Βασιλικός Κήπος

------Αρχικό μήνυμα------
Από: Vangelis Afantenos
Αποστολέας: Vangelis Afantenos
Προς: Δήμαρχος Eυστάθιος Κουσουρνάς
Κοιν.: ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Κοιν.: TV ΑΙΓΑΙΟ
Κοιν.: Αντώνης Κιζούλης
Κοιν.: Ρένα Διακίδη
Κοιν.: της ΚΩ To ΒΗΜΑ
Κοιν.: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Κοιν.: Augustin Tsirimokos
Κοιν.: Δαμιανός
Κοιν.: dhras.manager@gmail.com
Κοιν.: Εφημερίδα «Η ΔΡΑΣΙΣ»
Κοιν.: Μανώλης Χρύσης 1
Κοιν.: Κος Εμμανουήλ Χρύσης
Κοιν.: Εμμανουήλ Xρύσης
Κοιν.: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΥΣΗΣ
Κοιν.: E.Ρ.Α. ΡΟΔΟΥ
Κοιν.: ΤΟΠ ΦΜ
Κοιν.: Γιώργος
Κοιν.: ΛΟΪΖΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
Κοιν.: Δράση
Κοιν.: Aegeannews 24 Κιάρης
Κοιν.: info@argokalymnos.gr
Κοιν.: City of Petaloudes
Κοιν.: ΔΕΛΤΑ FM
Κοιν.: Βασίλειος Αθανασίου
Κοιν.: ΓΝΩΜΗ
Κοιν.: ΖΕΛΚΑΣ
Κοιν.: ΛΥΧΝΑΡΙ
Κοιν.: ΩΜΕΓΑ ΤV
Κοιν.: Radio Arhagelos 94.1 - Rhodes Greece
Κοιν.: H ΡΟΔΙΑΚΗ
Κοιν.: info
Κοιν.: irida photos
Θέμα: Βασιλικός Κήπος
Εστάλη: 16 Μαρτ. 2013 17:51

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Με αφορμή την Σαββατιάτικη επίσκεψή μου στον Βασιλικό Κήπο της Ρόδου συνοδευόμενος από την τετράχρονη κόρη μου, διαπίστωσα την πλήρη εγκατάλειψη ενός πανέμορφου τοπίου που επί δεκαετίες ολόκληρες ήταν ένας πνεύμονας πρασίνου και ηρεμίας μέσα στο κέντρο της πόλης.
Στα 37 μου πλέον χρόνια, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την ευκαιρία να περπατήσω  στα δαιδαλώδη δρομάκια του πάρκου, να παίξω και να κάνω εξερευνήσεις με τα λυκόπουλα στην ηλικία των 8, βόλτες που χάρηκα έως και το γυμνάσιο.
Σε αυτό το πανέμορφο μέρος, πέρασα πολλά καλοκαιρινά απογεύματα παρέα με ένα βιβλίο, απο την πανέμορφη και γραφική δανειστική βιβλιοθήκη του δήμου που υπάρχει μέσα σε αυτό.
Σήμερα, το πάρκο είναι ενας χώρος εντελώς αποξενωμένος, αποτέλεσμα της συστηματικής εγκατάλειψης των τελευταίων 20 ετών.
Μετά λύπης μου διαπιστώνω οτι η κατάσταση που έχει περιέλθει το πάρκο, θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχε έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον απο την πλευρά του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών του.
Κατα την άποψη μου, οι επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν δεν έχουν να κάνουν με την έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά με την ανθρώπινη πρωτοβουλία και την λήψη αποφάσεων.
Ιστορικά, όλοι όσοι πέρασαν από αυτό το πανέμορφο νησί άφησαν κομμάτι του πολιτισμού τους και έργα υποδομής, που εμείς οφείλουμε να συντηρήσουμε ώστε να τα χαρούν και οι επόμενες γενιές.
Δυστυχώς, οι αιρετοί άρχοντες που μνημονεύονται ακόμα στο νησί της Ρόδου ανήκουν σε αρκετές δεκαετίες πίσω, τότε που οι δήμαρχοι κατασκεύαζαν σχολεία που λειτουργούν έως και σήμερα, ενώ πλατείες και δρόμοι φέρουν το όνομά τους τιμητικά.
Αγαπητέ Δήμαρχε, ως μόνιμος κάτοικος του νησιού της Ρόδου ζητώ από εσάς να κάνετε όλα αυτά που δεν έκαναν οι προκάτοχοί σας, όπως δεν κάνατε και εσείς ως «κληρονόμος» της κατάστασης που επικρατεί στον δήμο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, και το νησί μας έχει περιέλθει σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Πίστευα και πιστεύω ότι έχετε την δύναμη να κάνετε την διαφορά και φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα έχετε όλους εμάς με το μέρος σας.
Κλείνω αυτή την επ

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια