Συνέντευξη Ν. Ανδρουλάκη:
Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στο Πρωινό του Mega στίς 25/6/13.
Ν. Ανδρουλάκης: Κατ΄αρχάς για το ΠΑΣΟΚ η επιλογή να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και μόνο ,δεν είναι μια ιδεολογική επιλογή είναι εθνική ανάγκη για να υπάρχει μια κυβέρνηση.
Ερ: Φοβάστε ότι μπορεί να σας ταυτίσουνε; Υπάρχει ένα μέρος των ψηφοφόρων σας που έχει μεγάλη ανησυχία πάνω σ΄ αυτό.
Ν. Ανδρουλάκης: Μα και εγώ προσωπικά δε νιώθω άνετα που συγκυβερνούμε μόνο με τη ΝΔ, αλλά σας το λέω ότι δεν είναι ιδεολογική επιλογή, είναι εθνική αναγκαιότητα. Δεν μπορεί όλοι οι πολίτες, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να κατανοεί ότι η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει τρεις φορές το χρόνο σε εκλογές επειδή κάποιοι δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες.
Δεν μπορεί η χώρα τρεις φορές το χρόνο ,όταν έχουμε τόσο μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα και να βιώνει τον κίνδυνο της αστάθειας.
Και ξέρετε, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το θέμα με την ΕΡΤ ανέδειξε πάρα πολλές αδυναμίες. Πρώτη αδυναμία ότι πάρθηκε μια απόφαση από τη ΝΔ η οποία ήταν αντιδημοκρατική, υλοποιήθηκε με αυταρχικό τρόπο, ότι δεν λειτουργούσε η κυβέρνηση – τα έχουμε πει και ξανά και από την εκπομπή σας αυτά τα πράγματα – ότι πρέπει να υπάρχει ένα άλλο πλαίσιο λειτουργίας και συνεργασίας της συγκυβέρνησης είτε με δυο είτε με τρία κόμματα και βέβαια έπρεπε να υπάρχει μια νέα προγραμματική συμφωνία.
Εμείς στεκόμαστε σ΄ αυτό, θεωρούμε ότι άμεσα, αμέσως μετά την ορκωμοσία ,το επόμενο διάστημα και το συνέδριο της ΝΔ ,πρέπει να υπάρχει μια νέα προγραμματική συμφωνία ρεαλιστική, μια προγραμματική συμφωνία που θα έχει συγκεκριμένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που θα αφορούν την φορολογική μεταρρύθμιση, το πολιτικό σύστημα.
Τον τρόπο που θα αρχίσει να δίνεται ρευστότητα στην αγορά από τις τράπεζες, τη διοικητική μεταρρύθμιση, μεγάλα ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό μας και βέβαια πρέπει , μετά τις γερμανικές εκλογές , διότι όλοι κατανοούμε ότι υπάρχει δημοσιονομική ασφυξία στη χώρα , να υπάρχει και πλαίσιο αναδιαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να υπάρχει ελαστικοποίηση του προγράμματος. Διότι εγώ ακούω αυτά που λέει η κα. Βαλαβάνη, είναι όντως μια περιγραφή, δεν συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που είπε αλλά είναι μια περιγραφή της κατάστασης, όμως επειδή το plan B κρίθηκε, είναι ωραίο να τα λέμε αυτά, θα μπορούσαμε το 2010 να πούμε ότι δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα και να έχουμε την τύχη μιας χώρας η οποία θα είχε ένα άλλο δρόμο εκτός ευρώ. Είναι μια επιλογή.
Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το ΔΝΤ και τώρα ταυτίζεται με τους απόψεις του ,αυτό είναι δικό σας θέμα, όμως ποτέ δεν είπε το ΔΝΤ να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.
Το ΔΝΤ επακριβώς αυτό που λέει είναι ότι έπρεπε να υπάρχει ΄΄κούρεμα΄΄ χρέους νωρίτερα. Είναι εύκολο να το λες αυτό όταν τα χρήματα βέβαια τα οποία ΄΄κουρεύονται΄΄ δεν είναι δικά σου αλλά των ευρωπαίων φορολογουμένων.
Αν το 2010 υπήρχε πολιτικό περιβάλλον για να πάμε σε ΄΄κούρεμα΄΄ ,πραγματικά, ένας παράγοντας του ΔΝΤ πρέπει να έρθει να μας το πει.
Ότι υπήρχαν ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι λέγανε ΄΄κουρέψτε΄΄ τα χρέη τα ελληνικά και έλεγε η ελληνική πολιτική ηγεσία ότι δεν θέλουμε να μας τα ΄΄κουρέψετε΄΄.
Για να γίνει μια διαδικασία τέτοιου τύπου πρέπει να υπάρχουνε δυο. Αυτός που δανείζεται και αυτός που δανείζει.
Το 2010 ,αν θυμάστε καλά, το πρόγραμμα που φτιάχτηκε, φτιάχτηκε μόνο για την Ελλάδα, δεν υπήρχε στην Ευρώπη άλλο τέτοιο παράδειγμα τέτοιας κρίσης χρέους. Το πράγμα είναι πάρα πολύ απλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια άλλη φορά προσπαθεί να δείξει -ενώ κρίθηκε το plan Β -ότι υπάρχει ένας άλλος εύκολος δρόμος και εγώ λέω ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για κανέναν, για κανέναν δεν υπάρχει.
Γι΄ αυτό λοιπόν καλό θα ήτανε κα. Βαλαβάνη κάποιες μεταρρυθμίσεις που μπορούμε να τις ψηφίσουμε όλοι στην ελληνική βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος, να τις ψηφίσουμε, να αλλάξει η δημόσια διοίκηση και να βρούμε τρόπο επαναδιαπραγμάτευσης συνολικά ,μέσα από την πρόταση που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ και δεν την δέχθηκε τότε η ΝΔ ,μετά τις προηγούμενες εκλογές του 2012 ,να υπάρχει μια ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης ώστε να πάει μετά τις γερμανικές εκλογές και να επιβάλλει μια ελαστικοποίηση του προγράμματος.
Πραγματικά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι μπορούμε να το πετύχουμε πρέπει να συμμετέχει και όχι να κάθεται έξω από αυτή την προσπάθεια και συνεχώς να πετροβολά αυτούς οι οποίοι αναλαμβάνουνε ευθύνες καλώς ή κακώς.
Εδώ έχει αποδειχθεί ότι όποιος βρίσκεται στην αντιπολίτευση είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, είτε ο οποιοσδήποτε θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό…
Ερ: Βάλε και το ΠΑΣΟΚ.
Ν. Ανδρουλάκης: …ή το ΠΑΣΟΚ πριν το 2009, θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένας εύκολος δρόμος που δεν χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και δεν χρειάζεται προσπάθεια ,δεν υπάρχει αυτός ο δρόμος.
…
Κα Βαλαβάνη αφού λοιπόν δεν έχετε αυτή την άποψη πείτε μου μια μεταρρύθμιση που έχετε ψηφίσει στην ελληνική βουλή. Μία, την ευκολότερη. Μα μια, πείτε μου μία. Καμία; Δηλαδή ό,τι έχει γίνει στην ελληνική βουλή τα τελευταία 4 χρόνια τίποτα; Τίποτα δεν μπορείτε να ψηφίσετε; Έχετε επιλέξει το δρόμο της απόλυτης δημαγωγίας και του λαϊκισμού.
Πριν το 2010, πάμε λοιπόν πριν το 2010, πριν το μνημόνιο, μια μεταρρύθμιση. Άρα ούτε πριν, ούτε μετά το μνημόνιο, τίποτα. Καμία επένδυση, καμία προσπάθεια αλλαγής στη δημόσια διοίκηση.
…
(Για ΕΡΤ) Άλλαξε αυτή η απόφαση. Όντως ήτανε μια αντιδημοκρατική, αυταρχική απόφαση αλλά άλλαξε αυτή η απόφαση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η απόφαση για την ΕΡΤ άλλαξε. Αυτή η απόφαση που πήρε η κυβέρνηση πριν από 15 μέρες να βάλει λουκέτο και να απολύσει αδίκως, επί δικαίω και αδίκω 2.700 εργαζόμενους δεν υπάρχει. Η απόφαση Σαμαρά για την ΕΡΤ δεν υπάρχει. Βρέθηκε ένας συμβιβασμός.
