Aνάλαβε δράση για να αποφυλακιστούν οι Pussy Riot!

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com

From: activism@amnesty.org.gr
Date: Mon, 17 Dec 2012 20:48:25 +0200
To: <emmanuel@pasok.gr>
Subject: Aνάλαβε δράση για να αποφυλακιστούν οι Pussy Riot!

amnesty

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2012
7 -16 Δεκεμβρίου 2012

www.amnesty.org.gr

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

 

Oι Pussy Riot είναι ένα φεμινιστικό punk συγκρότημα, το οποίο στους στίχους του διαμαρτύρεται για θέματα, όπως η καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, οι αδικίες του πολιτικού συστήματος και η ποινική δίωξη ακτιβιστών που αντιμάχονται την κυβέρνηση στη Ρωσία.

Στις 21 Φεβρουαρίου 212, το συγκρότημα τραγούδησε μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρα στη Μόσχα κομμάτι με τίτλο: «Παρθένε Μαρία, λύτρωσέ μας από τον Πούτιν», έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες. Το τραγούδι καλεί την Παναγία να εξορίσει τον Πούτιν και επικρίνει την αφοσίωση και την υποστήριξη που δείχνουν στον Πρόεδρο ορισμένοι εκπρόσωποι της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 17 Αυγούστου, τρία μέλη των Pussy Riot, η Nadezhda Tolokonnikova, η Maria Alekhina και η Ekaterina Samutsevich, καταδικάστηκαν σε διετή φυλάκιση με την κατηγορία του «χουλιγκανισμού για λόγους θρησκευτικού μίσους ή εχθρότητας εναντίον μιας κοινωνικής ομάδας». Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι κανόνες δίκαιης δίκης παραβιάστηκαν, τόσο κατά την ανάκριση, όσο και στο στάδιο της διαδικασίας της δίκης, συμπεριλαμβανομένης της μη παροχής αρκετού χρόνου, ώστε να προετοιμαστεί καταλλήλως η υπεράσπιση.

Στην κατ’ έφεση δίκη τον Οκτώβριο δόθηκε αναστολή στην Ekaterina Samutsevich, τραγουδίστρια του συγκροτήματος, η οποία αφέθηκε ελεύθερη υπό περιορισμούς. Ποινές φυλάκισης έγιναν δεκτές για τις Nadezhda Tolokonnikova και Maria Alekhina. Οι δύο γυναίκες παραμένουν κρατούμενοι συνείδησης , καθώς καταδικάστηκαν μόνο για την ειρηνική έκφραση των απόψεών τους.

Μπες τώρα εδώ και ανάλαβε δράση για να αποφυλακιστούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος και να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα!

 

 

 

Όποιος δεν επιθυμεί να λαμβάνει νέα από τη Διεθνή Αμνηστία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει στο

activism@amnesty.org.gr.

 



Σχόλια