[Τομέας Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Νότιας Δωδεκανήσου] ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ...

‪Ο Θόδωρος Τσίκας δημοσίευσε στην ομάδα Τομέας Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Νότιας Δωδεκανήσου

Θόδωρος Τσίκας
25 Μαΐου 10:42 μ.μ.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Σάββατο 25 Μαϊου 2013

ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΚΑΣ

- Πρέπει να χτυπήσει αμέσως καμπανάκι συναγερμού για την κατάσταση της Παράταξης. Δεν μπορούν τα κομματικά όργανα να διαχειρίζονται την κατάσταση «ως συνήθως». Η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να μιλήσει ειλικρινά, ανοιχτά, με θάρρος στα μέλη μας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
- Έχουμε ανάγκη ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο, που να διαπερνά όλες τις πρωτοβουλίες μας. Χωρίς αυτό, η χρήσιμη οργανωτική προσπάθεια κινδυνεύει να γίνει «ρόδα που γυρίζει στον αέρα».
- Έχουμε συμφωνήσει στο Συνέδριο ότι, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, η βασική επιλογή της πολιτικής της προηγούμενης τριετίας ήταν σωστή. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που η Παράταξη μας έσωσε την χώρα από την καταστροφή και την έξοδο από το ευρώ.
- Μέσα στην κυβέρνηση πρέπει να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, στις οποίες να φαίνεται η διακριτή συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν θετικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση, κατά την τελευταία περίοδο (αποτροπή περικοπής συντάξεων ελευθερων επαγγελματιών, τροπολογία για ανεργία στο πολυνομοσχέδιο), που όμως καλύφθηκαν επικοινωνιακά από τις ανακριβείς διαρροές για τα οικονομικά του κόμματος.
- Λόγω της πόλωσης των ερχόμενων εκλογών, είναι μεγάλης και κρίσιμης σημασίας η ανασυγκρότηση όλου του χώρου ανάμεσα στην Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο χώρος του σύγχρονου Κέντρου, της ευρωπαϊστικής Κεντροαριστεράς και της υπεύθυνης Αριστεράς, πρέπει επειγόντως να ανασυνταχθεί.
Όχι μόνο με εκκλήσεις αλλά και μέσα από συγκεκριμένο θεματικό διάλογο. Δεν μπορεί να αποσκοπεί σε μια απλή συνεργασία δυνάμεων, αλλά να οδηγεί στην ηθική, προγραμματική και αξιακή επαναθεμελίωση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
------Αρχικό μήνυμα------
Από: Θόδωρος Τσίκας
Προς: Τομέας Εθελοντισμού & Εθ. Οργ/σεων Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδ/σου
Απάντηση σε: Απαντήστε στο σχόλιο
Θέμα: [Τομέας Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Νότιας Δωδεκανήσου] ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ...
Εστάλη: 25 Μαϊ. 2013 22:42

Ο Θόδωρος Τσίκας δημοσίευσε στην ομάδα Τομέας Εθελοντισμού & Εθελοντικών Οργανώσεων Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Νότιας Δωδεκανήσου Θόδωρος Τσίκας 25 Μαΐου 10:42 μ.μ. ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Σάββατο 25 Μαϊου 2013 ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΚΑΣ - Πρέπει να χτυπήσει αμέσως καμπανάκι συναγερμού για την κατάσταση της Παράταξης. Δεν μπορούν τα κομματικά όργανα να διαχειρίζονται την κατάσταση «ως συνήθως». Η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να μιλήσει ειλικρινά, ανοιχτά, με θάρρος στα μέλη μας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. - Έχουμε ανάγκη ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο, που να διαπερνά όλες τις πρωτοβουλίες μας. Χωρίς αυτό, η χρήσιμη οργανωτική προσπάθεια κινδυνεύει να γίνει «ρόδα που γυρίζει στον αέρα». - Έχουμε συμφωνήσει στο Συνέδριο ότι, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, η βασική επιλογή της πολιτικής της προηγούμενης τριετίας ήταν σωστή. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που η Παράταξη μας έσωσε την χώρα από την καταστροφή και την έξοδο από το ευρώ. - Μέσα στην κυβέρνηση πρέπει να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, στις οποίες να φαίνεται η διακριτή συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν θετικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση, κατά την τελευταία περίοδο (αποτροπή περικοπής συντάξεων ελευθερων επαγγελματιών, τροπολογία για ανεργία στο πολυνομοσχέδιο), που όμως καλύφθηκαν επικοινωνιακά από τις ανακριβείς διαρροές για τα οικονομικά του κόμματος. - Λόγω της πόλωσης των ερχόμενων εκλογών, είναι μεγάλης και κρίσιμης σημασίας η ανασυγκρότηση όλου του χώρου ανάμεσα στην Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο χώρος του σύγχρονου Κέντρου, της ευρωπαϊστικής Κεντροαριστεράς και της υπεύθυνης Αριστεράς, πρέπει επειγόντως να ανασυνταχθεί. Όχι μόνο με εκκλήσεις αλλά και μέσα από συγκεκριμένο θεματικό διάλογο. Δεν μπορεί να αποσκοπεί σε μια απλή συνεργασία δυνάμεων, αλλά να οδηγεί στην ηθική, προγραμματική και αξιακή επαναθεμελίωση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. - Δεν μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να λείπει απο την πρωτοβουλία για την «Προοδευτική Συμμαχία» στην Λειψία, την στιγμή που πρωταγωνιστούν οι θεμελιακές δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσια
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια