Ανάλαβε δράση για να γυρίσει ο Gao Zhisheng στην οικογένειά του!

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com

From: activism@amnesty.org.gr
Date: Fri, 14 Dec 2012 21:46:59 +0200
To: <emmanuel@pasok.gr>
Subject: Ανάλαβε δράση για να γυρίσει ο Gao Zhisheng στην οικογένειά του!

amnesty

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2012
7 -16 Δεκεμβρίου 2012

www.amnesty.org.gr

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Τα παιδιά μου και εγώ είμαστε εντάξει και καλά στην υγεία μας. Όμως ένα μαύρο σύννεφο σκιάζει τη ζωή μου. Ο άντρας μου συνεχίζει να διώκεται. Πότε θα είναι ελεύθερος;.”
GengHe, σύζυγος του GaoZhisheng

 

Ο Gao Zhisheng είναι ένας από τους πιο αξιοσέβαστους δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Το Δεκέμβριο του 2006, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, με πέντε χρόνια αναστολή, για «υποκίνηση δράσης ανατροπής του καθεστώτος». Του επετράπη να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά  κρατήθηκε παράνομα σε κατ’ οίκον περιορισμό, μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και εξευτελισμούς και το 2009 η οικογένειά του δραπέτευσε από την Κίνα εξαιτίας της συνεχούς  παρενόχλησης.

Ο Gao Zhisheng εξαφανίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2009, όταν η αστυνομία τον πήρε από το σπίτι του. Επανεμφανίστηκε πάνω από ένα χρόνο αργότερα, στο τέλος του Μαρτίου του 2010, δίνοντας μια συνέντευξη, όπου περιέγραψε τη δοκιμασία του, που περιλάμβανε περισσότερα βασανιστήρια. Δήλωσε ότι τον ξυλοκόπησαν τόσο άσχημα, ώστε κάποια στιγμή «η ζωή του, για 48 ώρες, κρεμόταν από μία κλωστή».

Τον Απρίλη του 2010, λίγο αφότου έδωσε τη συνέντευξη, εξαφανίστηκε και πάλι. Είκοσι μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2011, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι στάλθηκε στη φυλακή επειδή παραβίασε τους όρους της αναστολής της καταδικαστικής  απόφασης, σοκάροντας  την οικογένεια και τους φίλους του, οι οποίοι δεν γνώριζαν αν ήταν ζωντανός ή νεκρός.

O Gao Zhisheng  κρατείται σήμερα στη  Shaya, μια επαρχιακή  φυλακή στη βορειοδυτική Κίνα.

Μπες τώρα εδώ και ανάλαβε δράση για να γυρίσει ο Gao Zhisheng στην οικογένειά του!

 

 

Όποιος δεν επιθυμεί να λαμβάνει νέα από τη Διεθνή Αμνηστία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει στο

activism@amnesty.org.gr.

 



Σχόλια