ΔΙΠΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΔΙΠΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Κάποτε στη Αγγλία ένας γιος μια πλούσιας οικογένειας πήγε για επίσκεψη στο γειτονικό κτήμα. Στο δρόμο όμως, από μια του απροσεξία, έπεσε μέσα στη λίμνη του γείτονα και κινδύνεψε να πνιγεί. Ευτυχώς που στη συγκεκριμένη στιγμή, κοντά εκεί βρέθηκε ο γιος του κηπουρού και τον έσωσε από βέβαιο θάνατο.
Οι ευγνώμονες γονείς του παιδιού, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν, τον ρώτησαν σε τί θα μπορούσαν να του φανούν χρήσιμοι και ποιο αντάλλαγμα να του δώσουν για την σωτηρία του παιδιού τους. Και αυτός τους απάντησε, αν μπορούσαν να τον βοηθήσουν να σπουδάσει γιατρός.
Και βέβαια, η καλή οικογένεια το έκανε. Τον σπούδασαν και κάλυψαν όλα τα έξοδα μέχρι ν' αποφοιτήσει. Το όνομα του νέου αυτού που τελείωσε γιατρός ήταν ο Αλέξανδρος (Αλεξάντερ) Φλέμινγκ, μικροβιολόγος, που αργότερα έγινε πατέρας της πενικιλίνης (1881-1955). Τιμήθηκε επίσης και με το βραβείο Νόμπελ για την ιατρική. Το αγόρι που ο Αλέξανδρος έσωσε από το πνιγμό ήταν ο σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, μεγάλος Άγγλος πολιτικός που επονομάστηκε << πατέρας της νίκης >> για την συμβολή του στη νίκη της Αγγλίας και των συμμάχων κατά του φασισμού, στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο (1874-1965), έγινε επίσης και πρωθυπουργός της Αγγλίας.
Η ιστορία μας λοιπόν δεν τελειώνει εδώ, έχει και συνέχεια.
Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο Τσόρτσιλ αρρώστησε από βαριά πνευμονία και κατέφυγε στον καλύτερο γιατρό της χώρας του, που δεν ήταν άλλος από τον Σερ Αλέξανδρο Φλέμινγκ.
- Σπάνια, είπε κάποτε ο Τσόρτσιλ, ένας άνθρωπος χρωστάει σε κάποιον δυο φορές τη σωτηρία του, όπως εγώ στο Φλέμινγκ.

Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε διπλά ευγνώμονες στον Θεό, πρώτα γιατί μας έπλασε και δεύτερο για τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό που άφησε την δοξα Του και κατέβηκε από το ουρανό και ήρθε εδώ στη γη για να μας λυτρώσει και να μας σώσει από το θάνατο της αμαρτίας. Θα πρέπει να είμαστε διπλά ευγνώμονες στο Χριστό, για την σωτηρία Του και για την απέραντη αγάπη Του προς εμάς.
<< Ο Χριστός μας εξαγόρασε από την κατάρα του νόμου, καθώς έγινε κατάρα για χάρη μας, επειδή, είναι γραμμένο: << Επικατάρατος που κρεμιέται επάνω σε ξύλο >>. Για νάρθει στα έθνη η ευλογία του Αβραάμ διαμέσου του Ιησού Χριστού, ώστε να λάβουμε την υπόσχεση του Πνεύματος διαμέσου της πίστης >> ( Γαλάτας 3: 13-14).
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail.

Σχόλια