Εδώ έκανε μεγάλο λάθος η ΝΔ και εξηγώ στον κ. Τσούκαλη ότι η απόφαση που πρέπει να υλοποιηθεί πρέπει να είναι σε συμφωνία με τους εργαζομένους.
Κύριε Οικονομέα τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Η χώρα δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές για το θέμα της ΕΡΤ. Πάρθηκε μια αντιδημοκρατική απόφαση απαράδεκτη από τη ΝΔ σε λάθος timing, χωρίς σχέδιο και βρέθηκε ένας συμβιβασμός για 2.000 εργαζομένους ώστε να υπάρχουνε σήμα και στην τηλεόραση και…
Ερ: Εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους λέτε.
Ν. Ανδρουλάκης: Ε βέβαια. Δηλαδή τι θέλετε; Να δώσουμε σήμα απ΄ αλλού; Δηλαδή να μη δίνεται το σήμα από την ΕΡΤ; Τι θέλουνε κάποιοι επιτέλους;
Ν. Τσούκαλης: Με το ΠΑΣΟΚ η πρόταση νόμου έτσι ώστε να έρθει άμεσα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για κύρωση στη βουλή ισχύει;
Ν. Ανδρουλάκης: Κύριε Τσούκαλη, από ό,τι ξέρω είχαμε συμφωνήσει σε όλα πλην το μέγεθος των εργαζομένων. Είναι τόσο απλό. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα πλην το μέγεθος των εργαζομένων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Εδώ ακούγαμε την προηγούμενη μέρα για 800 εργαζομένους, για 50, 60, 700, 800.
Ερ: Μια ερώτηση αλλά με ένα ναι ή με ένα όχι. Στη συμφωνία την οποία πάτε να υπογράψετε τώρα με τον Σαμαρά, που ξέρετε το περιεχόμενο υποθέτω…
Ν. Ανδρουλάκης: Την προγραμματική συμφωνία;
Ερ: Αυτή, τη συμφωνία που θα αφορά την κυβέρνηση. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα καταργηθεί ή θα συνεχίσει να ισχύει; Θα είναι μέσα;
Ν. Ανδρουλάκης: Ακούστε. Στην προγραμματική συμφωνία δεν ξέρουμε ακόμη ποιο θα είναι το περιεχόμενό της, δεν το ξέρουμε το ακριβές περιεχόμενο.
Ερ: Δεν έχετε καταλήξει.
Ν. Ανδρουλάκης: Δεν έχουμε καταλήξει. Γι΄ αυτό δόθηκε ένας χρόνος, μια παράταση ώστε να γίνει μια πιο επεξεργασμένη δουλειά και να μην έχουμε τα προβλήματα και τα ελλείμματα της προηγούμενης προγραμματικής συμφωνίας -αν θυμάστε , του προηγούμενου καλοκαιριού -που τα περισσότερα απ΄ αυτά που είχε μέσα δεν υλοποιήθηκαν, δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν.
Πραγματικά θα ήμουνα πάρα πολύ χαρούμενος όχι ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αλλά ένας απλός, πιστός φίλος της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα να ήσασταν και εσείς μέσα σ΄ αυτή την προσπάθεια. Θα ήταν καλύτερο και για τη χώρα και για την κεντροαριστερά. Θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Εγώ κατανοώ ότι το τελευταίο διάστημα τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί. Η κυβέρνηση λειτούργησε με τρόπο ο οποίος δεν βοήθησε να υπάρχει αυτό το εγχείρημα με καλύτερους όρους όμως εσείς έπρεπε να συμμετέχετε.
