ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

------Αρχικό μήνυμα------
Από: Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών
Προς: emmanuel@pasok.gr
Απάντηση σε: panparat@yahoo.gr
Θέμα: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ,
Εστάλη: 5 Οκτ. 2014 00:38

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ,
http://www.opengov.gr/ypes/?p=2465
 
Δείτε το ΝΣ για τις ΜΚΟ. που είναι σε διαβούλευση
 
 Σχέδιο νόμου με αντικείμενο τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (σωματεία ή αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, πρώην ΜΚΟ). Το σχέδιο προτείνει νομοθετικό πλαίσιο με ενιαία κριτήρια διαφάνειας, ελέγχου και χρηματοδότησης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
Το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου επιχειρεί να θέσει ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο διαφάνειας στις σχέσεις του κράτους με τις Οργανώσεις των Πολιτών, να εξορθολογήσει την υφιστάμενη νομοθεσία κάνοντας ευρεία χρήση της υφιστάμενης τεχνολογίας και να συνδέσει την κρατική χρηματοδότηση με την εποπτεία-λογοδοσία αλλά και την ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των οργανώσεων που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις διαφάνειας.
 
Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014. Καλούνται οι πολίτες και οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση με την κατάθεση απόψεων και προτάσεων, έτσι ώστε το σχέδιο νόμου να εμπλουτισθεί, να καταστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις σημερινές ανάγκες της Κοινωνίας.
Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο όπου θα βρείτε αναρτημένο το σχέδιο νόμου
Τα βασικά σημεία του προς διαβούλευση σχεδίου νόμου.
Σύμφωνα με τον ορισμό:
Κοινωφελής Οργάνωση Πολιτών είναι η εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει συσταθεί και λειτουργεί στην Ελλάδα ως σωματείο ή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με κοινωφελή, μη εμπορικό σκοπό, είναι ανεξάρτητη από κράτη ή κυβερνήσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους δημόσιους οργανισμούς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, τους κάθε τύπου εμπορικούς, συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς οργανισμούς και ενώσεις, τις πολιτικές οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα
Δημιουργία Ειδικού Μητρώου εποπτείας των Κοινωφελών
Οργανώσεων που πληρούν κριτήρια διαφάνειας και σέβονται τη λογοδοσία
Στο Ειδικό Μητρώο εγγράφονται εθελοντικά μόνον οι Κοινωφελείς  Οργανώσεις που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις διαφάνεια
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια