«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα σκεύος εξουσίας που κάνει επιλογές αλά καρτ αλλά κάνει στρατηγικές εθνικές επιλογές»

------Αρχικό μήνυμα------
Από: Ανδρουλάκης Νίκος
Προς: Χρύσης, Εμμανουήλ
Απάντηση σε: Ανδρουλάκης Νίκος
Θέμα: "Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα σκεύος εξουσίας που κάνει επιλογές αλά καρτ αλλά κάνει στρατηγικές εθνικές επιλογές"
Εστάλη: 13 Ιουλίου. 2014 15:20

 
 
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2014
 
Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,
Γραμματέα της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
στη
Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
 
Σύντροφοι και Συντρόφισσες,
 
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια ανάσα για την παράταξη. Παρά το γεγονός ότι προεκλογικά υπήρξαν διάφοροι πολιτικοί αναλυτές αλλά και πολιτικοί μας αντίπαλοι που βιάστηκαν να προγράψουν την πορεία μας, η Παράταξη στάθηκε όρθια. 
 
Η μαγιά βέβαια υπήρχε. 
Οι κοινωνικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ είχαν δώσει προηγουμένως δυναμικό παρόν στις εκλογές των επαγγελματικών και κοινωνικών χώρων. Είτε μέσα από μια δημοκρατική συμπαράταξη, είτε μέσα από ευρύτερες συμμαχίες με άλλες παρατάξεις, είτε αυτόνομα όπου δεν υπήρχε ανάλογη διάθεση συνεργασίας. 
 
Στη ΓΕΣΕΒΕ, στη ΓΣΕΕ, στο Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο, στον ΔΣΑ η παράταξη διατήρησε ή και αύξησε σε κάποιες περιπτώσεις σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις της, ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν πάνω από 200 νέα στελέχη. 
Οι επιτυχίες σε αυτούς τους μαζικούς χώρους ήταν η αφετηρία μας. Και παρά τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα που κυριαρχούσαν την προεκλογική περίοδο, καταφέραμε να εκφράσουμε τα κοινωνικά αυτά δίκτυα του ΠΑΣΟΚ σε εκλογική δύναμη. 
Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και την κάναμε όλοι μαζί.
 
Πρώτον, στις εκλογές της Τοπική Αυτοδιοίκησης Πήγαμε σε εκλογές χωρίς την παλαιοκομματική λογική του χρίσματος. Στηρίξαμε τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια που αποτελούνταν από ανθρώπους που αγαπούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν την βλέπουν σαν σκαλοπάτι για τη μετάβασή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά θέλουν πραγματικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες.
 
Πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προέρχονταν κι αναδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και κατά τα προηγούμενα χρόνια επέδειξαν σημαντικό έργο στις θέσεις που ανέλαβαν, επιδοκιμάστηκαν κι αυτή τη φορά από τους συμπολίτες τους στην κάλπη.
 
Σε πάνω από 120 δήμους το ΠΑΣΟΚ είχε ηχηρή παρουσία με υποψήφιους δημάρχους που συσπείρωσαν γύρω τους δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και πήγαν στη δεύτερη Κυριακή. Ενώ σε 40 δήμους οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίχθηκαν
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια