Η ενημέρωση απó την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων (Διορθωμένο)

------Αρχικό μήνυμα------
Από: AKIOE
Αποστολέας: "AKIOE"
Προς: Χρύσης, Κος Eμμανουήλ
Απάντηση σε: AKIOE
Θέμα: Η ενημέρωση απο την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων (Διορθωμένο)
Εστάλη: 25 Σεπτ. 2014 16:17

Η ενημέρωση από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ενημέρωση της 25/09/2014 από την Α.ΚΙ.Ο.Ε Συνάδελφοι/σες, Θεωρούμε σημαντική την είδηση που ανέφερε το περιοδικό HOTDOC και για το λόγο αυτό προβήκαμε στην Καταγγελία - ερώτηση Α.ΚΙ.Ο.Ε προς Υ.Ο για εκχώρηση της νομοθετικής εξουσίας;
Επίσης θεωρούμε αναγκαίο να γνωρίζετε ότι έγινε σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, για την προπαρασκευή των αναγκαίων προσαρμογών για την υλοποίηση των διατάξεων, σχετικά με τα Νέα Λογιστικά Πρότυπα.
Παρά τις επιφυλάξεις μας για την αναγκαιότητα λειτουργίας νέων λογιστικών προτύπων που έρχονται να εξυπηρετήσουν την πάγια εκφρασμένη θέληση των πολυεθνικών επιχειρήσεων, και είναι σε βάρος του συνόλου των συναδέλφων και των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου , ζητήσαμε να γίνει παρέμβαση ώστε να συμπεριλάβει και εκπροσώπους από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος - όπου από σύστημα η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ξεχνά να συμπεριλάβει.
Πράγματι έγινε η παρέμβαση από πλευράς του Ο.Ε.Ε με αποτέλεσμα την τροποποίηση της επιτροπής για την προπαρασκευή των αναγκαίων προσαρμογών για την υλοποίηση των διατάξεων, σχετικά με τα Νέα Λογιστικά Πρότυπα. Συμπληρώθηκε η επιτροπή με ένα μέλος του Ο.Ε.Ε, με τον αναπληρωματικό του, και με ακόμα έξι μέλη !!!!!!. Δύο της ΠΟΦΕΕ (ΝΔ), ένα Οικονομολόγο μέλος της ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), έναν οικονομολόγο μέλος της ΠΕΦΕΕ (ΛΑΟΣ) γνωστό από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ! και έναν από τον χώρο του δημοσίου.
Δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους που εργάζονται στο δημόσιο όπου τους όρισε η πολιτική ηγεσία. Θεωρούμε όμως απαράδεκτη την στάση όλων εκείνων που με τις ενέργειές τους χαλάνε ή καταστρέφουν όλα αυτά που με τόσο κόπο και θυσίες έχουν φτιαχτεί από το σύνολο της κοινωνίας μας.
Αφήνουμε όμως στην κρίση σας τον αποκλεισμό των παραγωγικών τάξεων που καλούνται να επιβαρυνθούν το κόστος αυτών των αλλαγών που αποκλειστικά εξυπηρετούν μια μικρή μερίδα πολυεθνικών επιχειρήσεων και εταιρειών προγραμμάτων αλλά και των κύκλων που επιθυμούν την πλήρη αποδιοργάνωση του λογιστικό-οικονομικού κλάδου. Τη μεταφορά των αντίστοιχων εργασιών σε εξοχώρια κέντρα, και ταυτόχρονη αποδιοργάνωση της ενιαίας λογιστικής απεικόνισης των εταιρειών με ότι συνέπεια θα έχει αυτό για τα φορολογικά έσοδα. Αφήνουμε στην κρίση σας το ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.Ο αρκούνται στην συγκρότηση και συμπλήρωση της επιτροπής με κομματικά κριτήρια - στελεχώνοντάς την με μέλη που προέρχονται στον πολιτικό χώρο της Ν.Δ ή που συνεπικουρούν το «έργο» της.
Αφήνουμε στην κρίση σας το ότι η πολιτική ηγεσία λειτουργεί όχι συμβουλευόμενη ανθρώπους που γνωρίζουν και ζουν τα προβλήματα του τόπου αλλά λειτουργεί με αδιαφανή κριτήρια και όλως τυχαίως στελεχώνει την επιτροπή με μέλη της ΝΔ.
Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και η της Γ.Γ.Δ.Ε. οφείλουν να απαντήσουν,:
με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ατόμων της επιτροπής; Ποιο θα είναι το κόστος για τις επιχειρήσεις και γιατί είναι αναγκαίο να χαλάσουμε αυτό που με επάρκεια εξυπηρετούμε και μας εξυπηρετεί ; Ποιά έσοδα και ποιές θέσεις εργασίας θα χαθούν από την εξυπηρέτηση των ελάχιστων πολυεθνικών επιχειρήσεων; Ποια θα είναι η επιβάρυνση στους συναδέλφους από την εφαρμογή των «προτύπων» σε κόστος τεχνοδομής (λογισμικό - επανεκπαίδευση και επαναπροσδιορισμό απεικόνισης οικονομικών καταστάσεων για επιχειρηματική διοίκηση και φορολογική αρχή); Αφήνουμε στην κρίση σας, την ηγεσία του Υπουργείου και της Γ.Γ.Δ.Ε που με τη υποτελή στάση τους σε ξένα συμφέροντα ως προς το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας, ενεργούν μη υπολογίζοντας αυτούς που υποστήριξαν - υποστηρίζουν και αποτελούν την πραγματική οικονομία (εργαζόμενους - επιχειρηματικές μονάδες - Μ.Μ.Ε - ελεύθερους επαγγελματίες - επιχειρηματίες) και σας προτρέπουμε να διαβάσετε το άρθρο του κ. Θεόδωρου Γ. Γρηγοράκου. Η επιχειρούμενη κατάργηση της λογιστικοδιαχειριστικής οργάνωσης όλων των οικονομικών μονάδων της χώρας (Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα) και αντικατάστασή της με μία παραλλαγή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Σας καλούμε να αντιδράσετε με όποιο τρόπο θεωρείτε ορθό απέναντι στις καταστροφικές επιλογές για τον κλάδο μας, τις επιχειρηματικές μονάδες και το ανθρώπινο δυναμικό τους που στενάζουν από την κρίση.
Σας καλούμε να αναλογισθείτε αν η στάση της ηγεσίας του Ο.Ε.Ε, συνδιοίκηση (Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ) και των υποτελών της εντός της Κ.Δ του Ο.Ε.Ε είναι αντάξια του ρόλου που όφειλε να έχει το Ο.Ε.Ε.
Με Εκτίμηση Αλεβιζάκης Παναγιώτης Οικονομολόγος Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
  2014 © AKIOE Το email έχει σταλεί στο e_chrisis@hotmail.com | Διαγραφή από την λίστα Για να εξασφαλίσετε ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε τα e-mail μας, παρακαλούμε να μας προσθέσετε στο βιβλίο διευθύνσεών σας ή στη λίστα ασφαλών επαφών.
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια