Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Η αρχαιολογία είναι επιστήμη που έχει αναπτυχθεί κατά τα τελευταία 200 χρόνια.
Οι πρώτες αρχαιολογικές ανακαλύψεις έγιναν όταν η ορθολογιστική ανώτερη λεγόμενη Κριτική της Βίβλου διέψευσε αυθαίρετα τις ιστορικές αφηγήσεις της Π.Δ. η αγάπη των πολλών επιστημόνων προς τη Γραφή τους ξεσήκωνε ν' αρχίσουν ανασκαφές στη Μεσοποταμία. Ύστερα από επίπονη και υπομονετική δουλειά η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στην επιφάνεια ολόκληρους πολιτισμούς ονόματα βασιλιάδων
πόλεων που η απιστία έλεγε ότι η Βίβλος ήταν γεμάτη λάθη και ανακρίβειες. Η σκαπάνη απόδειξε την ιστορική ακρίβεια της βίβλου και καταντρόπιασε τους κακόπιστους κριτικούς.
Οι επιστημονικές θεωρίες δεν είναι επιστημονικά γεγονότα. Όταν η επιστήμη αποφασίζει να μπει στο βασίλειο της αιτίας των γεγονότων τότε αρχίζει να φιλοσοφεί γύρω από τα εξαγόμενα συνεπώς δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί να παραδεχτούμε τις ερμηνευτικές θεωρίες που διατυπώνει σαν να είναι αποδεδειγμένα γεγονότα.
Όταν οι άνθρωποι της επιστήμης αρχίζουν να διατυπώσουν θεωρίες εισερχόμενοι στο βασίλειο της φιλοσοφίας και εν πνεύματι της επιστήμης διατυπώνουν υποθέσεις ψευδοεπιστημονικές περί του κόσμου επόμενο είναι ότι θα έρχονται σε σύγκρουση με τη Βίβλο.
«»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Η Θεοπνευστία των Γραφών αποδείχνεται επίσης από τη ιστορική ομοιομορφία θέματος και σκοπού παρ' όλη τη μεγάλη ποικιλία συγγραφέων.
Το Πνεύμα το Άγιο χρησιμοποίησε πάνω από 40 ανθρώπους διαφόρων κοινωνικών τάξεων και σε ένα μεγάλο διάστημα ο πρώτος από τον τελευταίο απέχουν 1600 χρόνια.
Χρησιμοποιήθηκαν ευγενείς προφήτες φιλόσοφοι ποιμένες ψαράδες βασιλείς. Καθ' ένας απ' αυτούς τους σαράντα ανθρώπινους συγγραφείς έγραψε μόνος χωρίς να συμβουλεύεται τους άλλους.
Μοιάζει η Γραφή σαν διάφοροι άνθρωποι σε διάφορα μέρη της Μεσοποταμίας—Ελλάδας –Ρώμης και σ' ένα διάστημα 1600 χρόνων να επεξεργάζονται ο καθένας τους ένα κομμάτι μάρμαρο χωρίς να ξέρει τους άλλους έχει ο κάθε ένας τις οδηγίες που του έδωσε ο ένας ο σοφός αρχιτέκτονας.
Όταν ύστερα από πολλούς αιώνες μάζεψε όλα εκείνα τα κομμάτια του μαρμάρου τα συναρμολόγησε και έγινε ένα τέλειο άγαλμα! Αυτό είναι το θαύμα των Γραφών! Δεν είναι δυνατή η τελειότητα της Γραφής με ανθρώπινη σοφία!
Είναι το αποτέλεσμα του Πάνσοφου Θεού.
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail.

Σχόλια