Αναμορφώνονται (;) όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

To θέμα είναι η αναμόρφωση και των κριτηρίων επιλογής ενδιαφερομένων φοιτητών, δεδομένου ότι πολλάκις έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του ρουσφετιού και παντελής έλλειψη αντικειμενικότητας στην επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών.
Παράλληλα παρατηρείται έντονο το δυσάρεστο φαινόμενο να σνομπάρονται κατά άδικο τρόπο οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Α.Τ.Ε.Ι. από πανεπιστήμια θεωρητικού προσανατολισμού, περιφρονώντας προκλητικά τα ίσα δικαιώματα και το υψηλότατο επίπεδο κατάρτησης των αποφοίτων Α.Τ.Ε.Ι..
Τα ρουσφέτια καλά κρατούν και οι διακρίσεις στην υποτιθέμενη ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση επίσης, όπως και οι διακρίσεις της σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα, λες και τα τεχνολογικά ιδρύματα δεν προάγουν την επιστημονική έρευνα, ενώ αυτόματα αυτή η γελοία και απαράδεκτη διάκριση αφήνει να εννοηθεί ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια ουσιαστικά στερούνται τεχνολογικού υποβάθρου και κατεύθυνσης, μειώνοντας έτσι έμμεσα ή άμεσα και το κύρος τους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι Α.Τ.Ε.Ι. αν και αποδεδειγμένα στην καθημερινή πράξη και εμπειρία είναι κατά πολύ πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί από πολλούς αποφοίτους της θεωρητικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, εξακολουθούν να αδικούνται στο δημόσιο τομέα με χαμηλότερες αποδοχές και πιο αργή βαθμολογική εξέλιξη από αντίστοιχους αποφοίτους πανεπιστημίων. Να υποθέσουμε ότι κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που παρατηρείται το χάλι στη διοίκηση του ελληνικού δημοσίου τομέα, τη στιγμή που πιο αξιόλογα και αποδοτικά στελέχη υποβαθμίζονται και σνομπάρονται ως θύματα μιας φαρισαϊκής νοοτροπίας των πανεπιστημιακών;

http://xenesglosses.eu/2014/04/anamorfonontai-ola-ta-metaptyxiaka-p/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+xenesglosses%2FNgPM+%28%CE%9A%CE%91%CE%98%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A4%CE%95%CE%A3+%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D+%CE%93%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%A3%CE%A9%CE%9D%29

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail.

Σχόλια