ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΡΑΣΗΣ - "SOS ΕΥΡΩΠΗ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;"

------Αρχικό μήνυμα------
Από: activism Amnesty INT GR
Θέμα: ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΡΑΣΗΣ - "SOS ΕΥΡΩΠΗ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;"
Εστάλη: 28 Μαρτ. 2013 14:09


Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό τμήμα
            Σίνα 30, 10672 Αθήνα
     210 3600628
             www.amnesty.org.gr
 
Αγαπητέ ακτιβιστή και αγαπητή ακτιβίστρια,
 
Σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου στα Θεματικά Δίκτυα Δράσης! Καθώς δήλωσες ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες, είναι η ώρα να αναλάβεις δράση.
 
Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι, επιβαίνοντας σε ακατάλληλα πλοιάρια, στη προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Κάποιοι διαφεύγουν πολέμους και συγκρούσεις και κάποιοι προσπαθούν να σωθούν από την υπερβολική φτώχεια. Πολλοί δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν στην Ευρώπη: πεθαίνουν στη διαδρομή από αφυδάτωση, πνίγονται στη θάλασσα, ή γίνονται αντιληπτοί από τα λιμενικά σκάφη που περιπολούν και επιστρέφονται στη χώρα από όπου αναχώρησαν.
 
Κατά τη τελευταία δεκαετία, οι Ευρωπαϊκές χώρες επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στο να εμποδίζουν ανθρώπους από το να προσεγγίσουν την Ευρώπη, προσφεύγοντας σε πολιτικές  και πρακτικές οι οποίες θέτουν μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε κίνδυνο.
 
Αλλά τι συμβαίνει σε αυτούς που αποτελούν τον στόχο των μεταναστευτικών ελέγχων; 
Γνωρίζουμε για περιπτώσεις ανθρώπων που συνελλήφθησαν στη θάλασσα από Ιταλικά περιπολικά σκάφη και παραδόθηκαν άμεσα στις αρχές της Λιβύης. Κατά την επιστροφή τους, τους φυλάκισαν και  τους κακομεταχειρίστηκαν. Υπάρχουν όμως και πολλά που δεν γνωρίζουμε. Η έλλειψη διαφάνειας που περιβάλλει τις πρακτικές διαχείρισης συνόρων και τις συμφωνίες μεταξύ χωρών, σημαίνει πως πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λαμβάνουν χώρα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι αποτυχίες διάσωσης στην θάλασσα, που είχαν ως άμεση συνέπεια το θάνατο ανδρών, γυναικών και παιδιών, έφτασαν στο φως μόνο μέσω όσων επέζησαν και μας διηγήθηκαν την ιστορία τους.
 
ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ!
Μπες εδώ και υπόγραψε την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Βοήθησέ μας ακόμη περισσότερο και προώθησε αυτό το email σε 1 τουλάχιστον φίλο σου.
 
Πε

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια