Νεοφανείς μικροσυντεχνίες και εναντίον της... Επάρκειας

http://xenesglosses.eu/2014/05/anakoinosi-tou-syllogou-foititon-kai/#

Αγαπητοί συνάδελφοι - συνεργάτες,

Όπως πιστεύω να διαπιστώσετε από το παραπάνω αντισυναδελφικό και απαράδεκτα υβριστικό επί της ουσίας κείμενο, οι κύριοι αυτοί στα πλαίσια μιας νεοεμφανιζόμενης δικής τους συντεχνίας, θεωρούν τους εαυτούς τους «αυθεντία», πριν καν μπούνε να διδάξουν καν σε μια τάξη, υποβαθμίζοντας προκλητικά την επαγγελματική εμπειρία και γνώση των κατόχων Proficiency, ακόμα και το ίδιο το κύρος και την εγκυρότητα των πανεπιστημίων Michigan & Cambridge.

Eίναι προφανές ότι επιθυμούν να καταστήσουν τη διδασκαλία ξένων γλωσσών μονοπώλιο, προκειμένου να μπορούν να εκβιάζουν ουσιαστικά όσους χρειάζονται διδακτικό προσωπικό να προσλαμβάνουν μόνο αυτούς ως τάχα τους μόνους «επαρκείς» να διδάξουν μιαν ξένη γλώσσα όπως η αγγλική. Ταυτόχρονα επιδιώκουν να ρίξουν στον... «Κεάδα» όλους όσους δίδαξαν, κόπιασαν, διδάσκουν, κοπιάζουν, παράγουν και έχουν ήδη αποκτείσει πολυετή εμπειρία και κύρος ως εκπαιδευτικοί, με εκατοντάδες και χιλιάδες μαθητές τους να έχουν ήδη καταξιωθεί επαγγελματικά. Δεν τους αρκεί ότι οι μη πτυχιούχοι δεν μπορούν να προσληφθούν ως καθηγητές στο δημόσιο τομέα, θέλουν τώρα να τους εξαφανίσουν και από το χάρτη...
Σε μιαν εποχή που η χώρα μας δίνει αγώνα να απαλλαγεί από τις συντεχνίες και να προχωρήσε μπροστά αντί να οπισθοδρομεί, αφιερώνω σε όλους αυτούς που ψάχνουν και προκλητικά προσπαθούν να επιβάλουν τις εύκολες λύσεις και τα δικά τους μικροσυντεχνιακά συμφέροντα ενάντια σε άλλους ήδη καταξιωμένους επαγγελματίες, την πολύ εύστοχη αρχαία αλλά και διαχρονική παροιμία: «Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει... «κρεμαστάρια»...»

Με συναδελφική εκτίμηση,

Μανώλης Χρύσης
Μichigan C.P.E.
Eκπαιδευτικός - Λογιστής

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing.


Σχόλια