«Οι τέσσερις επιλογές των Ευρωεκλογών»

------Αρχικό μήνυμα------
Από: Ανδρουλάκης Νίκος
Προς: Χρύσης, Κος Eμμανουήλ
Απάντηση σε: Ανδρουλάκης Νίκος
Θέμα: «Οι τέσσερις επιλογές των Ευρωεκλογών»
Εστάλη: 23 Μαϊ. 2014 18:25


 
Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ,
Υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΙΑ
στην Athens Voice
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ
 
 
«Οι τέσσερις επιλογές των Ευρωεκλογών»
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα βρίσκεται πριν τις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Έχει έρθει η ώρα να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις που θα αφήνουν πίσω τους τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας. Πολιτικές που μπορεί να φαίνεται ότι κυριαρχούνται από οικονομικές λογικές, αλλά στο βάθος τους κυριαρχούνται από τη λογική της εθνικής περιχαράκωσης, από λογικές του εθνικισμού. Στην Ευρώπη σήμερα κυριαρχεί ένας ιδιόμορφος νεοφιλελεύθερος εθνικισμός.  Με τις ακολουθούμενες πολιτικές αντί της «περισσότερης Ευρώπης» ανοίγεται μια τάφρος μεταξύ ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου, ανάμεσα σε κράτη-πιστωτές και κράτη-οφειλέτες. Ταυτοχρόνως ανοίγει και άλλη μια τάφρος. Αυτή μεταξύ των κυβερνώντων ελίτ και των απογοητευμένων λαών. Το χειρότερο είναι πως οι πολίτες στο κάθε κράτος-μέλος χρησιμοποιούνται από επικίνδυνους δημαγωγούς για να στραφούν κατά των πολιτών άλλων κρατών-μελών. Έτσι τίθεται μία όχι και τόσο βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μόνο κρίση χρέους αλλά και πολιτικής. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο τέσσερις είναι οι επιλογές που θα έχει ο ελληνικός λαός την 25η Μαΐου.
Η πρώτη επιλογή είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο εκπροσωπείται από την κυρία Μέρκελ και τη Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτό είναι ο εκφραστής της συνέχισης της πολιτικής λιτότητας, πίσω όμως από την οποία δεν κρύβονται μόνο εμφανείς οικονομικές σκοπιμότητες και ιδεοληψίες, αλλά και μια ιδεολογία που διαχωρίζει τους Ευρωπαίους πολίτες σε «τεμπέληδες» του Νότου και «εργατικούς» του Βορά. Ψήφος στο Λαϊκό Κόμμα σημαίνει ψήφος στη «Ένωση των δύο ταχυτήτων», στην ισοπεδωτική λιτότητα, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στην αύξηση της ανεργίας και στην επέκταση της φτώχειας. Σημαίνει επίσης ψήφος σε περιχαρακωμένες εθνικές ταυτότητες.
Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή της λιγότερης Ευρώπης που ε
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια