Στείλε μια έκκληση για να δικαιωθεί η Azza Hilal Ahmad Suleiman

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com

From: activism@amnesty.org.gr
Date: Thu, 13 Dec 2012 20:42:18 +0200
To: <emmanuel@pasok.gr>
Subject: Στείλε μια έκκληση για να δικαιωθεί η Azza Hilal Ahmad Suleiman

amnesty

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2012
7 -16 Δεκεμβρίου 2012

www.amnesty.org.gr

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Όταν προσπάθησα να βοηθήσω το άλλο κορίτσι που ξυλοκοπούνταν, μου επιτέθηκαν με ξύλα. Ένας τρομαχτικά μεγάλος αριθμός από αυτούς στράφηκε εναντίον μου. Με έσπρωξαν στο πάτωμα όπου με κλωτσούσαν με τις μπότες τους και με χτυπούσαν με γκλοπς.”
Azza Hilal Ahmad Suleiman

 

Η Azza Hilal Ahmad Suleiman, 49 ετών, αγωνίζεται για την απόδοση δικαιοσύνης μετά την επίθεση που δέχτηκε από Αιγύπτιους στρατιώτες. Η άγρια επίθεση την άφησε με πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο και τώρα υποφέρει από προβλήματα μνήμης.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2011, η Azza Hilal Ahmad Suleiman μαζί με έναν φίλο της συμμετείχαν σε μεγάλη διαδήλωση κοντά στην πλατεία Tahrir. Οι στρατιώτες επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, που τράπηκαν σε φυγή. Καθώς επιχειρούσε να φύγει, η Azza Hilal Ahmad Suleiman είδε μια ομάδα στρατιωτών να χτυπούν μια νέα γυναίκα και να της αφαιρούν τα ρούχα. Με τον φίλο της και άλλους διαδηλωτές, προσπάθησε να απομακρύνει τη νέα γυναίκα.

Οι στρατιώτες έριξαν την Azza στο έδαφος και ένας αξιωματικός πυροβόλησε το φίλο της στο γόνατο. Ξυλοκόπησαν άγρια την Azza, συνεχίζοντας ακόμη και αφού έμεινε αναίσθητη. Το περιστατικό καταγράφηκε σε  βίντεο και ανέβηκε στο internet από ακτιβιστές.

Η Azza Hilal Ahmad Suleiman βρήκε τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε ιατρική φροντίδα για κατάγματα στο κρανίο. Τα σεντόνια της έπρεπε να αλλάζονται συνεχώς, καθώς ήταν γεμάτα αίματα. Παρά την επίσημη καταγγελία που υπέβαλε, οι αιγυπτιακές αρχές δεν απέδωσαν σε κανέναν ευθύνες για την επίθεση εναντίον της, ενώ δεν της δόθηκε κανενός είδους παροχή, όπως αποζημίωση ή αποκατάσταση, ώστε να την βοηθήσουν να αναρρώσει.

Μπες τώρα εδώ και στείλε μία έκκληση στις αρχές της Αιγύπτου για να δικαιωθεί η Azza!

 

 

Όποιος δεν επιθυμεί να λαμβάνει νέα από τη Διεθνή Αμνηστία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει στο

activism@amnesty.org.gr.

 



Σχόλια