…
- Ασημακοπούλου : (…) Για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει το Σαββάτοκύριακο και που είμαι υπεύθυνη για το ιδεολογικό κομμάτι, η ιδεολογία της ΝΔ , η οποία πάντα πρέσβευε το μικρό κράτος, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τις περικοπές στο δημόσιο τομέα, ούτως ώστε το δημόσιο να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα και όχι να είναι κρατικοδίαιτη η επιχειρηματικότητα και όχι το όνειρο κάθε παιδιού να είναι να γίνει δημόσιος υπάλληλος... Ασχέτως με τις ευθύνες που εγώ δέχομαι ότι έχει σε ένα βαθμό η ΝΔ για το παρελθόν και την εφαρμοσμένη της πολιτική, αυτή είναι η ιδεολογία γύρω από την οποία θα γίνει η σύγκλιση αυτή την στιγμή στην προγραμματική… για να γίνουν και οι κινήσεις οι οποίες θα μας βγάλουν από την κρίση. Οπότε, ο καθένας έρχεται από τη δική του ιδεολογική απόσταση
Ανδρουλάκης: έχετε κάποια πληροφόρηση και το λέτε αυτό;
Ασημακοπούλου : …πληροφόρηση; επί της ιδεολογίας της ΝΔ;
Ανδρουλάκης: έχετε κάποια πληροφόρηση για την προγραμματική συμφωνία που δεν ξέρω;
Ασημακοπούλου : έχω πληροφόρηση σχετικά με το πνεύμα της προγραμματικής
Ανδρουλάκης : το πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας θα είναι αυτό που λέτε; Αυτήν την εντύπωση έχετε;
Ασημακοπούλου : το πνεύμα της προγραμματικής, διαφωνείτε μαζί μου ότι θα είναι διαρθρωτικές αλλαγές ,μεταρρυθμίσεις, να είναι όλα αυτά που έχουμε όλοι δεσμευτεί να γίνουνε στο δημόσιο ;
Ανδρουλάκης : αν διαρθρωτική μεταρρύθμιση λέτε ότι είναι αυτό που κάνατε στην ΕΡΤ μάλλον δεν…
Ασημακοπούλου : αν νομίζετε ότι η ΕΡΤ έπρεπε να μείνει ανοιχτή, με συγχωρείτε αλλά …
- Ανδρουλάκης: Αν έχετε την εντύπωση ότι αυτό που κάνατε με την ΕΡΤ είναι μεταρρύθμιση, τότε δεν έχετε πληροφόρηση για το τι θα περιέχει η προγραμματική συμφωνία Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση. Δεν είναι μεταρρύθμιση να διώχνεις 2700 δημοσίους υπαλλήλους χωρίς αξιοκρατία και αξιολόγηση. Δεν είναι μεταρρύθμιση... Αυτό πρέπει να το καταλάβετε…
-
Ασημακοπούλου : η απόφαση που πήραμε για την ΕΡΤ ήταν μια αναγκαία απόφαση….
Ανδρουλάκης : Αυτό πρέπει να το καταλάβετε…Γι΄ αυτό άλλαξε.
Ασημακοπούλου: …βλέπουμε τώρα ότι δεν είναι τόσο εύκολο να γίνονται αυτές οι μεταρρυθμίσεις εν κινήσει… δεν νομίζω ότι βλέπουμε από την πλευρά των εργαζομένων τη διάθεση …
Ανδρουλάκης : Αυτό δεν σημαίνει τίποτα
Ιατρίδη (ΑΝΕΞΕΛ) : συγνώμη, εσείς δεν συγκυβερνάτε από σήμερα;
Ασημακοπούλου : εγώ και ο κύριος δεν έχουμε κυβερνητικές θέσεις
Ιατρίδη : τα κόμματά σας… το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ…να ξέρουμε τι λέμε;
…
Οικονομέας : η πρακτική να κλείσουν οργανισμοί με νομοθετική πράξη θα συνεχιστεί;
Ασημακοπούλου: …(…) οι υπουργοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν ορισμένες πράξεις , τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Λοιπόν; Τι συζητάμε τώρα…; Με ρωτάτε αν πρέπει
Ανδρουλάκης :Μονομερείς αποφάσεις χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα υπάρξουν από δω και πέρα (…)
Ασημακοπούλου : Φυσικά πρέπει να υπάρχει κοινοβουλευτική στήριξη και συνεργασία μεταξύ των κομμάτων που κυβερνούν αλλά και των άλλων κομμάτων (…)και φυσικά πρέπει να υπάρχει και στήριξη από την κοινωνία. Σας κάλυψα;
Οικονομέας (προς Ασημακοπούλου): Δηλαδή να υποθέσουμε ότι δεν θα το ξανακάνετε; Να ρωτήσω εγώ κάτι, δηλαδή μας λέτε ότι δεν θα ξαναφέρετε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να κλείσετε έναν οργανισμό;
Τσούκαλης : Αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ισχύει για όλους τους οργανισμούς
Ιατρίδη : η 10η πράξη
Τσούκαλης : Σε όλους τους οργανισμούς
Οικονόμου : Θα ανακληθεί αυτή η πράξη;
Ανδρουλάκης: Εγώ την έδωσα την απάντησή μου.
