ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ SAMAN NASEEM

------Αρχικό μήνυμα------
Από: activism@amnesty.org.gr
Προς: emmanuel@pasok.gr
Θέμα: ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ SAMAN NASEEM
Εστάλη: 14 Φεβρ. 2015 17:27


www.amnesty.org.gr
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Ο Ιρανός ανήλικος παραβάτης, Saman Naseem, πρόκειται να εκτελεστεί στις 19 Φεβρουαρίου για εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε όταν ήταν 17 χρονών. Καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από μια άδικη δίκη.
 
Η οικογένεια του Saman Naseem, ο οποίος είναι τώρα 22 χρονών, έχει λάβει αξιόπιστες πληροφορίες ότι θα εκτελεστεί στις 19 Φεβρουαρίου. Βάσει των όσων γνωρίζει η Διεθνής Αμνηστία, οι αρχές έχουν εμποδίσει τον δικηγόρο του Saman Naseem να συνεχίσει την υπόθεση και δεν του έχουν επιτρέψει να ορίσει άλλον δικηγόρο.
 
Ο Saman Naseem καταδικάστηκε σε θάνατο τον Απρίλιο του 2013 από ένα ποινικό δικαστήριο στη Mahabad, στην Επαρχία Δυτικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν, επειδή είναι μέλος της Κουρδικής ένοπλης αντικαθεστωτικής ομάδας «Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν» (PJAK) και συμμετείχε σε ένοπλες δράσεις κατά των Επαναστατικών Φρουρών. Η θανατική του ποινή διατηρήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο το Δεκέμβριο του 2013.
 
Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια των αρχικών ερευνών ο Saman Naseem παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε κατά των δυνάμεων της Επαναστατικής Φρουράς τον Ιούλιο του 2011, κάτι που ανακάλεσε κατά τη διάρκεια της πρώτης παράστασης στο ακροατήριο, λέγοντας ότι είχε πυροβολήσει μόνο στον αέρα και δεν είχε επίγνωση του περιεχομένου των γραπτών «ομολογιών» που εξαναγκάστηκε να υπογράψει, καθώς τα μάτια του ήταν δεμένα όσο τον ανέκριναν. Δεν του επιτράπηκε καμία επικοινωνία με το δικηγόρο του κατά τη διάρκεια των αρχικών ερευνών και υποστηρίζει πως τον βασάνισαν κρεμώντας τον ανάποδα για μακρά χρονικά διαστήματα.
 
Παρακαλούμε γράψτε επειγόντως στα αραβικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά ή στα ελληνικά:
Ζητώντας από τις Ιρανικές Αρχές να ανακαλέσουν άμεσα την εκτέλεση του Saman Naseem και να εξασφαλίσουν το δικαστικό έλεγχο της υποθέσεώς του.
Υπενθυμίζοντας τους ότι το Ιράν έχει επικυρώσει τόσο το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα όσο και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που απαγορεύουν αυστηρά τη θανατική ποινή για άτομα που ήτα

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια