας από προβλήματα μνήμης.

Ο Μανώλης Κυπραίος, δεν μπόρεσε να δουλέψει καθόλου όλη τη χρονιά και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μετά την αναπηρία που υπέστη από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, όταν το 2011 κάλυπτε τις διαδηλώσεις του Ιουνίου στο Σύνταγμα, και ακόμη παλεύει για να δικαιωθεί.

Το συγκρότημα των Pussy Riot από την Ρωσία πέρασε τη χρονιά του μπαινοβγαίνοντας στα κρατητήρια, επειδή τόλμησε να τραγουδήσει δημοσίως κατά του Πούτιν.

Η κοινότητα Ρομά στην πόλη Κλουζ – Ναπόκα της Ρουμανίας έζησε ολόκληρη τη χρονιά χωρίς ζεστό νερό, χωρίς θέρμανση, δίπλα σε έναν σκουπιδότοπο.

Η δύναμη ενός απλού μηνύματος ή μιας υπογραφής
Από τώρα και μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, ζητάμε να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να στείλεις ένα μήνυμα συμπαράστασης ή να υπογράψεις μια από τις εκκλήσεις μας στις αρχές για μία ή περισσότερες υποθέσεις του Παγκοσμίου Μαραθωνίου 2012. Ανακαλύψτε τις προσωπικές ιστορίες τους στο
site μας.

Ένα απλό μήνυμα προσφέρει ελπίδα και κουράγιο σε όσους υφίστανται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ η υπογραφή σου καθιστά δυσκολότερο για τις κυβερνήσεις και τις αρχές να αγνοήσουν τις εκκλήσεις μας.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ακριβώς σαν κι εσένα. Με μητέρες και πατέρες, αδερφές και αδερφούς (οικογένειες), αγαπημένους και φίλους που τους λείπουν. Στείλε το μήνυμά σου, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν έχουν ξεχαστεί.

Φιλικά,

Δήμητρα Πασχαλίδου
Υπεύθυνη Ακτιβισμού
Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα

 

 

Όποιος δεν επιθυμεί να λαμβάνει νέα από τη Διεθνή Αμνηστία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει στο

activism@amnesty.org.gr.

 



Σχόλια