Ιατρίδη : Μου κάνει εντύπωση …μια βδομάδα συζητούσατε το θέμα της ΕΡΤ και πάλι έχετε διαφωνίες.
Ανδρουλάκης : Μονομερείς αποφάσεις χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα υπάρξουν από δω και πέρα (…)
Ασημακοπούλου : Και σε άλλα θέματα θα έχουμε διαφωνίες
Ιατρίδη : Μα είστε συγκυβέρνηση
Ερ: κ. Ανδρουλάκη , ένα λεπτό…Άλλο είναι να υπάρχει νομοθετική πράξη που να δίνει στον κάθε υπουργό το δικαίωμα να κλείνει την ΕΡΤ , τα ΕΛΤΑ και άλλο να συνεχίσει να υπάρχει και να βάλετε μέσα στην προγραμματική συμφωνία ένα κείμενο το οποίο να λέει ελπίζουμε και φιλοδοξούμε να μην χρησιμοποιηθεί.
Ανδρουλάκης :Κοινοβουλευτική πλειοψηφία ξέρετε τι θα πει; Ότι 151+ βουλευτές θα στηρίζουν αυτήν την απόφαση. Δεν μπορεί 120 βουλευτές (να το αποφασίζουν)
Καμπουράκης : …Άρα πρέπει να βάλετε στην συμφωνία ότι πρέπει να καταργηθεί η δυνατότητα του υπουργού (να καταργεί οργανισμούς δημοσίου)
Ανδρουλάκης : Ναι.
…
Γκιόκας (ΚΚΕ): (,…)Από ό,τι καταλαβαίνω είναι δευτερεύον ζήτημα ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι απολύσεις, είναι δηλαδή το ύφος… Αν θα πεις δηλαδή στον απολυμένο «φύγε ρε» ή αν θα του πεις «παρακαλώ περάστε». Γιατί η αντιπαράθεση γίνεται γύρω από αυτό.(…) Εμείς καταθέσαμε τροπολογία και επιμείναμε να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όμως εδώ η ουσία είναι συμφωνημένη
Ανδρουλάκης: Ποια είναι συμφωνημένα;… εδώ η χώρα κινδύνευσε να πάει σε εκλογές από το θέμα της ΕΡΤ… Δεν μπορεί να φαίνονται εδώ στημένα. Εδώ εσείς εμφανίζετε ότι είναι όλα στημένα και αναφέρεστε σε περιπτώσεις συνωμοσίας… Εδώ η χώρα κινδύνευσε να πάει σε εκλογές, έφυγε ένα κόμμα για το θέμα της ΕΡΤ… Σας παρακαλώ…
Γκιόκας: Λέω ότι είναι συμφωνημένη η ουσία αυτής της πολιτικής. Ο άξονας και ο στόχος είναι συμφωνημένος.
Ανδρουλάκης : σας παρακαλώ…
(…)
Οικονομέας : εδώ κ. Ανδρουλάκη και θα το βρείτε μπροστά σας σε λίγο… η κυρία Ασημακοπούλου είπε και δεν ακούστηκε καλά : πάμε να σώσουμε τη χώρα και πόσο μικρό είναι να ασχολούμαστε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Ανδρουλάκης: Κακώς …εγώ διαφωνώ. Τι να πω άλλο…
Τσούκαλης: μια παρέμβαση σας παρακαλώ, εδώ δεν έχει να κάνει με ιδεολογικοπολιτικές διαφορές. Η μεθόδευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου έχει να κάνει καθαρά με την εφαρμογή του συντάγματος. Και των στοιχειωδών κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Δεν είναι ιδεολογικοπολιτικές διαφορές
Ανδρουλάκης: …Μα συμφωνώ απόλυτα
………………
(…)
Καμπουράκης : Περάσανε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό να κλείνει τον Οργανισμό.
