[Neolaia Pasok] Περισσότερη Ευρώπη για μένα δεν είναι να δίνουμε...

11 Ιουνίου 10:21 μ.μ.

Περισσότερη Ευρώπη για μένα δεν είναι να δίνουμε περισσότερη δύναμη στις Βρυξέλλες, αλλά να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες της Ευρώπης. Έτσι ώστε να καταστεί πραγματικά η Ευρώπη ένα σχέδιο από τους ανθρώπους- αυτό θα ήταν ο σωστός τρόπος για να απαντηθεί σε μερικές από τις ανησυχίες της κοινωνίας και να απελευθερωθούν τις δυνατότητες που έχουν οι ευρωπαίοι πολίτες.
...Αλλά εμείς πρέπει να έχουμε μια πραγματική δημοκρατική εξέλιξη ή επανάσταση, αν σας αρέσει. Πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο τους πολίτες μας, να δημιουργήσουμε θεσμοί, να δημιουργήσουμε μια ασφαλή πλατφόρμα αξιών. Υπάρχει μια βασική συμφωνία, αν υπάρχει ασφάλεια στην εργασία, την ελευθερία του λόγου, οι πολίτες μπορούν πραγματικά να καινοτομούν και να προτείνουν λύσεις, και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές.
Χρειαζόμαστε μια ριζική αναθεώρηση της πολιτικής στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε την μεγάλη δύναμη που έχουμε, η οποία μπορεί να μας υποδουλώσει η να μας παιδεύσει, αλλά μπορεί επίσης να είναι απελευθερωτική, αν χρησιμοποιηθεί στο σωστό δρόμο. Στην ουσία είναι η ίδια η ιδέα της δημοκρατίας εδώ και πολλά χρόνια: να δοθεί η εξουσία στο λαό.
http://agapiaxies.blogspot.gr/2013/06/tedglobal-2013.html
Με Αγάπη για τις Ανθρώπινες Αξίες: Η ομιλία του Γεωργίου Α. Παπανδρέου στο TEDGlobal 2013
agapiaxies.blogspot.com

Το μίσος δεν αντιμετωπίζει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί. - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
------Αρχικό μήνυμα------
Από: ΚΑΡΜΕΝ ΓΛΙΓΛΗ
Προς: Neolaia Pasok
Απάντηση σε: Απαντήστε στο σχόλιο
Θέμα: [Neolaia Pasok] Περισσότερη Ευρώπη για μένα δεν είναι να δίνουμε...
Εστάλη: 11 Ιουν. 2013 23:25

Η ΚΑΡΜΕΝ ΓΛΙΓΛΗ δημοσίευσε στην ομάδα Neolaia Pasok ΚΑΡΜΕΝ ΓΛΙΓΛΗ 11 Ιουνίου 10:21 μ.μ. Περισσότερη Ευρώπη για μένα δεν είναι να δίνουμε περισσότερη δύναμη στις Βρυξέλλες, αλλά να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες της Ευρώπης. Έτσι ώστε να καταστεί πραγματικά η Ευρώπη ένα σχέδιο από τους ανθρώπους- αυτό θα ήταν ο σωστός τρόπος για να απαντηθεί σε μερικές από τις ανησυχίες της κοινωνίας και να απελευθερωθούν τις δυνατότητες που έχουν οι ευρωπαίοι πολίτες. ...Αλλά εμείς πρέπει να έχουμε μια πραγματική δημοκρατική εξέλιξη ή επανάσταση, αν σας αρέσει. Πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο τους πολίτες μας, να δημιουργήσουμε θεσμοί, να δημιουργήσουμε μια ασφαλή πλατφόρμα αξιών. Υπάρχει μια βασική συμφωνία, αν υπάρχει ασφάλεια στην εργασία, την ελευθερία του λόγου, οι πολίτες μπορούν πραγματικά να καινοτομούν και να προτείνουν λύσεις, και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές. Χρειαζόμαστε μια ριζική αναθεώρηση της πολιτικής στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε την μεγάλη δύναμη που έχουμε, η οποία μπορεί να μας υποδουλώσει η να μας παιδεύσει, αλλά μπορεί επίσης να είναι απελευθερωτική, αν χρησιμοποιηθεί στο σωστό δρόμο. Στην ουσία είναι η ίδια η ιδέα της δημοκρατίας εδώ και πολλά χρόνια: να δοθεί η εξουσία στο λαό. http://agapiaxies.blogspot.gr/2013/06/tedglobal-2013.html Με Αγάπη για τις Ανθρώπινες Αξίες: Η ομιλία του Γεωργίου Α. Παπανδρέου στο TEDGlobal 2013 agapiaxies.blogspot.com Το μίσος δεν αντιμετωπίζει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί. - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Πρέπει να πεις την ... Προβολή δημοσίευσης στο Facebook · Επεξεργασία ρυθμίσεων email · Για να προσθέσετε σχόλιο, απαντήστε σε αυτό το email.
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια