ΗΠΑ: ΑΝΑΛΑΒΕ δράση για να μην καταδικαστεί αντιρρησίας συνείδησης!

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

From: urgentactions@amnesty.org.gr
Date: Fri, 21 Dec 2012 16:43:19 +0200
To: <emmanuel@pasok.gr>
Subject: ΗΠΑ: ΑΝΑΛΑΒΕ δράση για να μην καταδικαστεί αντιρρησίας συνείδησης!

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

www.amnesty.org.gr

   
 

 

Αγαπητέ/ή φίλε/η,

Σε καλωσορίζουμε στο Ηλεκτρονικό Δίκτυο Επειγουσών Ενεργειών, ένα από τα πιο δυνατά και αποτελεσματικά δίκτυα ακτιβιστών της Διεθνούς Αμνηστίας. Όταν η Διεθνής Αμνηστία μαθαίνει πως κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο –είτε είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απειλείται η σωματική του ακεραιότητα και η ζωή του, είτε πρόκειται για φυλακισμένο που δέχεται ή απειλείται με βασανιστήρια– τότε ειδοποιεί το Δίκτυο Επειγουσών Ενεργειών για να αναλάβει δράση, στέλνοντας άμεσα γράμματα. Η άμεση, λοιπόν, παγκόσμια μαζική αντίδραση είναι αυτή που κάνει αυτό το δίκτυο τόσο αποτελεσματικό. Και παρ’ όλο που δεν έχει κάθε υπόθεση καλό τέλος, το Δίκτυο Επειγουσών Ενεργειών δεν σταματάει ποτέ να αγωνίζεται για τα άτομα των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάστηκαν.
           
Κάθε μήνα, λοιπόν, στο παρόν email θα λαμβάνεις πληροφορίες για μία τέτοια υπόθεση και την έκκληση που καλείσαι να υπογράψεις. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στο link παρακάτω, να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και να πατήσεις το πεδίο «Υπόγραψε τώρα!». Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς δράση, προωθώντας την έκκλησή σου στους αρμόδιους αξιωματούχους της αντίστοιχης κυβέρνησης.

Ακόμη, η όποια οικονομική ενίσχυση από μέρους σου για τη διαχείριση αποστολής των υπογραφών θα ήταν σημαντική για εμάς. Όπως μπορεί να γνωρίζεις, για να διατηρεί την αμεροληψία της, η Διεθνής Αμνηστία είναι μια ανεξάρτητη οργάνωση που χρηματοδοτείται κυρίως από ανθρώπους σαν εσένα, που οραματίζονται έναν πιο δίκαιο κόσμο, χωρίς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η όποια στήριξή σου θα ήταν πολύτιμη.  Για παράδειγμα, με 10€ καλύπτουμε τα έξοδα αποστολής για περίπου 20 γράμματα το έτος! Μάθε και εσύ πως μπορείς να κάνεις μια δωρεά σήμερα!

Για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις επικοινώνησε στο urgentactions@amnesty.org.gr

Φιλικά,
Δικτύο Επειγουσών Ενεργειών
Διεθνής Αμνηστία – ελληνικό τμήμα

 

ΗΠΑ: Πιθανή δίκη αντιρρησία συνείδησης Γυναίκα (FU UA: 263/12)

Όλοι θα θυμάστε την Kimberly Rivera, αμερικανίδα, μέλος των ενόπλων δυνάμεων και αντιρρησία συνείδησης, για την οποία είχαμε και πάλι ζητήσει επείγουσα δράση πριν λίγο καιρό.  

Η Kimberly Rivera κρατείται από τις αμερικάνικες στρατιωτικές αρχές από τις 20 Σεπτεμβρίου 2012, μετά τη σύλληψή της για λιποταξία από το στρατό. Η Kimberly Rivera έφυγε από το στρατό χωρίς επίσημη άδεια, ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις επιχειρήσεις στο Ιράκ στις αρχές του 2007, και πήγε στον Καναδά, αφού είχε πάρει την απόφαση ότι ηθικά δεν μπορούσε πλέον να συμμετέχει στον πόλεμο στο Ιράκ ή σε οποιαδήποτε άλλη διαμάχη. Στον Καναδά υπέβαλε αίτηση για προστασία ως πρόσφυγας, αλλά απελάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 αφού η αίτησή της απορρίφθηκε κατ’ έφεση.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανό να ληφθεί απόφαση από το Γενικό Διοικητή στο Fort Carson, στο Colorado, όπου κρατείται, να δικαστεί η Kimberly Rivera πριν το στρατοδικείο. Εάν καταδικαστεί, μπορεί να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης άνω των 5 ετών.

ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ  ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:

  • Απαιτώντας την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση της Kimberly Rivera, υπογραμμίζοντας ότι είναι κρατούμενη συνείδησης, που φυλακίστηκε για την ενσυνείδητη αντίρρησή της να συμμετάσχει στην ένοπλη αντιπαράθεση στο Ιράκ.


   
twitter
 

 



Σχόλια