Τσούκαλης : Προσέξτε , μια πράξη που δεν είχε τη δεδηλωμένη. Που σημαίνει δηλαδή ότι κάθε υπουργός στηριζόμενος πάνω σε μία νομοθετική πράξη η οποία δεν έχει την πλειοψηφία στη βουλή, μπορεί να κλείνει με υπουργική απόφαση τα ΕΛΤΑ, το ΚΕΘΕΑ, οργανισμούς
Ασημακοπούλου : Είστε υπερβολικός
Τσούκαλης : Ακριβώς αυτή είναι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Οικονομέας : Γι ΄ αυτό σας είπε την φράση ότι είστε υπερβολικός με αυτό…
Ανδρουλάκης : σε αυτό το θέμα είχαμε ακριβώς την ίδια θέση και αυτήν την θέση θα διατηρήσουμε. Είχαμε ακριβώς (την ίδια θέση) και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και την ίδια θέση θα τηρήσουμε
…
Οικονομέας : είδατε πόσο αισχρό είναι να διορίζετε εσείς τα κόμματα ; και τώρα τους πετάτε όλους στον Καιάδα;
Ασημακοπούλου: όλοι έχουν ευθύνες είπα
Οικονομέας : είδατε πόσο αισχρό είναι αυτό;
Ανδρουλάκης : καλά, το νόμο Πεπονή το ΠΑΣΟΚ το έκανε. Δηλαδή εσείς τα ισοπεδώνετε όλα κ. Οικονομέα
(…)
………………………………
Οικονομέας: Νίκο… εδώ… Γιατί είσαι νέο παιδί… Ποιος έδινε τους μισθούς των 30.000 ευρώ το μήνα;
Ανδρουλάκης: Κε Οικονομέα που καταλήγουμε; ή τα ισοπεδώνουμε όλα ή δεν αλλάζουμε τίποτα; Πρέπει να καταλάβω δηλαδή… Κάπου πρέπει να καταλήγουμε…
Οκονομέας: όχι πρέπει να ξεχωρίσει αυτός που παίρνει ένα χιλιάρικο για να ζουν οι άνθρωποι τις οικογένειές τους και τους …
Ανδρουλάκης: Ναι… να γίνει αξιοκρατικά … να γίνει αξιοκρατικά η μεταρρύθμιση.
Οικονομέας: …Και τους χρυσοκάνθαρους που παίρνανε τα 20 και τα 30 χιλιάρικα (μιλάνε όλοι μαζί) …(…)
Ασημακοπούλου : Βεβαίως και να τους ξεχωρίσουμε
…
Οικονομέας : και που τώρα κλαίνε…τώρα κλαίνε και οδύρονται για την φωνή της ελευθερίας.
Τσούκαλης: Κ. Οικονομέα… γνωρίζετε ότι στην ΕΡΤ υπάρχουν τεχνίτες που μεταφέρουν συμπυκνωμένη γνώση που πληρώνονται με το βασικό και άλλοι οι οποίοι είναι αεριτζήδες παίρνανε τα τεράστια ποσά. Κι όμως, όλοι αυτοί είναι στο ίδιο…
Ανδρουλάκης : … και εξωτερικές παραγωγές… και είναι και άλλα
Τσούκαλης : Και όλοι αυτοί είναι στο ίδιο καζάνι
Βαλαβάνη : Απλώς να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πρώτοι είναι μερικές δεκάδες και οι δεύτεροι είναι μερικές χιλιάδες. Αυτή είναι η διαφορά.
Καμπουράκης : Εχεις δίκιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κύριε Ανδρουλάκη, τη συγκατοίκηση αυτή πώς τη βλέπετε; Ο τρίτος πόλος ,η ΔΗΜΑΡ ,επέβαλε μια ισορροπία κάπως, ήταν κάπως διαφορετικά. Δεν είναι το ίδιο πράγμα τώρα. Πώς το βλέπετε εσε
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.
Ο χρήστης ΠΑΣΟΚ έγραψε:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου